Alternativní barva řádku v aplikaci Excel - snadný průvodce a vysvětlení

Chcete-li alternovat barvu řádků v aplikaci Excel, můžete tak učinit použitím podmíněného formátování s kombinací funkcí. Funkce ROW je funkce Excel TEXT, seznam funkcí nejdůležitějších funkcí aplikace Excel pro finanční analytiky. Tento podváděcí list pokrývá 100 funkcí, které je důležité znát jako analytik aplikace Excel, který vrátí první řádek v rámci dané reference nebo čísla aktuálního řádku. Pokud zkombinujete ŘÁDEK s funkcí ISODD / ISEVEN a CEILING, můžete snadno střídat barvu řádků vybrané oblasti buněk.

V závislosti na vašem účelu střídání barev řádků existuje jednoduchý způsob, jak to udělat. Pokud vyberete požadovaný rozsah a poté vložíte tabulku, mělo by to automaticky střídat barvy řádků, existuje několik stylů tabulky, ze kterých si můžete vybrat, aby se vešly do hledaného průvodce styly. Tato příručka je trochu komplikovanější, ale s možností většího přizpůsobení.

Ve finanční analýze Analýza účetní závěrky Jak provést analýzu účetní závěrky. Tato příručka vás naučí provádět analýzu finančního výkazu výkazu zisku a ztráty, rozvahy a výkazu peněžních toků včetně marží, poměrů, růstu, likvidity, pákového efektu, míry návratnosti a ziskovosti. , střídání barev řádků může zlepšit čitelnost tabulky. Rovněž usnadňuje seskupování informací, jako je zvýraznění střídajících se skupin n řádků.

Funkce ROW - Podrobný průvodce

Předpokládejme, že máme v Excelu tabulku hodnot, jako je ta níže. Pokud chceme střídat naši barvu řádků pro každých n řádků, tj. 3 řádky šedé, 3 řádky bez výplně - měli byste vybrat rozsah řádků, na které chcete použít střídavé řádky. Pak byste měli vybrat

Funkce ROW

Vzorec, který se má použít, bude = ISEVEN (CEILING (ROW () - 4,3 / 3).

Funkce ROW - Příklad 1

Výsledky získáme níže:

Funkce ROW - Příklad 1a

Ve výše uvedeném vzorci nejprve „normalizujeme“ čísla řádků tak, že začneme 1 pomocí funkce ROW a odsazení.

Zde jsme použili offset 4. Výsledek jde do funkce CEILING, která zaokrouhlí příchozí hodnoty až na daný násobek n. Funkce CEILING se v zásadě počítá daným násobkem n.

Počet je poté rozdělen n na počet podle skupin n, počínaje 1. Nakonec se funkce ISEVEN používá k vynucení PRAVÉHO výsledku pro všechny skupiny sudých řádků, což spustí podmíněné formátování.

Skupiny lichých řádků vrátí FALSE, takže se nepoužije žádné podmíněné formátování.

Můžeme nahradit ISEVEN s ISODD, abychom stínili řádky začínající první skupinou n řádků, namísto druhé.

Kliknutím sem stáhnete ukázkový soubor aplikace Excel

Funkce ROW ()

= ROW (reference)

Funkce ROW používá Odkaz jako argument. Odkaz má být buňka, takže funkce načte hodnotu řádku.

Pokud místo toho necháte argument nevyplněný a jednoduše zadáte = ROW (), funkce vrátí řádek, kde je funkce. Předpokládejme například, že zadáte funkci = ROW () v buňce D22, funkce vrátí 22. Pokud místo toho zadáte funkci = ROW (C7), vrátí funkce 7.

Odkaz nemůže odkazovat na více oblastí.

Dodatečné zdroje

Pokud máte další dotazy, jak používat funkci řádků, a další, obraťte se na Finance. Tím, že si uděláte čas na osvojení a zvládnutí těchto funkcí, výrazně urychlíte své finanční modelování Co je to finanční modelování Finanční modelování se provádí v aplikaci Excel za účelem předpovědi finanční výkonnosti společnosti. Přehled toho, co je finanční modelování, jak a proč stavět model. . Další informace najdete v těchto dalších finančních zdrojích:

  • Funkce aplikace Excel pro finance Excel pro finance Tento průvodce Excel pro finance vás naučí 10 nejlepších vzorců a funkcí, které musíte znát, abyste byli skvělým finančním analytikem v aplikaci Excel. Tato příručka obsahuje příklady, snímky obrazovky a podrobné pokyny. Nakonec si stáhněte bezplatnou šablonu aplikace Excel, která obsahuje všechny finanční funkce obsažené v tomto kurzu
  • Kurz vzorců pro Excel
  • Zkratky aplikace Excel pro PC a Mac Zkratky aplikace Excel PC Zkratky aplikace Excel pro Mac - Seznam nejdůležitějších a nejběžnějších zkratek pro MS Excel pro uživatele PC a Mac, finance, účetní profese. Klávesové zkratky zrychlují vaše dovednosti v oblasti modelování a šetří čas. Naučte se úpravy, formátování, navigaci, pás karet, vkládání speciálních, manipulaci s daty, úpravy vzorců a buněk a další zkratky
  • Získejte certifikaci finančního modelování Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a Ferrari

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found