Disgorgement - definice, příklad, nápravná vs. represivní akce

Z právního hlediska je vyvržení je akce, při které je něco vzdáno - konkrétně zisky - protože bylo získáno nezákonně nebo neeticky. Soudní systém nařizuje jednotlivci nebo subjektu vzdát se těchto zisků, aby jim zabránil v nespravedlivých finančních ziskech. Odhození není formou trestu, ale je pouze řešením nebo nápravou nekalých praktik.

Rozpor

Odchylka v obchodování s cennými papíry

Disgorgement se ve velké míře používá jako prostředek nápravy ve smyslu amerického zákona o cenných papírech, který společnosti (nebo jednotlivcům) nutí splácet jakékoli peníze získané nezákonnými a nepoctivými prostředky. Stává se to, když se zjistí, že společnost nebo jednotlivec porušili předpisy předložené Komisí pro cenné papíry (SEC) Komise pro cenné papíry (SEC) Americká komise pro cenné papíry nebo burzu (SEC) je nezávislou agenturou federální vlády USA. který odpovídá za implementaci federálních zákonů o cenných papírech a za navrhování pravidel pro cenné papíry. Je také odpovědný za údržbu odvětví cenných papírů a burz cenných papírů a opcí.

Jakékoli zisky získané ze zpronevěry, obchodování zasvěcených osob a dalších nezákonných akcí porušují zákon o zahraničních korupčních praktikách (FCPA) a podléhají zrušení.

Příklad vyvrácení

Případ Nejvyššího soudu ve věci Kokesh vs. SEC rozhodl, že pokuta za vyvrcholení přichází s pětiletou promlčecí lhůtou. V tomto případě SEC žalovala Charlese Kokeshe s tím, že porušil zákon o cenných papírech „zneužitím finančních prostředků“ od řady podniků. Soud rozhodl ve prospěch SEC.

Kokesh se proti rozhodnutí odvolal a uvedl, že obvinění byla vznesena více než pět let po načtení pohledávek. Jeho odvolání bylo zamítnuto, přičemž vyšší soudy rozhodly, protože vyvrcholení bylo nápravné, nikoli represivní. Kokesh byl poté povinen vrátit 34,9 milionu dolarů, které získal v důsledku zpronevěry finančních prostředků ze čtyř podniků zabývajících se rozvojem podnikání.

Náprava vs. represivní akce

Disgorgement by měl být považován za nápravné opatření, místo aby byl použit jako trest. Podle zákona o burze cenných papírů z roku 1934 má disgorgement odvést špatně získané zisky pachatele a sloužit jako varování pro všechny subjekty, které se snaží efektivně kradit od ostatních nebo profitovat neetickým způsobem.

Disgorgement se považuje za spravedlivý prostředek nápravy, nikoli za represivní opatření. Jeho účelem není trestat, ale fungovat jako nástroj spravedlnosti, který vyžaduje vrácení nelegálně získaných zisků. To znamená, že - aby byla spravedlivá a nikoli represivní - může SEC získat zpět pouze přibližnou částku, která byla získána nelegálně nebo neeticky. Hledání zájmu Jednoduchý úrok Jednoduchý úrokový vzorec, definice a příklad. Jednoduchý úrok je výpočet úroku, který nebere v úvahu účinek složení. V mnoha případech se úrok spojuje s každým určeným obdobím půjčky, ale v případě jednoduchého úroku tomu tak není. Výpočet jednoduchého úroku se rovná částce jistiny vynásobené úrokovou sazbou vynásobené počtem období. nebo dodatečná platba by vedla k tomu, že zrušení bude represivní.

Pachatelé obecně považují disgorgement za trest, zatímco uražený a SEC vidí disgorgement jako prostředek, kterým mohou napravit způsobené škody. Strana, která se dopustila přestupku, považuje akci za formu trestu za své nezákonné nebo neetické jednání. Prozatím je disgorgement označen jako nápravná akce a je navržen tak, aby vrátil špatně získané zisky zpět do příslušných rukou.

Související čtení

Finance je oficiálním poskytovatelem certifikace FMVA (Financial Modeling and Valuation Analyst) FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari, jejichž cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika.

Abychom se dál učili a rozvíjeli své znalosti finanční analýzy, velmi doporučujeme další zdroje uvedené níže:

  • Obchodování zasvěcených osob Obchodování zasvěcených osob Obchodování zasvěcených osob označuje praktiku nákupu nebo prodeje cenných papírů veřejně obchodované společnosti, zatímco vlastní významné informace
  • Zákon Sarbanes Oxley Act Sarbanes Oxley Act Zákon Sarbanes-Oxley Act je americký federální zákon, jehož cílem bylo chránit investory zvýšením spolehlivosti a přesnosti podnikových informací.
  • Zákon o cenných papírech z roku 1933 Zákon o cenných papírech z roku 1933 Zákon o cenných papírech z roku 1933 byl prvním významným federálním zákonem o cenných papírech přijatým po krachu akciového trhu v roce 1929. Zákon je také označován jako zákon o cenných papírech, zákon o cenných papírech nebo zákon z roku 1933. . Byl přijat 27. května 1933 během Velké hospodářské krize. ... zákon byl zaměřen na nápravu některých provinění
  • Nejlepší účetní skandály Nejlepší účetní skandály V posledních dvou desetiletích došlo k nejhorším účetním skandálům v historii. V důsledku těchto finančních katastrof byly ztraceny miliardy dolarů. V tomhle

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found