Excel pole vzorce - přehled, jeden výstup, výstup pole

Vzorce polí aplikace Excel nám umožňují používat standardní vzorce aplikace Excel na více buňkách současně. Na rozdíl od standardních vzorců, které berou jednotlivé buňky jako vstupy, maticové vzorce berou jako vstupy celá pole.

Excel pole vzorce

Stručné shrnutí:

  • Pole vzorce nám umožňují používat standardní vzorce aplikace Excel na více buňkách současně. Na rozdíl od standardních vzorců, které berou jednotlivé buňky jako vstupy, maticové vzorce berou jako vstupy celá pole.
  • Excel používá k odkazování na pole následující formát: První buňka: Poslední buňka.
  • Na rozdíl od standardních vzorců buněk, které lze použít jednoduchým stisknutím klávesy Enter / Return, se maticové vzorce v aplikaci Excel používají současným stisknutím kláves Control / Command, Shift a Enter.

Typy vzorců polí

Pole vzorce lze obecně rozdělit do dvou skupin: vzorce jednoho výstupního pole a pole výstupní vzorce pole.

1. Vzorce pole s jedním výstupem

Berou jako vstup jedno pole dat nebo více datových polí a jako výstup dávají jednu buňku.

2. Pole výstupních vzorců pole

Berou jako vstup jedno pole dat nebo více datových polí a jako výstup dávají pole dat.

Co je to pole v aplikaci Microsoft Excel?

Kontinuální kolekce buněk v aplikaci Microsoft Excel jsou známé jako pole nebo pole buněk. Každá buňka v aplikaci Microsoft Excel je dodávána s jedinečným alfanumerickým referenčním kódem, který závisí pouze na poloze buňky v listu aplikace Excel. Excel používá k měření sloupců písmena a k měření řádků čísla. Například buňka ve druhém sloupci a pátém řádku má odkaz na buňku B5. Excel používá k odkazování na pole následující formát:

První buňka: Poslední buňka

Odkaz na buňku žluté buňky na obrázku níže je B5. Odkazy na buňky zeleného pole a červeného pole jsou D1: D10 a A12: F14.

Excel pole vzorce

Porozumění vzorcům polí v aplikaci Microsoft Excel

Na rozdíl od standardních vzorců buněk, které lze použít jednoduchým stisknutím klávesy Enter / Return, se maticové vzorce v aplikaci Excel používají současným stisknutím kláves Control / Command, Shift a Enter. Pokud je vzorec úspěšně rozpoznán jako vzorec pole, Excel automaticky umístí vzorec do složených závorek { }.

Single Output Array Formulas - Ilustrativní příklady

Výpočet průměrů

Průměr pole můžeme najít tak, že do aplikace Excel zadáte „= průměr (první buňka: poslední buňka)“ a stisknete současně klávesy Control / Command, Shift a Enter. V tomto případě můžeme najít průměrný plat, který dostávají pracovníci společnosti ABC.

Vzorce pole Excel - výpočet průměrů

Výpočet podmíněných průměrů

Můžeme najít podmíněné průměry pomocí maticových vzorců.

Vzorce pole Excel - podmíněné průměry

Podmíněné průměry - výsledky

Array Output Array Formulas - Ilustrativní příklad

Výpočet částek napříč polem

1. Předpokládejme, že dostaneme následující soubor dat o tom, kolik peněz společnost ABC platí svým analytikům. Každému analytikovi je vyplácen základní plat a diskreční bonus.

Součty napříč polem - ukázková data

2. Po vytvoření sloupce Celková platba vybereme pole, ve kterém chceme, aby se výstup zobrazoval.

Součty přes pole - výběr sloupce

3. Zadejte správný vzorec, zatímco je vybráno výstupní pole.

Sumy napříč polem - vzorec

4. Pokud stiskneme pouze Enter, vyplní se pouze první buňka ve výstupním poli.

Součty přes pole - zadejte

5. Musíme současně stisknout klávesy Control / Command, Shift a Enter.

Součty napříč polem - ovládání / příkaz, Shift, Enter

Další zdroje

Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se dál učit a rozvíjet svou znalostní základnu, prozkoumejte prosím další relevantní zdroje níže:

  • Osvědčené postupy pro modelování v aplikaci Excel Osvědčené postupy pro modelování v aplikaci Excel Následující osvědčené postupy pro modelování v Excelu umožňují uživateli poskytovat nejčistší a uživatelsky nejpříjemnější modelovací prostředí. Microsoft Excel je extrémně robustní nástroj. Naučit se stát se výkonným uživatelem aplikace Excel je téměř povinné pro osoby v oblasti investičního bankovnictví, podnikových financí a soukromého kapitálu.
  • Vzorec vs funkce Vzorec vs funkce Vzorec je rovnice navržená uživatelem v aplikaci Excel, zatímco funkce je předdefinovaný výpočet v tabulkové aplikaci. Tato příručka vás provede vzorcem vs. funkcí v aplikaci Excel, abyste přesně věděli, jaké jsou podobnosti a rozdíly. Excel umožňuje uživatelům provádět jednoduché výpočty
  • Zdarma kurz Crash
  • Seznam funkcí aplikace Excel Seznam nejdůležitějších funkcí aplikace Excel pro finanční analytiky. Tento podváděcí list pokrývá stovky funkcí, které je důležité znát jako analytik aplikace Excel

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found