Greensheet - Marketingový dokument pro vydávání cenných papírů

Zelený list (nebo zelený list) je souhrn klíčových atributů emitenta Corporate Information Právní informace o společnosti o Corporate Finance Institute (Finance). Tato stránka obsahuje důležité právní informace o financích, včetně registrované adresy, daňového čísla, obchodního čísla, osvědčení o založení, názvu společnosti, ochranných známek, právního poradce a účetního. nabízeného cenného papíru, který používá prodejní síla, když požaduje vyjádření zájmu od potenciálních institucionálních investorů a makléřů. Jedná se o interní marketingový dokument a nelze jej sdílet mimo banku.

Greensheety jsou často vytvářeny investičními bankéři Investiční bankovnictví Kariéra Průvodce investičním bankovnictvím - naplánujte si svoji kariéru IB. Dozvíte se o platech investičního bankovnictví, o tom, jak se najímat a co dělat po kariéře v IB. Divize investičního bankovnictví (IBD) pomáhá vládám, korporacím a institucím získávat kapitál a provádět fúze a akvizice (M&A). při práci na transakci pro podnikové emitenty Corporate Information Právní podnikové informace o Corporate Finance Institute (Finance). Tato stránka obsahuje důležité právní informace o financích, včetně registrované adresy, daňového čísla, obchodního čísla, osvědčení o založení, názvu společnosti, ochranných známek, právního poradce a účetního. .

Greensheet marketingový dokument

Co je součástí Greensheet?

Je obvyklé, že vedoucí manažer připravuje greeny v souvislosti s veřejnou nabídkou. Greensheets jsou poskytovány interní prodejní síle banky, jakmile je podán předběžný prospekt, a jsou použity prodejní silou, když požadují vyjádření zájmu od potenciálních institucionálních investorů a makléřů.

Zelené listy obsahují souhrn klíčových atributů emitenta a nabízených cenných papírů. Jsou určeny pouze pro interní použití a protože představují komunikaci během období distribuce, neměly by být poskytovány ani zpřístupňovány potenciálním investorům. Veškeré podstatné informace obsažené v zeleném listu (kromě seznamu „srovnatelných“ a jakéhokoli shrnutí aktuálního hodnocení výzkumu týkajícího se emitenta) musí být odvozeny z obsahu předběžného prospektu a dalších veřejně dostupných zdrojů.

Při přípravě zeleného listu vám následující pokyny pomohou zajistit vytvoření vysoce kvalitního dokumentu:

  • Dokument musí vyváženě prezentovat obsah prospektu a informace obsažené v zeleném listu musí obecně prospekt sledovat.
  • Dokument může shrnout informace uvedené v předběžném prospektu, je však třeba dbát na to, aby se nepoužíval jiný jazyk, který by změnil význam oproti jazyku použitému v prospektu.
  • Kromě tučného výrazu v dokumentu, který uvádí, že je určen pouze pro interní použití nebo pro zprostředkování, musí být na všech zelených listech napříč každou stránkou napsána diagonálně stínovaná legenda „Pouze pro interní použití“.
  • Všechny zelené tabulky musí obsahovat příslušné legendy schválené právními předpisy. V případech, kdy banka jedná jako vedoucí nebo spolumajitel, měli by investiční bankéři požádat o radu upisovatele.

Vědět, jak sestavit greeny, je důležitá sada dovedností v oblasti investičního bankovnictví.

Dodatečné zdroje

Děkujeme, že jste si přečetli tuto příručku k tomuto důležitému dokumentu investičního bankovnictví. Chcete-li se dále vzdělávat a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné tyto další zdroje:

  • Kariéra investičního bankovnictví: prozkoumejte mapu finanční kariéry
  • Průvodce IB rozhovorem Investiční bankovnictví Interview Otázky a odpovědi Investiční bankovnictví - otázky a odpovědi. Tuto skutečnou formu banka využívala k najímání nového analytika nebo spolupracovníka. Statistiky a strategie IB rozhovoru. Dotazy jsou seřazeny podle: přehled bank a odvětví, historie zaměstnání (životopis), technické otázky (finance, účetnictví, oceňování) a chování (přizpůsobení)
  • Kurzy finančního investičního bankovnictví
  • Zdroje finančního modelování zdarma Finanční modelování Zdroje a příručky finančního modelování zdarma, které vám pomohou naučit se nejdůležitější koncepty vlastním tempem. Tyto články vás naučí osvědčené postupy v oblasti finančního modelování se stovkami příkladů, šablon, průvodců, článků a dalších. Zjistěte, co je finanční modelování, jak sestavit model, dovednosti aplikace Excel, tipy a triky

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found