CAN SLIM - přehled, klíčové charakteristiky růstu

CAN SLIM, označovaný také jako „CANSLIM“, je zkratka, kde každé písmeno označuje klíčové vlastnosti, které je třeba ve společnosti hledat. CANSLIM, který vyvinul Američan William O'Neil, se používá jako pomoc při investičních rozhodnutích při identifikaci výkonných růstových akcií. Investování do akcií: Průvodce růstovým investováním Investoři mohou využít výhod nových strategií pro investování do růstu, aby mohli přesněji vylepšit akcie nebo další investice nabízející nadprůměrný růstový potenciál. .

MŮŽE SLIM

Stručné shrnutí:

  • CAN SLIM je zkratka vyvinutá Američanem Williamem J. O’Neilem, zakladatelem Investor's Business Daily.
  • CAN SLIM se používá k identifikaci vysoce výkonných růstových akcií.
  • Zkratky CAN SLIM jsou C - aktuální čtvrtletní výdělky, A - roční výdělky, N - nový produkt, služba nebo management, S - nabídka a poptávka, L - vedoucí nebo zaostávající, I - institucionální vlastnictví a M - tržní směr.

Kdo je William O’Neil?

William O’Neil, narozený 25. března 1933, je americký spisovatel, podnikatel a makléř, který je nejlépe známý jako zakladatel Investor's Business Daily - konkurent The Wall Street Journal. O’Neil napsal několik knih, včetně Jak vydělat peníze na akciích, úspěšný investor, a 24 základních lekcí pro úspěch investice. Investiční systém CAN SLIM vyvinul O’Neil během svého působení jako makléř na konci 50. let.

Rozebrat CAN SLIM

Podle CAN SLIM jsou klíčové vlastnosti, které je třeba hledat v růstové společnosti:

C - Aktuální čtvrtletní výdělky

Současný čtvrtletní zisk na akcii (EPS) Zisk na akcii vzorec (EPS) EPS je finanční poměr, který dělí čistý zisk dostupný pro běžné akcionáře průměrnými nevyřízenými akciemi za určité časové období. Vzorec EPS naznačuje schopnost společnosti vytvářet čistý zisk pro běžné akcionáře. by se měl ve srovnání se stejným čtvrtletím z předchozího roku zvýšit nejméně o 25%. Zrychlení růstu EPS v posledních čtvrtletích je navíc silným pozitivním znamením.

A - Roční růst příjmů

Roční výdělky by se za posledních pět let měly zvyšovat. Kromě toho by roční EPS měl za poslední tři roky růst nejméně o 25% nebo více.

N - Nový produkt, služba nebo správa

Měly by se objevit nové věci, které pozitivně ovlivňují budoucnost společnosti a řídí cenu akcií - nové produkty, služby nebo nově jmenovaný silný manažerský tým.

S - Nabídka a poptávka

Společnost by měla mít vysoký objem obchodování během zvyšování cen a měla by mít malý float Free Float Free float, známý také jako veřejný float, označuje akcie společnosti, které mohou být veřejně obchodovány a nejsou omezeny (tj. Drženy zasvěcenci) . Jinými slovy se tento termín používá k popisu počtu akcií, které jsou k dispozici veřejnosti k obchodování na sekundárním trhu. (méně akcií v oběhu) ve srovnání s jinými společnostmi.

L - Vůdce nebo Laggard?

Společnost by měla mít relativní cenovou sílu 80 nebo vyšší. Relativní cenová síla je technickým ukazatelem a ukazuje výkonnost akcie ve vztahu k trhu.

- Institucionální sponzorství

Společnost by měla mít rostoucí počet institucionálních investorů nakupujících akcie. Příklady institucionálních investorů zahrnují podílové fondy Podílové fondy Podílový fond je skupina peněz shromážděných od mnoha investorů za účelem investování do akcií, dluhopisů nebo jiných cenných papírů. Podílové fondy jsou vlastněny skupinou investorů a spravovány profesionály. Dozvíte se o různých typech fondů, o tom, jak fungují, o výhodách a kompromisech investování do nich, penzijních plánech, bankách, vládních orgánech a pojišťovacích společnostech.

M - Směr trhu

Nákupy akcií by měly být prováděny pouze tehdy, když je tržní směr nahoru. O’Neil naznačuje, že akcie mohou uspokojit prvních šest faktorů CAN SLIM a stále klesat, pokud trh klesá.

Pomocí CAN SLIM

Po přečtení každého výše uvedeného kritéria by mělo být zřejmé, že se tato kritéria používají k identifikaci silně rostoucích akcií (nikoli hodnotových akcií!). CAN SLIM by se měl používat pouze na vzestupném trhu (viz sedmé kritérium - směr trhu). CAN SLIM by navíc měli používat ostřílení investoři, protože akcie, které uspokojí CAN SLIM, jsou obvykle ty, které klesají nejrychleji, když se směr trhu změní a sentiment se stane medvědí.

Dodatečné zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně . K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné následující zdroje:

  • Relative Strength Index (RSI) Relative Strength Index (RSI) Relative Strength Index (RSI) je jedním z nejpopulárnějších a nejpoužívanějších hybných oscilátorů. Původně jej vyvinul známý strojní inženýr, který se stal technickým analytikem J. Wellesem Wilderem. RSI měří rychlost i rychlost změny ceny
  • Investování do akcií: Průvodce investováním do hodnoty Investování do akcií: Průvodce do investování do hodnoty Od publikace „The Intelligent Investor“ od Bena Grahama se takzvaná „hodnota investic“ stala jednou z nejuznávanějších a nejsledovanějších metod. vychystávání zásob.
  • Technická analýza - Průvodce pro začátečníky Technická analýza - Průvodce pro začátečníky Technická analýza je forma oceňování investic, která analyzuje minulé ceny a předpovídá budoucí cenovou akci. Techničtí analytici se domnívají, že kolektivní akce všech účastníků trhu přesně odrážejí všechny relevantní informace, a proto cenným papírům neustále přiřazují spravedlivou tržní hodnotu.
  • Vážený průměr nevyrovnaných akcií Vážený průměr nevyrovnaných akcií Vážený průměr nevyrovnaných akcií odkazuje na počet akcií společnosti vypočítaný po úpravě o změny základního kapitálu během vykazovaného období. Počet vážených průměrných akcií v oběhu se používá při výpočtu metrik, jako je zisk na akcii (EPS) v účetní závěrce společnosti

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found