Backorder - Přehled, dodavatelský řetězec, metoda Just in Time (JIT)

K nevyřízené objednávce dochází, když spotřebitel, jednotlivec nebo společnost, zakoupí položku a položka je „na skladě“ (není v inventáři dodavatele). K vyskladnění dochází, když poptávka převyšuje nabídku nebo když dodavatel není schopen včas odeslat do obchodu přiměřené množství produktu.

Backorder

Pokud by si například zákazník objednal něco u maloobchodníka, jako je Amazon, a zboží bylo na skladě, dalo by se říci, že zboží je v nevyřízeném stavu. Rozpis v kterémkoli bodě dodavatelského řetězce může způsobit vyprodání zásob a umístit zboží do nevyřízeného stavu.

Správa dodavatelského řetězce

Správa dodavatelského řetězce Dodavatelský řetězec Dodavatelský řetězec je celý systém výroby a dodávky produktu nebo služby, od samého počátku získávání surovin až po finále, aby bylo zajištěno, že nedojde k vyskladnění, je klíčové pro úspěch maloobchodníka. Je to promarněná příležitost pro jakékoli rostoucí podnikání a nevyužitá příležitost rozšířit zákaznickou základnu společnosti.

Zpřístupnění produktu spotřebitelům k nákupu může nabídnout kaskádové výhody mnoha způsoby. Mohou zahrnovat sbírání pozitivního marketingu z úst (kde se spotřebitelé chlubí svým přátelům a rodině s tím, jak skvělý je váš produkt), a zviditelnění zboží na pultech maloobchodů, aby přilákali prodej.

Zásoby mohou negativně ovlivnit způsob, jakým maloobchodník obchoduje, a jeho reputaci značky. Brand Equity V marketingu se značka značky vztahuje na hodnotu značky a je určena vnímáním značky spotřebitelem. Vlastní kapitál značky může být pozitivní nebo. Někdy však mohou být součástí většího obchodního plánu a jedinečné strategie značky.

Inovativní správa zásob: Just-In-Time (JIT)

Společnosti využívají různé inovativní techniky řízení zásob a výroby, aby zabránily tomu, aby položky byly vyřazeny ze skladu, a aby efektivně řídily svůj dodavatelský řetězec. Jednou z takových metod je „Just-In-Time“ (JIT) Just in Time (JIT) metoda Just in Time (JIT) styl řízení zásob - někdy také označovaný jako Toyota Production System (TPS) - je strategií řízení. Produkce JIT umožňuje společnostem vypořádat se s odpady ve výrobních problémech, které povedou ke snížené produkci a ponechají společnost otevřenou dalším skladovým zásobám a výrobním poruchám.

Metoda JIT umožňuje standardizaci práce na různých výrobních stanicích, což snižuje variabilitu výkonu. Následkem toho je méně defektů, a tedy menší potřeba přepracování. To zase vytváří spolehlivější výstup pro výrobce, aby se zajistilo, že mohou splnit své produkční cíle a projekce prodeje.

Uvedení do kontextu

Chtít něco koupit a najít to na zakázce je obtěžování, se kterými se zákazníci v jednom či druhém bodě potýkají. Může to být obrovský problém pro společnosti, které chtějí růst a kterým chybí skladové zásoby jako součást jejich obchodní strategie. Hovoří o větších problémech v dodavatelském řetězci a o tom, jak se řídí inventář.

S přesnými prognostickými nástroji a analýzou dat však lze objevit problémy v dodavatelském řetězci a lze zavést inovativní výrobní a logistické techniky k nápravě problémů.

Při analýze mohou pomoci technické dovednosti vybudované zde v Corporate Finance Institute. Dávají analytikům schopnost analyzovat a interpretovat velké datové soubory, což pomůže zajistit, aby se podniky dokázaly vyhnout jakémukoli očekávanému vyčerpání zásob a přesně předpovědět nabídku a poptávku.

Dodatečné zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika.

Abychom se dál učili a rozvíjeli své znalosti finanční analýzy, velmi doporučujeme další finanční zdroje uvedené níže:

  • Strategie značky Strategie značky Strategie značky se týká dlouhodobého plánu, který se zaměřuje na rozvoj úspěšné značky, aby pomohl dosáhnout konkrétních cílů. Plán je použit
  • Days Inventory On Hand (DOH) Days of Inventory on Hand (DOH) Days of Inventory on Hand (DOH) is a metric used to determine how quickly the company expends the average invent available available at available. Je to také
  • Logistika Logistika Logistika nebo logistické plánování označuje proces, který podnik používá ke koordinaci svých operací v dodavatelském řetězci. Zahrnuje širokou škálu
  • Typy zákazníků Typy zákazníků Zákazníci hrají významnou roli v jakémkoli podnikání. Lepším porozuměním různým typům zákazníků mohou být podniky lépe vybaveny pro rozvoj

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found