Školení komerčních půjček - přehled, pokryté oblasti

Školení komerčních půjček se zaměřuje na věřitele a úvěrové profesionály, kteří se podílejí na komerčních půjčkách. Školení poskytuje odborníkům znalosti o tom, jak provádět kontroly spolehlivosti u potenciálních dlužníků. Věřitelé musí určit schopnost dlužníka efektivně využívat prostředky k vytváření dalších peněžních toků a plnění dluhových závazků.

Školení komerčních půjček

Komerční půjčka je úvěrová dohoda, kdy banky půjčují peníze podnikům nebo právnickým osobám za předem stanovenou úrokovou sazbu Úroková sazba Úroková sazba se vztahuje k částce účtované věřitelem dlužníkovi za jakoukoli formu zadaného dluhu, obecně vyjádřenou jako procento z ředitel. . Výcvik komerčních půjček tedy zahrnuje poskytování školení profesionálům v oblasti úvěrování o základech komerčního půjčování a o tom, jak mohou provádět analýzy k určení finanční schopnosti potenciálního dlužníka.

Rychlé shrnutí

  • Výcvik komerčních půjček zahrnuje vybavení úvěrových profesionálů dovednostmi potřebnými k posouzení finanční síly účetní jednotky, aby bylo možné určit jejich způsobilost pro úvěr.
  • Výcvik komerčních půjček lze nabídnout prostřednictvím online kurzů, tradičních institucí nebo samostudia.
  • Výcvik učí úvěrové profesionály o tom, jak provádět úvěrové investice, hodnotit úvěrové riziko, analyzovat finanční výkazy a porozumět podmínkám půjček komerčních půjček.

Oblasti pokryté školením o komerčních půjčkách

Školení komerčních půjček zahrnuje celý proces od shromažďování informací od potenciálních zákazníků až po schválení a následné vyplacení finančních prostředků. Účastníci školení se seznámí se základy měření úvěrového rizika, analýzou finančních výkazů Tři finanční výkazy Tři finanční výkazy jsou výkaz zisku a ztráty, rozvaha a výkaz peněžních toků. Tyto tři hlavní výkazy jsou složitě zpracované a interpretují úvěrové zprávy, aby určily způsobilost dlužníka k půjčce. Cílem je najít podniky, které si zaslouží schopnost efektivně využívat finanční prostředky a zároveň snížit riziko ztráty ztrát pro věřitele.

Klíčovými oblastmi školení o komerčních půjčkách jsou následující:

1. Měření úvěrového rizika

Úvěroví profesionálové se učí, jak měřit úvěrové riziko a zacházet s půjčkami s různými úrovněmi rizika. Školení poskytuje úvěrovým analytikům lepší pochopení celého procesu poskytování úvěrů od posouzení úrovně rizika spojeného s poskytováním úvěrů klientovi. Pravděpodobnost selhání Pravděpodobnost selhání Pravděpodobnost selhání (PD) je pravděpodobnost selhání dlužníka při splácení úvěru a se používá k výpočtu očekávané ztráty z investice. a výše ztráty, které by věřitel utrpěl v případě prodlení.

Úvěroví analytici se také učí, jak potenciálním dlužníkům přiřadit hodnocení rizika, v závislosti na míře posuzovaného rizika. Přidělený úvěrový rating určuje, zda věřitel úvěr rozšíří či nikoli. Žádost o půjčku od klienta s vysoce rizikovým hodnocením může být zamítnuta nebo může věřitel rozhodnout o poskytnutí úvěru za vysokou úrokovou sazbu, která kompenzuje vysokou míru rizika.

2. Podmínky komerčního zapůjčení

Školení zahrnuje podmínky komerčních půjček, které věřitelé poskytují podnikovým dlužníkům. Finanční instituce, které poskytují finanční půjčky, obvykle dávají přednost krátkodobému poskytování úvěrů, protože výše úvěru je obvykle nízká. Komerční věřitelé však z dlouhodobého hlediska upřednostňují půjčování, protože korporátní dlužníci vyžadují velké množství úvěrů na financování expanze, akvizice nebo uvedení nové produktové řady.

Dlouhodobý komerční úvěr vyžaduje dobu splácení od pěti do 20 let. Splatit trvá déle, než účetní jednotce umožní investovat prostředky a splácet dluh s využitím výnosů z podnikání. Při poskytování komerční půjčky korporátnímu dlužníkovi může věřitel účtovat pokutu za předčasné splacení, která zaručuje pevnou návratnost půjčky.

Ačkoli jsou krátkodobé půjčky u podnikových dlužníků méně časté, malé a střední podniky (MSP) nebo malé a střední podniky jsou po celém světě definovány odlišně. Země, ve které společnost působí, poskytuje možnost půjčit si krátkodobé prostředky na financování dočasných schodků nebo krátkodobých projektů. Krátkodobé komerční půjčky jsou splatné za dva až pět let a jsou levnější než dlouhodobé půjčky. Podniky mohou využít půjčky k financování výpadku provozního kapitálu, k úhradě urgentních provozních výdajů, jako jsou platy a účty za služby, a také ke splnění rozpočtových deficitů.

3. Úvěrové vyšetřování

Úvěrové vyšetřování se týká postupů prováděných finančními institucemi za účelem stanovení schopnosti podnikového dlužníka dostát svému dluhovému závazku. Školení o komerčních půjčkách umožňuje studentům pochopit klíčové postupy vyšetřování úvěrů. Postupy se používají k ověření skutečného příjmu klienta, ocenění podniku, hodnoty kolaterálu a jeho kreditní historie. Úvěrové vyšetřování umožňuje věřiteli určit finanční zdraví účetní jednotky a její schopnost splnit dluhové závazky v požadovaném období.

Pokud věřitel zjistí, že některá z poskytnutých informací je nepravdivá nebo nepřesná, může žádost buď zamítnout, nebo požádat o auditované finanční stavy, které poskytují přesné finanční údaje. Vyšetřování úvěru může také zahrnovat návštěvu obchodního místa klienta za účelem ověření správnosti finančních informací. Úvěrový analytik může například ověřit, že poskytnutý kolaterál skutečně existuje a zda se přiřazená hodnota aktiva rovná oceněnému nebo standardnímu průmyslovému ocenění.

4. Finanční výkazy

Finanční výkazy, jako je rozvaha a výkaz peněžních toků, Výkaz peněžních toků Výkaz peněžních toků (oficiálně nazývaný Výkaz peněžních toků) obsahuje informace o tom, kolik peněz společnost za dané období vygenerovala a použila. Obsahuje 3 oddíly: hotovost z operací, hotovost z investování a hotovost z financování. jsou některé z dokumentů požadovaných při hodnocení úvěru. Školení o komerčních půjčkách vybavuje úvěrové profesionály dovednostmi, jak hodnotit klíčové finanční výkazy, aby určily finanční sílu účetní jednotky a její schopnost generovat dostatečné peněžní toky ke splácení dluhu.

Věřitel může například použít účetní závěrku k určení, zda má účetní jednotka dostatek likvidity k provádění plateb jistiny a úroků. Finanční výkaz může také odhalit výdajové návyky účetní jednotky tím, že v knihách společnosti zobrazí částku přečerpání a hotovostní rezervy.

Vybavit úvěrové profesionály dovednostmi potřebnými k analýze klíčových finančních výkazů a vytváření závěrů může pomoci chránit věřitele před rizikovými úvěrovými aktivitami a rozlišovat mezi dobrými a špatnými dlužníky.

Související čtení

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků , modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně. K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné následující zdroje:

  • Analýza účetní závěrky Analýza účetní závěrky Jak provést analýzu účetní závěrky. Tato příručka vás naučí provádět analýzu finančního výkazu výkazu zisku a ztráty, rozvahy a výkazu peněžních toků včetně marží, poměrů, růstu, likvidity, pákového efektu, míry návratnosti a ziskovosti.
  • Hodnocení úvěru Hodnocení úvěru Hodnocení úvěru je názor konkrétní úvěrové agentury týkající se schopnosti a ochoty subjektu (vláda, podnik nebo jednotlivec) plnit své finanční závazky úplně a ve stanovených termínech splatnosti. Úvěrový rating také znamená pravděpodobnost selhání dlužníka.
  • Krátkodobý úvěr Krátkodobý úvěr Krátkodobý úvěr je typ úvěru, který se získává na podporu dočasné osobní nebo obchodní kapitálové potřeby. Jelikož se jedná o typ úvěru, jedná se o částku vypůjčeného kapitálu a úroky, které je třeba zaplatit k danému datu splatnosti, což je obvykle do jednoho roku od získání úvěru.
  • Certifikace nejlepších kreditních analytiků Nejlepší certifikace kreditních analytiků Seznam nejlepších certifikací úvěrových analytiků. Získejte přehled nejlepších finančních certifikací pro profesionály z celého světa pracující v oboru.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found