Japan Exchange Group - přehled, obchodní model a dceřiné společnosti

Japan Exchange Group je korporace poskytující finanční služby se sídlem v Tokiu, která provozuje různé směnné trhy s finančními nástroji. Usnadňuje obchodování japonských finančních cenných papírů Obchodovatelné cenné papíry Obchodovatelné cenné papíry jsou neomezené krátkodobé finanční nástroje, které jsou vydávány buď pro majetkové cenné papíry, nebo pro dluhové cenné papíry veřejně kótované společnosti. Vydávající společnost vytváří tyto nástroje za výslovným účelem získávání finančních prostředků pro další financování obchodních aktivit a expanzi. podle zákona o finančních nástrojích a burze v dané zemi. Byla založena v roce 2013 po sloučení společností Tokyo Stock Exchange Group a Osaka Securities Exchange.

Japan Exchange Group

Japan Exchange Group je největší burzou v Asii. Je to také třetí největší burza na světě po NYSE Euronext a NASDAQ OMX Group. Připojuje se k elitním burzám po celém světě a může se pochlubit tržní kapitalizací. Tržní kapitalizace. Tržní kapitalizace (Market Cap) je nejnovější tržní hodnotou vynikajících akcií společnosti. Market Cap se rovná aktuální ceně akcií vynásobené počtem akcií v oběhu. Investiční komunita často používá hodnotu tržní kapitalizace k zařazení společností na 4,48 bilionu USD.

Obchodní model skupiny Japan Exchange Group

Japonská burzovní skupina poskytuje bezpečnou a spravedlivou tržní infrastrukturu a data, služby clearingu a vypořádání a provádí dohled nad obchodem Zákon o cenných papírech z roku 1933 Zákon o cenných papírech z roku 1933 byl prvním významným federálním zákonem o cenných papírech přijatým po krachu akciového trhu v roce 1929. Zákon je označovaný také jako Truth in Securities Act, Federal Securities Act nebo 1933 Act. Byl přijat 27. května 1933 během Velké hospodářské krize. ... zákon byl zaměřen na nápravu některých provinění. Cílem společnosti je poskytovat pohodlí všem uživatelům trhu a zajistit, aby trhy byly spolehlivé. Na oplátku dostává poplatky od uživatelů trhu, jako jsou emitenti, prodejci informací a společnosti zabývající se obchodováním s cennými papíry. Konkrétně jeho hlavní zdroje zisku pocházejí z obchodních, seznamovacích a clearingových služeb.

Dceřiné společnosti skupiny Japan Exchange Group

Tokio Stock Exchange (TSE), Osaka Exchange (OSE) a Japan Exchange Regulation (JPX-R) jsou tři hlavní dceřiné společnosti skupiny Japan Exchange Group. Tokijská burza cenných papírů i burza v Osace poskytují přístup na trh obchodníkům a investorům. Japonské burzovní nařízení funguje jako samoregulační orgán.

1. Tokijská burza (TSE)

Tokijská burza cenných papírů slouží jako centrální akciový trh v Japonsku a poskytuje velkou část celkové likvidity skupiny Japan Exchange Group. S více než 3 500 společnostmi kótovanými na tokijské burze cenných papírů se každý rok uskuteční téměř 750 milionů obchodů.

Skládá se ze čtyř samostatných entit:

  • 1st Section Market - kde jsou uvedeny společnosti s velkým kapitálem
  • 2. část
  • Matky (trh s vysokým růstem a rozvíjejícími se zásobami)
  • JASDAQ (Japonská asociace obchodníků s cennými papíry)

2. Osaka Exchange (OSE)

Burza v Osace je výlučně digitální tržiště, které uživatelům trhu umožňuje online se účastnit trhů s deriváty v Japonsku. Některé z derivátů dostupných v OSE jsou indexy volatility, indexy zahraničních a místních akcií, jakož i úrokové produkty. Nejčastěji obchodovanými produkty na burze v Osace jsou Tokio Stock Price Index, Nikkei 225 mini a Nikkei 225 Nikkei Index The Nikkei Index, nebo Nikkei 225, je nejuznávanějším japonským akciovým indexem. Zahrnuje 225 nejlepších japonských společností kótovaných na tokijské burze. .

3. Japonské burzovní nařízení (JPX-R)

Jako nezávislý samoregulační orgán si Japonské burzovní nařízení klade za cíl zachovat integritu trhu. Má na starosti dohled nad obchodními operacemi na OSE a TSE.

Související čtení

Děkujeme, že jste si přečetli finanční vysvětlení skupiny Japan Exchange Group. Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se neustále vzdělávat a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující zdroje:

  • Flash Crash 2010 Flash Crash 2010 Flash Crash je krach trhu, ke kterému došlo 6. května 2010. Během krachu 2010 vedly přední americké akciové indexy, včetně indexu Dow
  • NASDAQ Composite NASDAQ Composite NASDAQ Composite je index více než 3 000 běžných akcií kótovaných na akciovém trhu NASDAQ. Index je jedním z nejvíce sledovaných indexů v
  • New York Mercantile Exchange (NYMEX) New York Mercantile Exchange (NYMEX) New York Mercantile Exchange (NYMEX) je komoditní futures burza se sídlem na Manhattanu v New Yorku. Vlastníkem je společnost CME Group, jedna z největších
  • Obchodní patro Obchodní patro Obchodní patro označuje doslovnou podlahu v budově, kde akcie, akcie s pevným výnosem, futures, opce, komodity nebo směnárenští obchodníci nakupují a prodávají cenné papíry. Obchodníci nakupují a prodávají cenné papíry jménem klientů nebo jménem finanční firmy, která je zaměstnává.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found