Míra prokliku (CTR) - definice, vzorec, význam

Míra prokliku (CTR) označuje poměr počtu uživatelů vystavených konkrétnímu odkazu na webové stránce nebo v e-mailu, kteří kliknou na odkaz a zobrazí inzerovaný produkt nebo službu. CTR primárně využívají digitální a online marketingoví pracovníci ke kvantifikaci úspěchu a efektivity e-mailové nebo reklamní kampaně. Model AIDA Model AIDA, což je zkratka pro Attention, Interest, Desire a Action model, je model efektu reklamy, který určuje fáze jednotlivec .

Míra prokliku

Vzorec míry prokliku

Míra prokliku je poměr mezi počtem uživatelů, kteří kliknou na odkaz, a počtem uživatelů, kteří si prohlížejí stránku, na které je odkaz. Matematicky to lze vyjádřit pomocí následujícího vzorce:

Míra prokliku - vzorec

Kde:

  • Celkový počet kliknutí - Celkový počet uživatelů, kteří klikli na konkrétní odkaz
  • Celkový počet zobrazení - Celkový počet uživatelů, kteří si prohlíželi konkrétní odkaz (u e-mailových kampaní je celkový počet zobrazení celkový počet příjemců e-mailu).

Interpretace míry prokliku

Rostoucí popularita internetu po celém světě nutí společnosti věnovat zvláštní pozornost úspěchu jejich online marketingu. V dnešní době se mnoho společností spoléhá na online marketingové kampaně a míra prokliku je účinným nástrojem k jejich hodnocení.

Vysoká CTR je obecně pozitivním ukazatelem toho, že lidi přitahuje reklama firmy. Na druhou stranu nízká CTR odhaluje některé problémy s designem marketingové kampaně.

Pro úspěšnou kampaň neexistuje žádná definovaná standardní CTR, protože sazby se mohou výrazně lišit v závislosti na okolnostech a situacích. Můžeme říci, že v průměru se 2% CTR obecně považuje za vysoce úspěšnou míru.

Důležitost míry prokliku

U digitálních a online marketingových pracovníků vyčíslují míry prokliku úspěch online reklamy nebo e-mailových kampaní. CTR v zásadě kvantifikuje reakci uživatelů na marketingové nebo reklamní kampaně. Metrika se často používá při hodnocení, které reklamy a klíčová slova Pay-Per-Click (PPC) Pay-per-Click (PPC) je model online reklamy, ve kterém inzerent platí vydavateli pokaždé, když na něj klikne reklamní odkaz. Alternativně je PPC známý jako model ceny za proklik (CPC). Model s platbou za kliknutí nabízejí především vyhledávače (např. Google) a sociální sítě (např. Facebook). jsou úspěšnější než ostatní.

Pokud je vaše CTR nízká, může to znamenat, že cílíte na nesprávné publikum nebo utrácíte peníze za irelevantní klíčová slova. Metrika navíc může pomoci vyhodnotit úspěšnost různých marketingových kanálů Segmentace trhu a cílení Segmentace a cílení trhu odkazují na proces identifikace potenciálních zákazníků společnosti, výběr zákazníků, které sledují, a vytváření hodnoty (např. Web 1 poskytuje 1% CTR a web 2 vrací 3,5% CTR).

Metrika míry prokliku má jednu zásadní nevýhodu. Míra prokliku sice hodnotí, jak dobře reagují uživatelé na marketingovou nebo reklamní kampaň, ale nepřevádí takový úspěch na peněžní hodnotu. Jinými slovy je obtížné určit, jak konkrétní marketingové aktivity ovlivňují prodej a výnosy, pouze při pohledu na míru prokliku.

Proto se tato metrika běžně používá v kombinaci s konverzním poměrem, který udává procento kliknutí, která vedou ke skutečnému prodeji. U e-mailových kampaní je míra prokliku zvažována v kombinaci s metrikami, jako je míra otevření a míra okamžitého opuštění.

Další zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem certifikace FMVA (Financial Modeling and Valuation Analyst) FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari, jejichž cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika.

Abychom se dál učili a rozvíjeli své znalosti finanční analýzy, velmi doporučujeme další finanční zdroje uvedené níže:

  • 5 P of Marketing 5 P's of Marketing 5 P's of Marketing - Product, Price, Promotion, Place, and People - are key marketing elements used to position a business strategically. 5 P z
  • Click and Mortar Click and Mortar Click and Mortar je omnichannel obchodní model, který integruje online a offline operace. Zákazníci mohou nakupovat přes internet u prodejce
  • Obchodní modely elektronického obchodování Obchodní modely elektronického obchodu Existuje celá řada obchodních modelů elektronického obchodování. Trhy, maloobchodníci a značky soutěží o podnikání v eCommerce. Tento přehled nastiňuje
  • Pay-Per-Click (PPC) Pay-Per-Click (PPC) Pay-per-Click (PPC) je online reklamní model, ve kterém inzerent platí vydavateli pokaždé, když na něj „klikne“ reklamní odkaz. Alternativně je PPC známý jako model ceny za proklik (CPC). Model s platbou za kliknutí nabízejí především vyhledávače (např. Google) a sociální sítě (např. Facebook).

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found