Společnost Zombie - zná ekonomický dopad „zombie“

„Zombie společnost“ je termín používaný k popisu nekonkurenceschopné společnosti, která potřebuje výpomoc k úspěšnému fungování, nebo zadlužené společnosti, která je schopna splácet pouze úroky. Efektivní roční úroková sazba Efektivní roční úroková sazba (EAR) je úroková sazba, která je upraveno o složení za dané období. Jednoduše řečeno, efektivní na jeho dluh (poměr krytí úroků 1 nebo méně). Tyto společnosti generují pouze dostatek peněžních toků Free Cash Flow (FCF) Free Cash Flow (FCF) měří schopnost společnosti produkovat to, na čem se investoři nejvíce zajímají: hotovost, která je k dispozici, se rozdělí podle uvážení k úhradě úroků z dluhu Senior Termínový dluh Senior Termínový dluh je půjčka se statusem senior, která má stanovený splátkový kalendář a splátku na konci období. Termín může být několik měsíců nebo let a dluh může mít pevnou nebo proměnlivou úrokovou sazbu. Ke snížení rizika splácení se dlouhodobá aktiva často používají jako kolaterál a nemohou snížit skutečnou částku jistiny. Proto nemají nadbytečnou hotovost ani kapacitu a stagnují, což znamená, že jsou příliš slabí na to, aby investovali nebo rostli.

Níže je uveden příklad výkazu zisku a ztráty Promítnutí řádkových položek výkazu zisku a ztráty Diskutujeme o různých metodách promítání řádkových položek výkazu zisku a ztráty. Projektování řádkových položek výkazu zisku a ztráty začíná tržbami z prodeje a poté náklady na zombie společnost. Mějte na paměti, že poměr úrokového krytí je v každém období menší než 1.

zombie společnost výkaz zisku a ztráty

Zombie společnosti jsou silně závislé na nízkých úrokových sazbách, aby přežily. Vzhledem k tomu, že se vlády a centrální banky po finanční krizi snaží stabilizovat své ekonomiky, jsou na komerční banky vyvíjeny tlaky, aby poskytovaly úvěry a nabízely nízké úrokové sazby.

Původ společností zombie

Pojem zombie společnost vznikla v Japonsku, aby popsala společnosti, které vytvářely pouze dostatek hotovosti na zaplacení úroků ze svých dluhů. Po zhroucení japonské cenové bubliny na konci roku 1991 japonské banky nadále podporovaly slabé nebo selhávající firmy, místo aby je nechaly bankrotovat. To přispělo k takzvané „ztracené dekádě“, období ekonomické stagnace v Japonsku.

V roce 2008, během globální finanční krize, si tento výraz znovu získal popularitu a byl používán k popisu společností, které byly zachráněny americkým programem TARP (Troubled Asset Relief Program).

Vnější rizika pro společnost Zombie

Náhlá změna v ekonomické nebo ekonomické ekonomii Články o ekonomii Finance jsou koncipovány jako průvodce samostudiem, které vám umožní naučit se ekonomiku vlastním tempem. Projděte si stovky článků o ekonomii a nejdůležitější pojmy, jako je hospodářský cyklus, vzorec HDP, přebytek spotřebitelů, úspory z rozsahu, ekonomická přidaná hodnota, nabídka a poptávka, rovnováha a další prostředí mohou zabít zombie společnosti. Pokud se ekonomika posílí, úspěšnější společnosti mohou rychle využít příležitostí a nechat tyto společnosti za sebou. Nelze-li využít těchto příležitostí, sníží se poptávka spotřebitelů po jejich produktech nebo službách a společnosti se nakonec setkají se značnými potížemi v konkurenci s jinými společnostmi.

Jelikož existence zombie společností závisí na věřitelích, zvýšení úrokových sazeb vyhladí značné množství zombie společností. Náklady na dluh se zvýší a společnosti nebudou schopny dostát svým úrokovým závazkům.

Dopad společností zombie na ekonomiku

Společnosti zombie jsou považovány za překážku produktivního růstu, protože přežití slabých společností přispívá ke snížení průměrné celkové produktivity. Ekonomové tvrdí, že tyto společnosti škodí společnosti, protože získávají podíl na trhu a blokují talenty („omezené zdroje“), které by měly mít k dispozici úspěšnější a dynamičtější společnosti.

Bez hotovosti k reinvestici nedokáže zombie společnost růst a je neefektivní. Jsou „nekonkurenceschopnými přeživšími“ a přispívají ke snížení produktivity v globální ekonomice.

Ačkoli tyto společnosti nepříznivě ovlivňují ekonomiku, některé společnosti hrají v ekonomice důležitou roli. Například společnost zabývající se zombie může vláda zachránit jednoduše proto, že společnost zaměstnává velké množství lidí. Pokud by společnost zkrachovala, obrovské ztráty pracovních míst by mohly mít významný společenský dopad.

Zombie spouštění

Zombie start-up je společnost, která obdrží počáteční financování, ale neobdrží další investice od investorů. Z významného počtu start-upů se stávají zombie startupy - neschopné uspět v minulosti.

Tyto začínající společnosti mají krátkodobý plán na zajištění včasných investic, chybí jim však dlouhodobý plán růstu. Jak tyto společnosti dospívají, projevuje se nedostatek dlouhodobého plánování a klesá výkonnost společnosti. Investoři nevidí tyto startupy jako atraktivní, a proto nepřidělují další prostředky. Společnost se stává zombie startupem - společností, která funguje i po vyčerpání počátečního financování, ale ve skutečnosti neroste.

Zjistěte více o vytváření finančního modelu pro startup.

Související čtení

Děkujeme, že jste si přečetli finančního průvodce zombie společnostmi. K dalšímu finančnímu vzdělávání vám pomohou následující finanční zdroje.

  • Korporátní rozvoj Korporátní rozvoj Korporátní rozvoj je skupina ve společnosti odpovědné za strategická rozhodnutí o růstu a restrukturalizaci jejího podnikání, navázání strategických partnerství, zapojení do fúzí a akvizic (M&A) nebo dosažení organizační excelence. Corp Dev také sleduje příležitosti, které využívají hodnotu obchodní platformy společnosti.
  • Dluhová kapacita Dluhová kapacita Dluhová kapacita se týká celkové výše dluhu, který může podnik vzniknout a splatit podle podmínek smlouvy o dluhu.
  • Corporate Venturing Corporate Venturing Corporate venturing (také známý jako corporate venture capital) je praxe přímého investování podnikových fondů do externích začínajících společností. To obvykle provádějí velké společnosti, které chtějí investovat malé, ale inovativní začínající firmy. Činí tak prostřednictvím dohod o společném podnikání a získávání majetkových účastí.
  • Tržní kapitalizace Tržní kapitalizace Tržní kapitalizace (Market Cap) je nejnovější tržní hodnota vynikajících akcií společnosti. Market Cap se rovná aktuální ceně akcií vynásobené počtem akcií v oběhu. Investiční komunita často používá hodnotu tržní kapitalizace k hodnocení společností

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found