Tajemství obchodování s komoditami - dozvíte se o nejlepších obchodních praktikách

Úspěšní obchodníci s komoditami znají tajemství obchodování s komoditami a rozlišují mezi obchodováním na různých typech finančních trhů. Obchodování s komoditami se liší od obchodování s akciemi. Co je to akcie? Jednotlivec, který vlastní akcie ve společnosti, se nazývá akcionář a má nárok na část zbytkového majetku a výnosů společnosti (pokud by byla společnost někdy zrušena). Pojmy „akcie“, „akcie“ a „vlastní kapitál“ jsou používány zaměnitelně. . Je to jiná hra, ale hra, která se pro investory vyplatí naučit. Každý investiční nástroj Finanční aktiva Finanční aktiva se týkají aktiv, která vyplývají ze smluvních ujednání o budoucích peněžních tocích nebo z vlastnictví kapitálových nástrojů jiné účetní jednotky. Klíč je jedinečný z hlediska toho, jak nejlépe generovat zisky z obchodování s ním.

Tajemství obchodování s komoditami

Výhody obchodování s komoditami

Na rozdíl od obchodování na burze nebo investování do podílových fondů nebo ETF Burzovní obchodovaný fond (ETF) je burzový obchodovaný fond (ETF) oblíbeným investičním prostředkem, kde mohou být portfolia flexibilnější a diverzifikovanější v celé řadě všech dostupných tříd aktiv. Přečtěte si tuto příručku a seznamte se s různými typy ETF. obchodování s komoditami nabízí obrovskou páku. Při obchodování s komoditními futures obvykle musíte dát pouze asi 10% z celkové hodnoty kontraktu. To vám umožní dosáhnout mnohem vyššího procentního zisku z vašeho obchodního kapitálu. Například byste mohli držet jeden futures kontrakt indexu S&P 500 s maržovým vkladem něco přes 20 000 $, zatímco nákup každé ze skutečných akcií obsažených v indexu by vyžadoval několik stovek tisíc dolarů. 20% nárůst indexu vám přinese více než 100% zisk z nákupu futures kontraktu - dosáhnete zisku přibližně stejné absolutní částky v dolaru jako z nákupu všech akcií v indexu, ale stačí vám investovat mnohem menší investice, aby se dosáhlo tohoto zisku.

Obchodování s komoditními futures může také nabídnout nižší provize a náklady na obchodování, i když u všech současných makléřských společností se slevou to již není tak velký problém jako před 20 lety.

Obchodování s komoditami má výhodu oproti nelikvidním investicím, jako jsou nemovitosti, protože jakékoli peníze na vašem účtu, které se nepoužívají k maržovým pozicím na trhu, které držíte, jsou vám kdykoli k dispozici.

Jedna skutečně klíčová výhoda - vlastně dvojitá výhoda - obchodování s komoditami je v tom, že nabízí diverzifikaci v jednoduchosti. K dispozici jsou komoditní futures, do kterých lze investovat a které pokrývají prakticky všechny sektory ekonomiky - futures na zemědělství, futures na energii, drahé kovy, devizy a akciové indexy. Na rozdíl od akciového trhu, kde jsou na výběr tisíce akcií - často stovky v daném odvětví -, je však třeba zvážit pouze několik desítek komoditních futures kontraktů. Pokud například rostou ceny bavlny, můžete pěkně profitovat investováním do futures kontraktů na bavlnu; vzhledem k tomu, že pokud byste obchodovali s akciemi, můžete si vybrat ze stovek společností, jejichž bohatství může být ovlivněno cenou bavlny, ale na které by mohly mít vliv i jiné tržní faktory. Nakonec můžete nakoupit akcie ve společnosti, jejíž cena akcií klesá kvůli dalším tržním faktorům, a to navzdory příznivé změně pro společnost, pokud jde o ceny bavlny.

A konečně, v obchodování s komoditami je stejně snadné profitovat z prodeje krátkého zboží jako z dlouhého nákupu. Na krátký prodej neexistují žádná omezení, jako na akciových trzích. Možnost investovat stejně snadno z klesajících cen i z rostoucích cen je pro investora hlavní výhodou.

Tajemství obchodování s komoditami - najděte svůj trh

Zde je jedno z málo známých tajemství obchodování s komoditami: Trvale úspěšní obchodníci s komoditami se téměř vždy specializují na obchodování buď na jednotném trhu, jako je bavlna, nebo na malý segment trhu, jako jsou futures na drahé kovy nebo obilí.

Nikdo dosud nenabídl zcela uspokojivý důvod pro tuto skutečnost, ale zůstává faktem, že jen velmi málo obchodníků se zdá být schopných obchodovat na všech komoditních trzích stejně dobře. V 80. letech byl docela známý obchodník, který měl téměř bezchybný obchodní rekord na trhu s bavlnou. Kopírování jeho obchodů s bavlnou v té době by bylo asi nejbližší věc, než jen tisknout hromady peněz pro sebe. Rok co rok nazýval tržní maxima a minima a změny trendů téměř jako kdyby cestoval do budoucnosti a už je viděl všechny rozvíjet.

Stejný záhadně brilantní obchodník s bavlnou však měl jednu fatální chybu: Miloval také obchodování na trhu se stříbrem. Bohužel pro něj byl stejně nehorázně špatný v obchodování se stříbrem, stejně jako byl nehorázně dobrý v obchodování s bavlnou. Jeho slabost byla umocněna skutečností, že zatímco obvykle obchodoval s dlouhodobými trendy na trhu s bavlnou, den obchodoval na trhu se stříbrem, což mu poskytovalo nové příležitosti ke ztrátě peněz každý obchodní den v týdnu.

Jak se mu to všechno odehrálo? No, za jeden rok, kdy vydělal přes milion dolarů na obchodování s futures na bavlnu, skončil s čistou ztrátou při obchodování za tento rok. To je pravda - jeho děsivě špatné obchodování se stříbrem více než vymazalo každý jeho obrovský zisk z obchodování s bavlnou.

(Naštěstí má tento příběh šťastný konec. Po dvou nebo třech letech tvrdohlavé ztráty peněz při obchodování se stříbrným trhem gentleman konečně přijal skutečnost, že „prostě stříbro obchodovat nemohu,“ a velmi moudře s tím přestal. Pokračoval v hromadění majetku obchodujícího s bavlnou v příštích několika letech a nakonec odešel z obchodování s velmi stručným prohlášením, že „vydělal jsem dost peněz a užil jsem si dost legrace.“)

A tak říkáme: Najděte svůj trh. Může to nějakou dobu trvat - a některé ztratit obchody -, ale není to opravdu tak těžké určit, za rozumnou dobu, co se zdá, že máte talent pro obchodování - a co ne mít talent pro obchodování. Jednoduchá kontrola vašich obchodů za, řekněme, šestiměsíční období, by vám měla jasně ukázat, na kterých trzích se vám často daří a na kterých trzích nejste. Při obchodování pravděpodobně také vytvoříte cit pro to, na kterých trzích se cítíte nejspolehlivější při obchodování. Důvěřujte svým instinktům v tomto skóre. Pokud vám ziskové obchodování s ropnými futures připadá snadné, pak se toho jen držte a nepokoušejte se komplikovat si život tím, že se pokusíte ovládnout obchodování na nějakém trhu, který je pro vás zjevně obtížný. Proč je váš obchodní život obtížnější, než je třeba? Pravděpodobně se vám bude dařit mnohem lépe postupným zvyšováním souvisejících trhů, jako je zemní plyn nebo topný olej.

Velcí institucionální obchodníci, jako jsou banky, se naučili tuto základní pravdu o obchodování dobře. U obchodních přepážek v bance zřídka, pokud vůbec, najdete stejnou osobu přiřazenou k obchodování jak na trhu se zlatem, tak na trhu se sójovými boby. Společným uspořádáním je mít velmi specializované obchodování s komoditami, obvykle s jedním obchodníkem nebo jedním týmem přiřazeným k obchodování pouze s jedním segmentem futures trhů, jako jsou futures na energii nebo futures na drahé kovy.

Tajemství obchodování s komoditami - ceny mají tendenci trendovat

Kvocient nabídky a poptávky po základních surovinách obvykle mnohem méně podléhá pokračující volatilitě, než je tomu u zásob. Určitě existují některé velmi volatilní obchodní dny, například ty, které se vyskytují na konci hlavních trendů býků nebo medvědů, když dochází k dlouhodobým tržním zvratům nebo po zprávě o úrodě, která vyjde nečekaně dobře nebo špatně. Ale obecně řečeno, mají tendenci existovat časová období, kdy trh ovládá vysoká poptávka nebo krátká nabídka, což zvyšuje ceny, nebo když nadměrná nabídka nebo nedostatek poptávky snižuje ceny.

Abychom to potvrdili, je třeba hledat ceny ropy za posledních několik let. Poté, co došlo k víceletému býčímu trhu, který ceny ropy vedl nad 100 $ za barel, od roku 2014 ceny ropy vstoupily do trvalého klesajícího trendu a cena se vrátila pod 40 $ za barel.

K podobným opatřením došlo na zdlouhavém býčím trhu, který v první dekádě tohoto století vedl k růstu cen obilí na rekordní hodnoty, následovaný obecným poklesem cen, který se obecně udržuje od roku 2009. Opět platí, že i když občas dochází k prudkým a nestálým pohybům komodit ceny, komodity obvykle zažívají celkové býčí nebo medvědí trendy, které trvají několik let. Jedním z tajemství obchodování s komoditami je tedy prostě staré obchodní rčení: „Trendem je váš přítel“.

Proto obchodní strategie sledující trendy - zejména aplikované na dlouhodobější časové rámce, jako jsou denní, týdenní nebo měsíční grafy - mají tendenci dobře fungovat při obchodování s komoditami. Aby demonstroval moudrost obchodování s trendem, jeden známý technický analytik vymyslel velmi jednoduchou obchodní strategii a poté ji vyladil tak, aby odpovídala dlouhodobému trendu podle denního grafu. Základní obchodní strategie, kterou vymyslel, byl následující: Nakupte nové 10denní maximum a krátce prodejte nové 10denní minimum. Už to není o moc jednodušší.

Základní strategie fungovala dostatečně dobře. Nebyl to obrovský výdělek peněz, ale byl přinejmenším celkově výnosný. Po úpravě podle celkového trendu naznačeného v denním grafu si však strategie vedla výrazně lépe. Provedená úprava měla brát pouze obchodní signály, které byly ve stejném směru jako celkový dlouhodobý trend. Jinými slovy, pokud denní graf ukázal celkově vzestupný trend, pak by sledoval pouze obchodní signály, aby „koupil nové 10denní maximum“, zatímco ignoroval obchodní signály, aby „prodal nové 10denní minimum“. Naopak na celkovém medvědím trhu by bral pouze prodejní signály generované viděním nového 10denního minima, přičemž by ignoroval nákupní signály.

Obě obchodní strategie - základní strategie a verze upravená tak, aby přijímala obchody pouze stejným směrem jako stávající trend - byly použity za použití samostatných obchodních účtů ve stejném ročním období. Vyladění obchodní strategie přineslo působivé zlepšení ziskovosti. Vyladěná verze strategie, která obchodovala pouze se stávajícím trendem, vygenerovala přibližně o 180% více zisků než základní strategie, která přijímala signály nákupu i prodeje bez ohledu na stávající dlouhodobý trend.

Existuje další dobrý důvod, proč při investování do komodit používat solidní dlouhodobou strategii obchodování s trendy. Zatímco komodity mají tendenci těšit se z dlouhodobých trendů, na každodenním obchodování mají tendenci být právě naopak - nadměrně volatilní. Denní obchodování s komoditními futures - vzhledem k dostupné páce, díky níž jsou i malé výkyvy cen významné, pokud jde o potenciální zisky nebo ztráty v kterýkoli daný den - skutečně nabízí obrovské příležitosti pro zisky. Je to však extrémně riskantní. Kterýkoli obchodník s komoditami, který je již nějakou dobu ve hře, vám může vyprávět příběhy o dnech, kdy cena dané komodity přešla z limit-up (maximální denní předstih ceny povolený burzou) na limit-down (maximální denní cena povolený pokles), a poté zpět na omezení, někdy jen za tři nebo čtyři hodiny. Pravděpodobnost, že se budete moci úspěšně orientovat v takových cenových bězích, je malá a žádná.

Tajemství obchodování s komoditami - využijte podstatu trhu

Dalším z tajemství obchodování s komoditami je věnovat pozornost faktoru, který je pro komodity jedinečný, na rozdíl od jiných investičních nástrojů, a který má tendenci významně zvyšovat ceny - sezónnost. Téměř všechny hlavní komoditní trhy mají tendenci sledovat zavedené sezónní cenové vzorce. Jednoduchým příkladem je futures na topný olej a zemní plyn. Obě tyto komodity mají tendenci rok od roku stoupat do zimních měsíců, kdy je nejvyšší poptávka, a klesat do léta s poklesem poptávky.

Určitě mohou existovat specifické ekonomické podmínky, které čas od času naruší tento obecný vzorec, ale během jakéhokoli desetiletého období lze rozumně očekávat, že takové cenové trendy v obecné sezóně budou platit nejméně sedm nebo osm let z deseti.

Existují specifické sezónní vzorce, které mohou obchodníci sledovat a využívat při obchodování s komoditami. Před lety slavný obchodník s futures, Jake Bernstein, sestavil knihu o sezónních trendech s podrobnostmi o desítkách sezónních vzorů, které se v průběhu roku vyskytují na různých komoditních trzích, spolu s historickým záznamem o tom, jaké procento času zůstaly trhy věrné každému sezónní vzor. V poslední době byl vytvořen software pro sezónní obchodování, který v zásadě obsahuje tato data, a je k dispozici obchodníkům k použití.

Obchodování se sezónními vzory není zaručenou výhrou - nic v obchodování nikdy není - ale rozhodně nabízí obchodníkům další výhodu. Sezónní vzory lze použít jako potvrzení indikátorů stávajícího trendu nebo jako varovné varovné indikátory, díky nimž může obchodník moudře sledovat nadcházející změnu trendu.

Pokud nic jiného, ​​správné povědomí o sezónních tendencích na různých komoditních trzích vám může přinejmenším pomoci vyhnout se obrovským ztrátám. Například pouze nejodvážnější obchodníci si někdy drží velkou krátkou prodejní pozici v futures na pomerančový džus mířící do zimy, kdy jen jedno zmrazení přes noc může poslat ceny futures na pomerančový džus náhle prudce stoupající. Bezpečnějším postupem je možná odvážná malá nákupní pozice, ze které můžete pěkně profitovat v případě zmrazení, které dramaticky zvýší ceny, ale není pravděpodobné, že utrpí katastrofické ztráty negativního vlivu, i když nebude nepříznivé počasí podmínky se zhmotňují.

Uzavření tajemství obchodování s komoditami

Učení o tajemství obchodování s komoditami nabízí investorům významné výhody, jako je vysoká míra pákového efektu a možnost jezdit na udržitelných trendech býků nebo medvědů. Obchodování s komoditami však není charitativní organizací, která každému, kdo nějaké chce, rozdává kufry plné peněz. Stejně jako v případě jakékoli jiné investiční arény, i zde je zapotřebí disciplíny a praxe, abyste se stali vysoce kvalifikovaným a úspěšným obchodníkem s komoditami. Jednou z hlavních výzev je naučit se využívat nabízenou páku, aniž byste se vystavovali příliš vysokým rizikům a potenciálně katastrofickým ztrátám. Upřímně řečeno, je to smutný příběh mnoha lidí, kteří si vyzkouší hru obchodování s komoditami - prohrávají.

Ale nemusí tomu tak být. Pokud vstupujete do obchodování s komoditami se správnou opatrností - uvědomujete si, že se musíte naučit, jak se úspěšně orientovat ve zcela jiné obchodní aréně, než je obchodování s akciemi, forexem nebo jinými investicemi -, pak není důvod, abyste nemohli sklízet plody vysoce výnosných investic, vše vydělané s použitím minimálního množství obchodního kapitálu. Při obchodování mějte na paměti zde odhalená tajemství obchodování s komoditami a kdo ví? - možná se dozvíte některá svá vlastní komoditní tajemství.

Související obchodní články

  • Jak obchodovat na devizovém trhu Forex obchodování - Jak obchodovat na devizovém trhu Forex obchodování umožňuje uživatelům vydělávat na zhodnocení a znehodnocení různých měn. Obchodování na Forexu zahrnuje nákup a prodej měnových párů na základě relativní hodnoty každé měny vůči jiné měně, která tento pár tvoří.
  • Základní dovednosti mistrů obchodníků Šest základních dovedností mistrů obchodníků Obchodníkem se může stát téměř každý, ale být jedním z mistrů obchodníků vyžaduje víc než investiční kapitál a třídílný oblek. Mějte na paměti: existuje moře jednotlivců, kteří se chtějí připojit k řadám mistrů obchodníků a přivést si domů peníze, které k tomuto titulu patří.
  • Provedení objednávky Načasování obchodní objednávky - obchodování Načasování obchodní objednávky odkazuje na dobu použitelnosti konkrétního obchodního příkazu. Nejběžnější typy načasování obchodních objednávek jsou tržní objednávky, objednávky GTC a příkazy k vyplnění nebo zabití.
  • Všechny obchodní články Průvodci samostudiem Finance znalostí jsou skvělým způsobem, jak zlepšit technické znalosti v oblasti financí, účetnictví, finančního modelování, oceňování, obchodování, ekonomiky a dalších.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found