Pesimisté vs. optimisté - přehled, příklady, strategie

Rozlišení mezi pesimistickými a optimistickými investory je nejlépe definováno slovy: „Pesimista je optimista se zkušenostmi.“ Optimista doufá a věří, že se věci obrátí k lepšímu. Na druhou stranu pesimista vždy pamatuje na možnost nejhoršího výsledku. Pozitivita optimisty Mezilidská inteligence Mezilidská inteligence označuje schopnost člověka dobře se stýkat s lidmi a řídit vztahy. Umožňuje lidem pochopit potřeby a motivaci lidí kolem nich, což pomáhá posílit jejich celkový vliv. Lidé s mezilidskou inteligencí ho udržují pod napětím, zatímco pesimistova negativita ho připravuje, pokud bude třeba čelit rizikům.

Pesimističtí vs. optimističtí investoři

Pesimismus a optimismus ve financích

Svět financí je obýván pesimistickými vs. optimistickými investory. Investor s nulovými pesimistickými tendencemi si brzy může uvědomit, že investování je více než jen optimistické sázení Dlouhé a krátké pozice V investování představují dlouhé a krátké pozice směrové sázky investorů, že cenný papír buď půjde nahoru (pokud bude dlouhý), nebo dolů (když krátký). Při obchodování s aktivy může investor zaujmout dva typy pozic: dlouhou a krátkou. Investor může buď koupit aktivum (v dlouhodobém horizontu), nebo jej prodat (v krátkodobém horizontu). . Prostřednictvím postupného procesu a se zkušenostmi v nerentabilních obchodech si optimisté mohou uvědomit, že výzkum a čas na trhu Burza cenných papírů Burza cenných papírů označuje veřejné trhy, které existují pro vydávání, nákup a prodej akcií, které obchodují na burze cenných papírů nebo nadměrně čelit. Akcie, známé také jako akcie, představují částečné vlastnictví ve společnosti, mohou být důležitější než načasování trhu. Optimista v průběhu času rozvíjí pesimistické tendence jako heuristiku proti nadměrné důvěře a nadějnému přání.

Příliš pesimistické jednání však udrží investora izolovaného kvůli strachu, který může být někdy iracionální. Nejlepší cestou vpřed je zkouška a neúspěch je cestou k úspěchu. Aby byla investice úspěšná, neměl by být ignorován ani nadměrně spoléhán na žádný z těchto dvou principů. Nejlepší způsob, jak se stát úspěšným investorem, je být optimistou při uplatňování pesimistických strategií.

Charakteristika dobrých investorů

1. Doufají

Obchodní podniky jsou obklopeny nejistotami, které ztěžují fungování bez určité míry důvěry. Skvělá investorka nepřisuzuje úspěch čistě naději, ale vždy si udrží jeho zdravou dávku a podnikne nezbytné kroky ke snížení rizik. Opět platí, že investor, který je příliš optimistický nebo nadějný, může selhat, ale investor, který je příliš pesimistický, nemusí ani zvládnout zahájení obchodování. Tady jde o rovnováhu.

2. Jsou ochotni platit za prémiové informace

Moudří investoři vědí, že informace mají moc, a volně dostupné informace jim nemusí poskytovat žádnou konkurenční výhodu. Jako takoví jsou připraveni platit profesionálům za jejich nejlepší doporučení.

Zde si všimněte, že existuje něco jako neetické získávání prémiových informací, a to ve formě obchodování zasvěcených osob Insider Trading Insider obchodování označuje praktiku nákupu nebo prodeje cenných papírů veřejně obchodovatelné společnosti, zatímco má k dispozici významné informace, kterému je třeba se za všech okolností vyhnout.

3. Vlastní portfolio investic

Zkušení investoři si jsou vědomi, že tato hra zahrnuje ztrátu peněz jednou za čas, a nedovolte, aby jim překážky bránily v pokusu o druhý pokus. Udržování proudu investic v různých průmyslových odvětvích je osvědčenou a spolehlivější metodou dobrého investování. Diverzifikace je klíčová a ve skutečnosti odpovídá pesimistickému myšlení. Pesimistka ví, že průmyslová odvětví vždy zažijí výkyvy směrem dolů, a tak diverzifikuje.

Vlastnosti optimistických investorů

  1. Uvědomují si, že ne všechny možnosti uspějí, ale jsou si jisté, že ne všechny také selžou.
  2. Jsou připraveni poučit se z chyb a časem se zdokonalit praktickými zkušenostmi, místo aby se snažili naučit pravidla mimo hru, jako v případě silného pesimisty.
  3. Jsou méně náchylní vzdát se po neúspěchu, protože každý scénář berou spíše jako příležitost k učení, než jako bitvu všechno nebo nic.

Vlastnosti pesimistických investorů

  1. Mohou opustit úspěšnou investici na úkor zmírnění negativních emocí, i když je šance v jejich prospěch.
  2. Jsou averzní vůči riziku a perfekcionisté: před spácháním svého dolaru musí znát každý krok, který investice učiní. Vzhledem k tomu, že trhy vyžadují rychlé přijímání opatření, ztrácejí pesimističtí investoři více příležitostí než optimističtí investoři.
  3. Nadměrně se spoléhají na historická data. I když je tedy trh na vzestupném trendu, mohou stále váhat s investováním, pokud je cesta nejasná.
  4. Je pravděpodobné, že budou stresováni ztrátou, protože mají tendenci si myslet, že by měli těžit z každé investice, do které se zapojí.
  5. Rádi jednají pouze na základě důkladných znalostí. Tito investoři nejsou ochotni se pustit do podnikání bez jasného přehledu toho, o co jde.
  6. Riskují pouze to, co jsou připraveni ztratit, na rozdíl od optimistů, kteří mají tendenci brát v úvahu ztrátu toho, že nebudou využívat určité příležitosti.

Tržní odměny pro investory pesimisty vs. optimisty

Jsou optimisté na trhu odměňováni? Než na to odpovíme, podíváme se na scénář, kdy si jedna strana myslí, že se všechno pokazí, a vytvoříme zajišťovací strategie a plány pro případ nejhoršího. Druhá strana je naprosto optimistická a po obsazení sítě sedí a čeká. Pokud se situace ukáže pozitivně, bude mít optimista ve srovnání s pesimistou větší výhodu, protože na nákup utratil méně zdrojů a zaplatil jen malé nebo žádné zajišťovací výdaje.

Pokud se však něco pokazí, optimista možná přijde o všechno a pesimista bude v lepší pozici. Bohatství je postaveno spíše na tom, co ušetříte, než na tom, co vyděláte. Pokud tedy vyděláte hodně peněz, ale necháte je odkryté, nevydrží to nebo je mohou vzít jiné tržní síly. V takovém případě tedy trh odměňuje pesimisty tím, že jim dá druhou šanci.

Pesimista i optimista mohou ve světě podnikání prosperovat, protože se navzájem potřebují k udržení trhu. Pokud by každý profitoval pouze v jediném sektoru, všechny ostatní sektory by odcházely ve prospěch tohoto profitujícího sektoru. Totéž platí pro podniky v oblastech optimismu a pesimismu. Optimista vymýšlí, ale pesimisté dávají dlouhověkost a udržitelnost. Jedna společnost vyrábí letadla, zatímco druhá vyrábí padáky.

Pesimisté vs. optimisté investují do býčích a medvědích trhů

Na akciových trzích vládnou dvě síly. Dvěma silami jsou medvědí trh a býčí trh. Medvědí trh se vyznačuje pesimismem a snižováním cen, zatímco optimismus a zvyšování cen charakterizuje býčí trh. Z historických údajů a záznamů neexistuje jediný případ, kdy by medvědí trh dokázal dlouhodobě potlačit býčí trh. Ti dva jsou v neustálém pohybu mezi sebou. Pohyby na trhu lze také charakterizovat jako neustálé zapojení pesimistických vs. optimistických investorů.

V tom spočívá síla víry, že „pesimista je optimista se zkušenostmi.“ Na trhu s medvědy může silný pesimista zcela odejít z trhu a odmítnout nakupovat. Silný optimista může být příliš nadějný a nakupovat, zatímco trh stále klesá. Investor v nejlepší situaci je ten, kdo se ožení s těmito dvěma výhledy.

Investor s optimistickým smýšlením, že medvěd se nakonec stane býkem, bude mít odolnost a trpělivost vyhnat trh. Stejná investorka, která v minulosti zažila neúspěšné obchody, má pesimistickou strategii zajišťování svých sázek.

Další zdroje

Děkujeme, že jste si přečetli finanční vysvětlení pesimistických vs optimistických investorů. Finance je předním poskytovatelem kurzů finanční analýzy, včetně certifikace FMVA (Financial Modeling & Valuation Analyst) FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a Ferrari. Abychom vám pomohli v kariérním postupu, podívejte se na další zdroje níže:

  • Emoční inteligence Emoční inteligence Emoční inteligence, známá také jako emoční kvocient (EQ), je schopnost zvládat své emoce a emoce ostatních. Pro vedoucí firmy je vysoké EQ nezbytné pro úspěch. Tato příručka se zabývá pěti prvky emoční inteligence a jejich významem pro charakterizaci úspěšného vůdce. EQ vs IQ
  • Mezilidské dovednosti Mezilidské dovednosti Mezilidské dovednosti jsou dovednosti potřebné k efektivní komunikaci, interakci a práci s jednotlivci a skupinami. Lidé s dobrými mezilidskými dovednostmi jsou silnými verbálními i neverbálními komunikátory a jsou často považováni za „dobré s lidmi“.
  • Investice: Průvodce pro začátečníky Investice: Průvodce pro začátečníky Průvodce Finance's Investing for Beginners vás naučí základy investování a jak začít. Zjistěte více o různých strategiích a technikách obchodování a o různých finančních trzích, do kterých můžete investovat.
  • Objektivní vs subjektivní obchodování Objektivní vs subjektivní obchodování Objektivní vs subjektivní obchodování: Většina obchodníků se řídí buď v podstatě objektivním nebo subjektivním stylem obchodování. Objektivní obchodníci se při rozhodování o obchodování řídí určitými pravidly. Raději mají rozhodnutí o nákupu a prodeji v zásadě předem naplánovaná. Subjektivní obchodníci se naproti tomu distancují od používání přísných pravidel

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found