Variabilní předplacená forwardová smlouva - přehled, jak to funguje

Variabilní předplacená forwardová smlouva je technika, kterou akcionáři používají při tržních kapitálových transakcích k hotovosti některých svých akcií za účelem odložení daňové povinnosti z kapitálových zisků Zisk kapitálu Zisk kapitálu je zvýšení hodnoty aktiva nebo investice vyplývající z zhodnocení ceny aktiva nebo investice. Jinými slovy, zisk nastane, když aktuální nebo prodejní cena aktiva nebo investice přesáhne jejich nákupní cenu. . Smlouva otevírá transakce a souvisí s budoucím závazkem, takže je synonymem pro akciové opce.

Variabilní předplacená forwardová smlouva

Investoři s kumulovaným počtem akcií v jedné společnosti upřednostňují strategii jako alternativní možnost diverzifikace portfolia na otevřeném trhu. Počet akcií, které mají být investorem vráceny, závisí na aktuální hodnotě akcie během doby splatnosti, proto název „proměnná“. Provedení smlouvy obecně přednastavuje omezenou pohledávku a minimální cenu na následný kapitálový zisk.

Jak fungují variabilní předplacené forwardové smlouvy

Většina vrcholných manažerů společností nebo zakladatelů jsou typickými uživateli variabilních strategií předplacených forwardových kontraktů. Občas chtějí diverzifikovat své investiční portfolio nebo uzamknout zisky v akciích kvůli relativně velkému vlastnictví akcií.

Variabilní předplacená forwardová smlouva umožňuje investorům získat 75% až 90% současné tržní hodnoty akcie v předplacených platbách výměnou za variabilní počet akcií v budoucnu. Vzhledem k tomu, že daňové závazky z kapitálových zisků nejsou splatné, dokud není transakce vypořádána, investoři přednastavují cenové rozpětí akcií, aby při jejich převrácení tlumily ztrátu.

Argumenty proti variabilním předplaceným forwardovým smlouvám

Použití variabilních předplacených forwardových kontraktů je kontroverzní a vyvolává smíšené reakce z různých čtvrtí. Argumenty proti tomu jsou založeny na porušení firemní etiky, jako je záměr investorů odložit daně z kapitálových zisků, zachovat hlasovací práva Hlasovací akcie Hlasovací akcie jsou akcie společnosti, které akcionáře opravňují hlasovat o klíčových otázkách společnosti . Obvykle se jedná o jeden hlas na akcii. Akcie si zachovávají omezený nárůst zisku a snižují riziko sporu.

Tato technika je však v některých scénářích užitečná. Například za určitých okolností je vedení zakázáno obchodovat s akciemi po stanovené období. Zasvěcenci jsou také schopni zbavit velkou část portfolia společnosti, aby uvolnili specifická rizika společnosti prostřednictvím zajištěných transakcí.

Praxe také nabízí možnost vypořádání akcií nebo hotovosti, z čehož vyplývá, že transakcí je buď půjčka s nulovým kupónem kombinovaná s obojkem s nulovými náklady, nebo jako prodej možnosti podvodního volání v kombinaci s odlišným a předplaceným prodejem akcií. Stejným způsobem může obchodní strategie chránit společnost před očekávaným budoucím poklesem výkonu a také ji zajistit proti nejistotám v budoucnosti.

V obou případech je variabilní předplacená forwardová smlouva způsobilá odrážet soukromé informace. Je to přičítáno skutečnosti, že transakce pokrývá velké množství společností založených akcií. Tato strategie je spojena s relativně průměrným poklesem nadměrných výnosů ve srovnání s hodnotově váženým indexem Centra pro výzkum cen cenných papírů (CSRP), stejně váženým indexem CSRP, průměrem odvětví a odpovídajícím vzorkem. na velikosti a průmyslu.

Technicky je praxí transakce obojku s nulovými náklady, která se projevuje v opci na krátkou výzvu Call opce Call opce, běžně označovaná jako „call“, je forma smlouvy o derivátech, která dává kupujícímu opce na nákup právo , ale ne povinnost koupit akcie nebo jiné finanční nástroje za konkrétní cenu - realizační cenu opce - ve stanoveném časovém rámci. a možnost dlouhého uvedení na skladě.

Třetí funkce navíc zahrnuje předplacenou variabilní forwardovou smlouvu využívající ke zpeněžení transakce půjčku proti podkladové akci. Pokrok v oblasti finančního inženýrství pomáhá snižovat složitost mimotržních transakcí. Komplikované moderní funkce jsou vloženy, aby usnadnily začlenění soukromých informací zasvěcených osob do transakce.

Praktický příklad

Vezměme si hypotetického investora, který vlastní relativně velký počet akcií ve společnosti X. Cena akcií je 9 USD a investor se zaváže 100 000 USD ve variabilní předplacené forwardové smlouvě a obchoduje s nimi za 9,50 USD za akcii se splatností tři roky . Ceny omezeného patra a horního patra jsou stanoveny na 8 $, respektive 10 $. Celkový prodej nebo princip by činil 950 000 $.

Na konci třetího roku dodá investor všechny zastavené akcie, pokud se prodají pod 8 $. V takovém případě není investor povinen kompenzovat ztrátu finanční protihodnotou nebo dalšími akciemi.

Pokud se však akcie obchodují s přednastavenými hodnotami 8 $, 9,50 $ nebo 10 $, lze získat náležitý podíl dělením jistiny (950 000 $) a aktuální tržní hodnoty akcie (8 $, 9,5 $ nebo 10 $).

Pokud je cena za akcii 8 $, investor dodá $118,750 ($950,000 / $8).

Pokud je cena za akcii 9,50 $, investor dodá $100,000 ($950,000 / $9.50).

Pokud je cena za akcii 10 $, investor dodá $95,000 ($950,000 / $10).

Na druhém konci spektra investor dodá částku jistiny (950 000 USD) plus přebytek akcie nad 10 USD, pokud se s akciemi obchoduje za hodnotu, která přesahuje přednastavenou horní hranici.

Z toho vyplývá, že:

Pokud je cena za akcii 12 $, investor dodá $1,150,000 ($950,000 + 100,000 ($12 – $10).

Alternativně může investor dodat přibližně 95,833 akcie (1150 000 USD / 12).

Odložená daň z kapitálových výnosů se stává splatnou ve vztahu k předchozím ziskům až poté, co akcionář doručil akcie a vypořádal transakci.

Dodatečné zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků , modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně. K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné následující zdroje:

  • Diverzifikace Diverzifikace Diverzifikace je technika alokace zdrojů portfolia nebo kapitálu na různé investice. Cílem diverzifikace je zmírnění ztrát
  • Zakladatelská společnost Zakladatelé akcií Akciová společnost zakladatelů označuje kapitál, který je dán počátečním zakladatelům organizace. Tento typ akcií se liší několika důležitými způsoby od běžných akcií prodávaných na sekundárním trhu. Klíčové rozdíly spočívají v tom, že (1) akcie zakladatelů mohou být vydávány pouze v nominální hodnotě a (2) je dodáván s časovým rozvrhem.
  • Futures kontrakt Futures kontrakt Futures kontrakt je dohoda o koupi nebo prodeji podkladového aktiva k pozdějšímu datu za předem stanovenou cenu. Je také známý jako derivát, protože budoucí smlouvy odvozují jeho hodnotu od podkladového aktiva. Investoři si mohou koupit právo koupit nebo prodat podkladové aktivum později za předem stanovenou cenu.
  • Možnosti: Hovory a výplaty Možnosti: Hovory a výplaty Možnost je forma derivátové smlouvy, která dává držiteli právo, nikoli však povinnost, koupit nebo prodat aktivum do určitého data (datum vypršení platnosti) za stanovenou cenu (stávka cena). Existují dva typy možností: hovory a volání. Americké opce lze uplatnit kdykoli

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found