Ratio Loan Life Coverage Ratio LLCR) - Přehled, Jak vypočítat, Příklad

Míra úvěrového krytí života (LLCR) je metrika používaná k měření schopnosti projektu úplně pokrýt svůj dluh. Mnoho organizací používá dluh k pořízení zboží a služeb, za které nemohou platit hotovostí. závazky. LLCR je velmi běžně používaný poměr Finanční poměry Finanční poměry Finanční poměry se vytvářejí pomocí číselných hodnot převzatých z finančních výkazů za účelem získání smysluplných informací o společnosti za účelem posouzení potenciálních rizik projektů v projektovém financování Project Finance - Primer Project finance primer. Financování projektu je finanční analýza úplného životního cyklu projektu. Analýza nákladů a přínosů se obvykle používá. Tento poměr pokrytí Poměr krytí Poměr krytí se používá k měření schopnosti společnosti platit své finanční závazky. Vyšší poměr znamená, že v kterémkoli okamžiku projektu lze dosáhnout větší schopnosti plnit závazky. Lze jej vypočítat tak, že se vezme čistá současná hodnota Čistá současná hodnota (NPV) Čistá současná hodnota (NPV) je hodnota všech budoucích peněžních toků (kladných i záporných) po celou dobu životnosti diskontované na současnost. Analýza NPV je formou vlastního ocenění a používá se značně napříč financemi a účetnictvím pro stanovení hodnoty podniku, zabezpečení investic, všech peněžních toků dostupných pro dluhovou službu (CFADS) až do doby splatnosti dluhu a jeho vydělením celkový nesplacený dluh v tomto daném časovém okamžiku.

Poměr pokrytí životnosti půjčky

Rychlé shrnutí bodů

  • Míra úvěrového krytí (LLRC) je běžně používanou metrikou v projektovém financování.
  • LLRC se používá k měření schopnosti projektu platit celkový nesplacený dluh v daném časovém okamžiku.
  • LLRC se vypočítá tak, že se vezme čistá současná hodnota peněžního toku dostupného pro dluhovou službu a vydělí se celkovým nesplaceným dluhem ve zvoleném čase.

Proč je poměr pokrytí životnosti půjčky (LLCR) důležitý?

Podobně jako poměr pokrytí dluhové služby (DSCR) je LLCR důležitým poměrem používaným v projektovém financování. V každém podniku financujícím projekt je výpočet obou poměrů standardním krokem při hodnocení projektu. Na rozdíl od DSCR, který měří schopnost projektu splácet dluh mezi obdobími, však LLCR zohledňuje několik období peněžních toků dostupných pro dluhovou službu, stejně jako celou částku nesplaceného dluhu. Posuzuje schopnost projektu splácet všechny dluhové závazky na základě diskontovaných projektovaných peněžních toků. Poskytuje lepší odhad rizikového profilu projektu jako celku.

Jak vypočítáte poměr krytí životnosti půjčky (LLCR)?

Poměr krytí úvěru se vypočítá z čisté současné hodnoty Čistá současná hodnota (NPV) Čistá současná hodnota (NPV) je hodnota všech budoucích peněžních toků (kladných i záporných) po celou dobu životnosti diskontované na současnost. Analýza NPV je formou vlastního ocenění a používá se značně napříč financemi a účetnictvím pro stanovení hodnoty podniku, zabezpečení investic, peněžních toků dostupných pro dluhovou službu a přidání jakékoli dostupné hotovosti do hotovostní rezervy. Poté vezmeme číslo a vydělíme ho celkovým nesplaceným dluhem v daném čase. Poměr krytí půjčky lze vypočítat kdykoli; zbývající CFADS však musí být zlevněny do zvoleného časového bodu. Tomuto časovému okamžiku musí odpovídat i celkový nesplacený dluh použitý při výpočtu.

Následuje rovnice pro výpočet LLCR:

Rovnice poměru krytí úvěrového života (LLCR)

Při výpočtu LLCR se poměr obecně počítá buď ročně, pololetně nebo čtvrtletně po zbývající dobu životnosti půjčky.

Poměr pokrytí životnosti půjčky (LLCR) - fungující příklad

Podívejme se na jednoduchou příkladovou otázku poměru krytí půjčky. Níže je uvedena hypotetická hotovost dostupná pro dluhovou službu po dobu trvání projektu. Předpokládané peněžní toky jsou každý rok diskontovány na konkrétní období a poté sečteny. Počet dělený celkovým nesplaceným dluhem v daném čase dává LLCR.

Příklad otázky týkající se poměru úvěrového krytí (LLCR)

Pokud se chcete dozvědět více o finančním modelování, podívejte se na kurzy finančního modelování Finance.

Dodatečné zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem certifikace FMVA (Financial Modeling and Valuation Analyst) FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari, jejichž cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika.

Abychom vám pomohli stát se finančním analytikem světové úrovně a posunout svou kariéru na maximum, budou vám tyto další zdroje velmi užitečné:

  • Peněžní tok dostupný pro dluhovou službu (CFADS) Peněžní tok dostupný pro dluhovou službu (CFADS) Peněžní tok dostupný pro dluhovou službu (CFADS) je přesným ukazatelem schopnosti projektu generovat peněžní toky a splácet dluhové závazky.
  • Project Finance Project Finance - Primer Primátor financování projektu. Financování projektu je finanční analýza úplného životního cyklu projektu. Analýza nákladů a přínosů se obvykle používá
  • Poměr krytí dluhové služby (DSCR) Poměr krytí dluhové služby Poměr krytí dluhové služby (DSCR) měří schopnost společnosti využít svůj provozní příjem ke splacení všech svých dluhových závazků, včetně splácení jistiny a úroků v krátkodobém i dlouhodobém horizontu - dlouhodobý dluh.
  • Ratio Coverage Ratio Ratio Ratio Ratio se používá k měření schopnosti společnosti platit své finanční závazky. Vyšší poměr znamená větší schopnost plnit závazky

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found