Vládní odstávka - definice, důsledky a příklad

Vládní zastavení nastane, když americký Kongres neschválí nebo nemůže vyřešit neshody ohledně federálního rozpočtu na nadcházející fiskální rok Fiskální rok (FY) Fiskálním rokem (FY) je období 12 měsíců nebo 52 týdnů používané vládami a podniky pro účetní účely formulovat výroční finanční zprávy. Fiskální rok (FY) nemusí nutně následovat po kalendářním roce. Může to být období jako 1. října 2009 - 30. září 2010.. Když se vláda USA zastaví, přestanou fungovat nepodstatné federální agentury, což bude mít za následek nedodávání služeb a nevyplácení platů vládních pracovníků.

Vypnutí vlády

Během typického rozpočtového procesu musí američtí zákonodárci financovat do 30. září nadcházejícího fiskálního roku. V opačném případě přijmou pokračující řešení financování. Vládní odstávka nastane, pokud se Kongres nebude moci dohodnout na rezoluci, což naznačuje úplné zhroucení rozpočtového procesu.

Důsledky odstavení vlády

Protože většina federálních ministerstev získává své prostředky z diskrečního rozpočtu, služby, které jsou považovány za nepodstatné, se uzavírají, dokud zákonodárci nedosáhnou dohody o rozpočtu. Federální pracovníci v jiných než základních službách jsou posíláni domů a budou placeni později a zpětně za volno.

Během odstávky budou agentury muset použít své naspořené prostředky, ale pokud to překročí dva týdny, bude to mít dopad na ekonomický růst země. Vládní výdaje Vládní výdaje Vládní výdaje se vztahují k penězům vynakládaným veřejným sektorem na pořízení zboží a poskytování služeb, jako je vzdělávání, zdravotní péče, sociální ochrana a obrana. představuje 18% amerického hrubého domácího produktu (HDP) Hrubý domácí produkt (HDP) Hrubý domácí produkt (HDP) je standardní mírou ekonomického zdraví země a ukazatelem její životní úrovně. HDP lze také použít k porovnání úrovní produktivity mezi různými zeměmi. , pokud tedy nebude rozpočet, pak utrpí domácí ekonomika.

Zásadní federální služby a agentury, které nejsou ovlivněny odstavením vlády USA

Zde jsou základní federální služby a agentury, které zůstávají otevřené při ukončení vlády:

  • Obrana, národní bezpečnost, bezpečnost - jsou nastaveny tak, aby mohly fungovat několik týdnů bez vyúčtování financování
  • Ochrana hranic a přistěhovalectví
  • Správa zabezpečení přepravy (TSA)
  • Americké ministerstvo spravedlnosti - S výjimkou vydávání zbrojních povolení, která jsou pozastavena
  • US Postal Service - USPS může přistupovat k jinému zdroji finančních prostředků
  • Sociální zabezpečení, Medicare, Medicaid - financování je automatické a je součástí povinného rozpočtu

Nepodstatné federální služby a agentury ovlivněné odstavením vlády USA

Zde jsou nepodstatné federální služby a agentury, které uzavírají vládní odstávky:

  • Národní úřad pro letectví a vesmír (NASA)
  • Ústav bydlení a rozvoje měst
  • Ministerstvo obchodu, kromě Národního úřadu pro oceán a atmosféru
  • Agentura na ochranu životního prostředí
  • Ministerstvo vnitra, včetně národních parků
  • Úřad pro kontrolu potravin a léčiv
  • Ministerstvo školství
  • Zdraví a lidské služby
  • Internal Revenue Service Jak používat web IRS.gov IRS.gov je oficiální web Internal Revenue Service (IRS), americké agentury pro výběr daní. Webové stránky používají podniky a kromě těch, které mají na starosti zpracování daňových přiznání
  • Ministerstvo práce, včetně Úřadu statistiky práce
  • Národní institut zdraví
  • Ministerstvo energetiky, kromě těch, které dohlížejí na bezpečnost jaderného arzenálu, přehrad a přenosových vedení

Od roku 1981 došlo ve Spojených státech k dvanácti odstávkám vlád, s různým trváním od jednoho dne do 21 dnů. Před rokem 2018 došlo k poslední odstávce v USA v roce 2013 a trvala 16 dní.

Vypnutí vlády USA v roce 2018

Na téměř tři dny v roce 2018 byla federální vláda odstavena, počínaje půlnocí 19. ledna, kdy americký Senát nebyl schopen přijmout pokračující rezoluci, která by prodloužila výdaje do 16. února. Jednalo se o dočasné opatření, aby bylo čas na složení rozpočtu na fiskální rok 2018.

Republikáni potřebovali 60 hlasů, ale nemohli na svou stranu získat dostatek demokratů. Na druhé straně demokraté prosazovali návrh zákona o odložené akci za příchod dětství (DACA), který někteří republikáni nepřijali, protože se chtěli zaměřit na stálý rozpočet. Odstávka skončila 22. ledna, když americký Kongres přijal pokračující rezoluci.

Související čtení

Finance je oficiálním poskytovatelem certifikace FMVA (Financial Modeling and Valuation Analyst) FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari, jejichž cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika.

Abychom se dál učili a rozvíjeli své znalosti finanční analýzy, velmi doporučujeme další finanční zdroje uvedené níže:

  • Kapitálový účet Kapitálový účet Kapitálový účet se používá k účtování a měření jakékoli finanční transakce v zemi, která nemá aktivní vliv na úspory, produkci nebo příjem dané země. Kapitálový účet - spolu s běžným a finančním účtem - tvoří platební bilanci země
  • Federální rezervní systém (Fed) Federální rezervní systém (Fed) Federální rezervní systém je centrální bankou Spojených států a je finanční autoritou za největší světovou ekonomikou volného trhu.
  • Hrubý národní produkt Hrubý národní produkt Hrubý národní produkt (HNP) je měřítkem hodnoty veškerého zboží a služeb produkovaných obyvateli a podniky země. Odhaduje hodnotu konečných produktů a služeb vyráběných obyvateli země bez ohledu na místo výroby.
  • Měnová politika Měnová politika Měnová politika je hospodářská politika, která řídí velikost a tempo růstu peněžní zásoby v ekonomice. Je to mocný nástroj k regulaci makroekonomických proměnných, jako je inflace a nezaměstnanost.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found