Pokladnice na cestě - přehled, obchodní strategie, prémie za likviditu

On-the-run treasuries are the most currently asked treasury obligations or notes. Nejběžněji obchodovaná forma pokladniční poukázky se specifickou splatností je pokladní hotovost za běhu výrazně likvidnější než jiné formy cenných papírů. Proto mají tendenci obchodovat s prémií. Teoreticky to znamená, že obvykle přicházejí s nižším výnosem než jejich bratranec „s nižší rentou“: off-the-run pokladnice. V praxi to tak nemusí být, protože trhy jsou obecně velmi účinné, takže jakékoli smysluplné chyby mezi pokladnami na úkor a na útěku by měly tendenci být neutralizovány, protože účastníci trhu tuto arbitráž využívají.

Pokladnice na cestě

Obchodování s pokladnicemi On-the-Run

Obchodníci často úspěšně využívají cenový rozdíl mezi cennými papíry za běhu a za běhu jako obchodní strategii. Dělají následující:

  1. Prodávejte krátkodobé zabezpečení
  2. Použijte výtěžek z prodeje na nákup prvního vydání mimo provoz
  3. Udržujte zabezpečení mimo provoz několik měsíců (obvykle kolem tří)
  4. Zlikvidujte zabezpečení
  5. Opakujte postup

Protože státní pokladny jsou dluhové závazky držené vládou USA, jsou ve srovnání s jinými investičními možnostmi obvykle považovány za nízké riziko.

Pokladnice za běhu vs. pokladny za běhu

Opět platí, že on-the-run pokladnice jsou první emisí, kterou vláda nabízí s obligací nebo směnkou s danou splatností. Po dosažení doby splatnosti se dotyčná pokladna přepne na pokladnu mimo provoz.

Off-the-run pokladnice snižují hodnotu / obchodovatelnost při přechodu z jedné emise na druhou. Jak každá nová várka státních dluhopisů 10letá americká pokladniční poukázka 10letá americká pokladniční poukázka je dluhový závazek, který vydává ministerstvo financí vlády Spojených států a jehož splatnost je 10 let. Majiteli vyplácí úrok každých šest měsíců s pevnou úrokovou sazbou, která je stanovena při počátečním vydání. je vytištěno, každé vydání starších pokladnic se posune dolů - první vydání, druhé vydání atd. - dokud emise již nebudou životaschopné.

Obchodníci, kteří se zabývají likviditou, se zaměřují na běžné pokladny, protože po těchto cenných papírech je obecně vyšší poptávka, a proto je snazší najít kupce. Obchodníci, kteří se nemusí nutně zabývat likviditou nebo rychlým prodejem, se přiklánějí k nákladově efektivnějším off-the-run pokladnicím s vyššími výnosy.

Likvidní prémie

Když obchodníci prodávají státní pokladny (obvykle s myšlenkou na nákup první emise mimo státní pokladnu), jsou obvykle schopni získat prémii za likviditu Prémie za likviditu Prémie za likviditu kompenzuje investorům investice do cenných papírů s nízkou likvidita. Likvidita označuje, jak snadno lze investici prodat za hotovost. Směnky a akcie jsou považovány za vysoce likvidní, protože je lze obvykle kdykoli prodat za převládající tržní cenu. Na druhé straně investice jako nemovitosti nebo dluhové nástroje od kupujícího. Je to proto, že, jak již bylo zmíněno dříve, pokladny na útěku jsou považovány za svrchovaně likvidní.

Likvidní prémie je vyrovnávací částka, kterou kupující platí za přidanou likviditu běžné pokladnice. Je to také bonus pro prodejce, který pravděpodobně bude investovat do méně likvidních pokladen. Pokladnice obvykle přicházejí s delší splatností; musí být drženy delší dobu. Držitel je tak více vystaven fluktuacím trhu a změnám hodnot pokladen.

Výnosová křivka mimo provoz

Je důležité porozumět rozdílu ve výnosu mezi pokladnicemi za běhu a za běhu. Pro pochopení rozdílu je výnosová křivka off-the-run Výnosová křivka Výnosová křivka grafickým znázorněním úrokových sazeb dluhu pro celou řadu splatností. Ukazuje výnos, který investor očekává, pokud získá peníze na dané časové období. Graf zobrazuje výnos dluhopisu na svislé ose a čas do splatnosti na vodorovné ose. je třeba vysvětlit.

Off-the-run výnosová křivka je postavena na ceně, výnosu a datu splatnosti všech pokladnic, které nejsou součástí emise za běhu (naposledy vydaná pokladna).

Uveďme to na příkladu:

V lednu americké ministerstvo financí vydává pětileté dluhopisy, které jsou běžnými pokladnami. V květnu pak ministerstvo financí vydá další dávku pětiletých dluhopisů a dávka vydaná v lednu se stane off-the-run pokladnami. Výnosová křivka je poté strukturována kolem off-the-run pokladnic.

Výnosová křivka je strukturování úrokových sazeb - vynesením výnosu dluhopisů podobné kvality proti datům jejich splatnosti. To zase stanoví značku pro ceny dluhopisů. Off-the-run výnosová křivka odpovídá pokladnicím, které při obchodování na sekundárním trhu, s nižšími hodnotami a relativně vyššími výnosy.

Výnosové křivky mimo provoz jsou obvykle přesnější, než když se používají výnosy pokladnice v reálném čase. Je to způsobeno tím, že on-the-run pokladnice - kvůli kolísání poptávky - procházejí cenovými deformacemi, díky nimž jsou výnosové křivky méně spolehlivé a snižují ceny.

Závěrečné slovo

Obchodníci, kteří hledají likviditu, hledají pokladny za běhu. Obchodníci, kteří jsou ochotni hrát dlouhou hru, mohou svou sázku zajistit krátkodobým prodejem pokladnic za běhu pro pokladny mimo provoz, jejich podržením po určitou dobu a následnou likvidací, aby se proces mohl opakovat.

Související čtení

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně . K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné následující zdroje:

  • Cena dluhopisu Cena dluhopisu Cena dluhopisů je věda výpočtu emisní ceny dluhopisu na základě kupónu, nominální hodnoty, výnosu a doby do splatnosti. Ceny dluhopisů umožňují investorům
  • Federální rezervní systém (Fed) Federální rezervní systém (Fed) Federální rezervní systém je centrální bankou Spojených států a je finanční autoritou za největší světovou ekonomikou volného trhu.
  • Dlouhé a krátké pozice Dlouhé a krátké pozice V investování představují dlouhé a krátké pozice směrové sázky investorů, že cenný papír buď stoupne (pokud je dlouhý), nebo dolů (pokud je krátký). Při obchodování s aktivy může investor zaujmout dva typy pozic: dlouhou a krátkou. Investor může buď koupit aktivum (v dlouhodobém horizontu), nebo jej prodat (v krátkodobém horizontu).
  • Treasury Bills (T-Bills) Treasury Bills (T-Bills) Treasury Bills (or T-Bills in short) are a short-term financial instrument that is emited the US Treasury with splatties range from few days up to 52 týdnů (jeden rok). Jsou považovány za nejbezpečnější investice, protože jsou podpořeny plnou vírou a důvěrou vlády Spojených států.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found