Základní obchodování - přehled, jak to funguje, pákový efekt

Základní obchodování je obchodní strategie finanční arbitráže, která zahrnuje obchodování s finančním nástrojem, jako je finanční derivát nebo komodita. Komodity Komodity jsou další třídou aktiv, stejně jako akcie a dluhopisy. Liší se však v tom smyslu, že se jedná o produkty pocházející ze Země, mezi něž patří bavlna, ropa, plyn, kukuřice, pšenice, pomeranče, zlato a uran. Komodity jsou v zásadě suroviny, jejichž motivem je profitovat ze zjevně nesprávného stanovení cen cenných papírů. Označuje se také jako hotovostní obchod.

Základní obchodování

Základní obchodování se provádí, když si obchodník myslí, že cenné papíry, do kterých investoval, jsou chybně oceněny. Za účelem řešení této mezery obchodníci provádějí základní obchodování, aby z toho profitovali a vyhnuli se všem vnímaným potenciálním ztrátám v procesu.

Stručné shrnutí:

  • Základní obchodování je obchodní strategie finanční arbitráže, která zahrnuje obchodování s finančním nástrojem, jako je finanční derivát nebo komodita, s motivem profitovat ze zjevné nesprávné ceny cenných papírů.
  • Základní obchodování se provádí na základě vnímání nebo pokud je obchodník toho názoru, že cenné papíry, do kterých investoval, jsou chybně oceněny.
  • K provedení základní obchodní transakce by obchodník jednoduše zaujal dlouhou pozici pro komoditu, derivát nebo podklad, který vnímají jako podhodnocený, a zvolil si krátkou pozici pro derivát nebo podklad, který považují za nadhodnocený.

Basis Trading - obchodní nástroje

Základní obchodování je nejběžnější ve vztahu k finančním derivátům nebo komoditám, které proti sobě navzájem obchodují. Zahrnují futures kontrakty Futures kontrakt Futures kontrakt je dohoda o koupi nebo prodeji podkladového aktiva k pozdějšímu datu za předem stanovenou cenu. Je také známý jako derivát, protože budoucí smlouvy odvozují jeho hodnotu od podkladového aktiva. Investoři si mohou koupit právo koupit nebo prodat podkladové aktivum později za předem stanovenou cenu. , měnové kontrakty, smlouvy o dluhových nástrojích atd. K provedení základní obchodní transakce by obchodník jednoduše zaujal dlouhou pozici pro komoditu, derivát nebo podklad, které vnímají jako podhodnocené, a zvolil krátkou pozici pro podklad nebo derivát, který vnímají být nadhodnocen.

Za účelem dosažení legitimního a podstatného zisku však obchodník často využívá velkorysý pákový efekt, zatímco se rozhodne pro dlouhé a krátké pozice Dlouhé a krátké pozice V investování představují dlouhé a krátké pozice investiční směry, že cenný papír buď půjde nahoru (pokud je dlouhý) nebo dolů (pokud je krátký). Při obchodování s aktivy může investor zaujmout dva typy pozic: dlouhou a krátkou. Investor může buď koupit aktivum (v dlouhodobém horizontu), nebo jej prodat (v krátkodobém horizontu). . Jedná se o nejvýznamnější riziko v základním obchodování, které obchodník obvykle podstupuje, protože výnosy jsou velmi ziskové a příznivé. Základ obchodu se vypočítá takto:

1. Dlouhá poloha

Dlouhá pozice v obchodním světě označuje nákup a vlastnictví akcií, komodit atd., U nichž obchodník očekává příznivé obchodní vyhlídky, tj. Zvýšení jejich hodnoty v budoucnu. Rozhodnout se zaujmout dlouhou pozici se jednoduše označuje jako „dlouhá“ a obchodníkovi se jednoduše říká, že „jde dlouho“.

2. Krátká pozice

Krátká pozice je přesným opakem dlouhé pozice. Pokud obchodník očekává budoucí pokles nebo pokles ceny cenného papíru, prodá cenný papír s úmyslem nebo myšlenkou odkoupit jej za později nižší cenu. Obchodníkovi tedy při prodeji cenných papírů „chybí“ cenné papíry a hodlá je koupit za budoucí nižší cenu.

Významné riziko základního obchodování - pákový efekt

Pákou je jednoduše použití vypůjčeného financování nebo vypůjčeného kapitálu k financování investic obchodníka. Nejčastěji se používá jako investiční strategie, která zahrnuje použití vypůjčeného kapitálu (zahrnuje různé druhy finančních nástrojů) s cílem zvýšit potenciální návratnost investice.

I když je s takovým způsobem financování investic spojeno vysoké riziko, je při správném použití také velmi plodné a ziskové. Proto obchodníci podstupují riziko, zejména když nakonec očekávají výhodný výnos. Zaujetí krátké pozice pomocí pákového efektu přichází s neomezeným rizikem poklesu, protože cena aktiva postrádá horní hranici.

Související čtení

Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se neustále vzdělávat a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující zdroje:

  • Basis Risk Basis Risk Basis risk je riziko, že se cena futures nemusí pohybovat v normální, stabilní korelaci s cenou podkladového aktiva, aby byla vyloučena účinnost zajišťovací strategie při minimalizaci expozice obchodníka vůči potenciální ztrátě. Základní riziko je přijímáno ve snaze zajistit cenové riziko.
  • Datum vypršení platnosti (deriváty) Datum vypršení platnosti (deriváty) Datum vypršení platnosti v derivátech označuje datum, do kterého vyprší platnost opcí nebo futures. Jinými slovy, datum vypršení platnosti je poslední den
  • Over-the-Counter (OTC) Over-the-Counter (OTC) Over-the-Counter (OTC) je obchodování s cennými papíry mezi dvěma protistranami prováděné mimo formální burzy a bez dohledu burzovního regulátora. OTC obchodování se provádí na mimoburzovních trzích (decentralizované místo bez fyzického umístění) prostřednictvím dealerských sítí.
  • Spread Trading Spread Trading Spread Trading - také známý jako obchodování s relativní hodnotou - je metoda obchodování, která zahrnuje investora, který současně kupuje jeden cenný papír a prodává

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found