Financování osiva - přehled, použití a profil jako investiční nástroj

Počáteční financování (také známé jako počáteční kapitál, počáteční kapitál nebo počáteční financování) je nejranější fází procesu získávání kapitálu Proces zvyšování kapitálu Tento článek má poskytnout čtenářům hlubší pochopení toho, jak proces získávání kapitálu funguje a jak probíhá v průmysl dnes. Další informace o získávání kapitálu a různých typech závazků ze strany upisovatele najdete v našem přehledu upisování. spuštění. Počáteční financování je druh kapitálového financování. Jinými slovy, investoři zavazují svůj kapitál výměnou za majetkový podíl ve společnosti. Obecně se to děje v méně formálním přístupu ve srovnání s jinými formami financování založeného na vlastním kapitálu, jako je rizikový kapitál. Rizikový kapitál Rizikový kapitál je forma financování, která poskytuje finanční prostředky začínajícím společnostem s vysokým růstovým potenciálem v rané fázi výměnou za vlastní kapitál nebo vlastnický podíl. Rizikoví investoři riskují investice do začínajících společností s nadějí, že pokud dosáhnou úspěchu, dosáhnou významných výnosů. .

Financování osiva

Využití počátečního kapitálu

Počáteční kapitál se primárně používá k podpoře počátečních operací společnosti. Například výtěžek z počátečního financování lze vynaložit na průzkum trhu nebo na počáteční kroky vývoje produktu (např. Vytvoření prototypu) nebo na základní provozní náklady, jako jsou náklady na právní zastoupení.

Kapitál se běžně získává od členů rodiny, přátel nebo andělských investorů. Andělští investoři Andělský investor Andělský investor je osoba nebo společnost, která poskytuje kapitál pro začínající podniky výměnou za majetkovou účast nebo převoditelný dluh. Mohou poskytnout jednorázovou investici nebo průběžnou kapitálovou injekci, aby pomohly podnikům projít obtížnými počátečními fázemi. jsou nejdůležitějšími hráči v počátečním financování, protože mohou poskytnout značné množství kapitálu.

Financování semen jako investiční nástroj

Počáteční financování je nejrizikovější formou investování. Zahrnuje investice do společnosti v nejranější fázi vývoje, daleko dříve, než vygeneruje výnosy nebo zisky. Z těchto důvodů rizikoví kapitalisté nebo banky Nejlepší banky v USA Podle americké Federální pojišťovací společnosti pro pojištění vkladů existovalo v USA k únoru 2014 6 799 komerčních bank pojištěných FDIC. vznikl po přijetí zákona o Federálních rezervách v roce 1913, obvykle se vyhnuli financování semen.

Kromě toho je počáteční financování pravděpodobně nejkomplikovanější formou investice. Je to proto, že potenciální investor nemá dostatek informací k tomu, aby mohl učinit zcela informované rozhodnutí. Ve většině případů patří mezi klíčové faktory úspěšné počáteční investice životaschopnost myšlenky, která stojí za výrobkem nebo službou vyvinutou společností, a schopnost jejího vedení tuto myšlenku realizovat.

Měkké dovednosti vedení společnosti také hrají klíčovou roli při správném rozhodování o investici do semen. Zkušenosti s řízením však nejsou vždy významné. Například mnoho technologických gigantů, jako je Facebook a Google, založili jednotlivci s téměř nulovými zkušenostmi z podnikání.

Navzdory rizikovému profilu příležitostí k počátečnímu financování mohou investorům poskytnout obrovské příležitosti k návratu. Jedním z nejvýznamnějších příkladů je investice amerického podnikatele a investora rizikového kapitálu Petera Thiela do Facebooku.

V roce 2004 se Thiel stal prvním externím investorem Facebooku poté, co přispěl částkou 500 000 USD výměnou za 10% podíl v gigantu sociálních sítí. V letech 2012 a 2017 Thiel prodal většinu svého podílu ve společnosti a za své podíly vydělal celkem více než 1 miliardu dolarů.

Další zdroje

Děkujeme, že jste si přečetli vysvětlení Finance týkající se počátečního financování. Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se neustále vzdělávat a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující zdroje:

  • Mezaninové fondy Mezaninové fondy Mezaninový fond je skupina kapitálu, který investuje do mezaninového financování za účelem akvizic, růstu, rekapitalizace nebo odkupu za správu / pákový efekt. V kapitálové struktuře společnosti je mezaninové financování hybridem mezi vlastním kapitálem a dluhem. Mezaninové financování má nejčastěji formu preferovaných akcií nebo podřízeného a nezajištěného dluhu.
  • Soukromý kapitál vs rizikový kapitál, Angel / Seed Investors Soukromý kapitál vs rizikový kapitál, Angel / Seed Investors Porovnejte soukromý kapitál vs rizikový kapitál proti Angel a seed investorům z hlediska rizika, fáze podnikání, velikosti a typu investice, metrik, řízení. Tato příručka poskytuje podrobné srovnání soukromých kapitálových vs rizikového kapitálu vs andělských a seed investorů. Je snadné zaměnit tři třídy investorů
  • Metriky ocenění při spuštění Metriky hodnocení při spuštění (pro internetové společnosti) Metriky ocenění při spuštění pro internetové společnosti. Tato příručka popisuje 17 nejdůležitějších metrik oceňování elektronického obchodování pro internet, které se začínají oceňovat
  • Strukturované finance Strukturované finance Strukturované finance se zabývá nástroji finančního půjčování, které snižují vážná rizika spojená s komplexními aktivy. Dlužníci s většími potřebami, jako jsou korporace, hledají strukturované finance pro řešení složitých a jedinečných finančních nástrojů a opatření k uspokojení podstatných finančních potřeb.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found