Banky ve Venezuele - Přehled bank ve Venezuele

Vládní organizace Venezuelská centrální banka nebo Banco Central de Venezuela (BCV) je ústředním měnovým orgánem země. Slouží také jako řídící agent systému Clearing House. Společnost BCV, která byla založena v roce 1939, dohlíží na banky ve Venezuele a udržuje fixní směnný kurz pro venezuelský bolívar.

Kromě centrální banky se státní bankovní systém skládá z regionálních a rozvojových bank spravovaných venezuelskou společností Development Corp., komerčních bank, investičních bank, hypotečních bank ve Venezuele a spořitelních a úvěrových asociací.

Banky ve Venezuele

Po zmeškaných splátkách úroků z dluhopisů od vlády a národní ropné společnosti PDVSA očekává Moody’s Investors Service, že případná restrukturalizace Venezuely bude stát více než 65,2 miliardy dolarů, což je čtvrté největší selhání v historii. (První tři byly Řecko v roce 2012, Argentina v roce 2001 a Rusko v roce 1998).

Pro každého, kdo uvažuje o kariéře v bankovnictví ve Venezuele, je tento seznam nejlepších bank ve Venezuele užitečným průvodcem, kde začít. Další informace najdete v našem seznamu finančních institucí. Seznam společností hlavních hráčů v oblasti podnikových financí. Máme seznamy nejdůležitějších společností poskytujících finanční služby, bank, institucí, účetních firem a korporací v tomto odvětví. Projděte si tyto příručky, připravte se na kariéru ve finančních službách a začněte s vytvářením sítí ještě dnes, abyste svou kariéru urychlili.

Mezi nejvýznamnější banky ve Venezuele patří:

Banesco

S 340 pobočkami, více než 115 000 POS a 1377 bankomaty po celé Venezuele je Banesco největší institucí soukromého bankovnictví v zemi a poskytuje produkty a služby více než šesti milionům klientů. Je součástí horní vrstvy Bank Ranking of Superintendency of the Institutions of Banking Sector of Venezuela (SUDEBAN), která je odpovědná za zajištění toho, aby banky ve Venezuele dodržovaly místní předpisy.

Banesco je také členem bankovní asociace Venezuely. Její sídlo je v Caracasu, největším bankovním ředitelství v Latinské Americe.

Tržby: 62,2 miliardy VEB (1. pololetí 2016)

Čistý příjem: 13,96 miliardy VEB (1. pololetí 2016)

Celková aktiva: 982,01 miliardy VEB (1. pololetí 2016)

Banco Mercantil

Banco Mercantil Americano byla založena v roce 1917. Název se změnil na Banco Neerlando Venezolano v roce 1925. Po roce byla přejmenována na Banco Mercantil y Agrícola nebo Mercantile and Agricultural Bank. Má sídlo v Caracasu a je považováno za druhou největší z bank ve Venezuele.

V 70. letech založila Banco Mercantil dceřiné společnosti v několika zemích, včetně Brazílie, Kolumbie, Curacaa, Německa, USA a Velké Británie.

Banco Industrial de Venezuela

Banco Industrial de Venezuela, také známá jako Industrial Bank of Venezuela nebo BIV, byla založena v roce 1937 se 60% státním kapitálem a 40% soukromým kapitálem. Vlastnictví bylo nakonec předáno státu. V šedesátých a sedmdesátých letech hrála banka významnou roli v politice průmyslové substituce v zemi. V roce 2016 byla její aktiva převedena do finanční instituce Banco del Tesoro.

Banco de Venezuela

Mezinárodní univerzální banka Banco de Venezuela byla založena v roce 1883 pod názvem Banco Comercial. Dnešní název přijala v roce 1990. V roce 1920 již působila ve 10 pobočkách ve Venezuele. V té době v zemi ještě nebyla žádná centrální banka, takže Banco de Venezuela byla jednou z bank ve Venezuele, která vlastnila emisní právo. bankovky do roku 1940.

Banfoandes

Banfoandes nebo Los Andes Regional Development Bank byla založena v roce 1951 Venezuelan Development Corporation (CVF) pod názvem Banco de Fomento Regional Los Andes. Dohlížel na 170 agentur až do roku 2009, kdy jej vláda kvůli insolvenci sloučila s dalšími finančními subjekty patřícími do střední až nízké vrstvy.

Bancaribe

Bancaribe se sídlem v Caracasu provozuje prostřednictvím 113 poboček v zemi a nabízí univerzální bankovní produkty a služby více než 800 000 zákazníkům. Soukromá banka, která byla založena v roce 1954, je součástí střední vrstvy bankovního žebříčku SUDEBAN. Její sídlo je v Caracasu.

Banco Nacional de Crédito

Venezuelská komerční banka Banco Nacional de Crédito (BVC: BNC) nebo BNC byla založena v roce 1977 jako pobočka Banco Tequendama v Banco Tequendama Kolumbie. V roce 2003 změnila svůj název na Banco Nacional de Crédito. V roce 2009 získala Stanford Bank Venezuela, kterou ovládala Stanford Financial Group.

Banco Venezolano de Crédito

Obecná banka Venezolano de Crédito (BVC: BVE), která byla založena v roce 1925, je jednou z největších bank ve Venezuele. Banka se sídlem v Caracasu nabízí řadu bankovních produktů a služeb, včetně vkladů, běžných a spořicích účtů, transakcí v cizí měně, úschovy cenných papírů a komerčních a osobních půjček. Ve 20. století poskytoval Venezolano de Crédito financování a rozvíjel klíčová odvětví hospodářství.

BBVA Provincial

Dříve známá jako BBVA Banco Provincial, finanční instituce BBVA Provincial (BVC: BPV) byla založena v roce 1953 v Caracasu. To bylo považováno za první univerzální banky ve Venezuele poskytovat specializovaná bankovní řešení. Většinu provincií BBVA získala společnost Banco Bilbao Vizcaya, v současnosti známá jako Banco Bilbao Vizcaya Argentaria, v rámci své expanze do Latinské Ameriky.

Banco Bicentenario

Banco Bicentenario byla založena v roce 2009 po fúzi mezi státními bankami Banfoandes, Bolívar, Central a Confederado. Banka poskytuje finanční služby a představuje přibližně 20% celkových bankovních vkladů v zemi.

Kariéra v investičním bankovnictví

Chcete-li proniknout do investičního bankovnictví, Jobs Projděte si popisy pracovních pozic: požadavky a dovednosti pro zveřejňování pracovních pozic v investičním bankovnictví, průzkumu kapitálu, treasury, FP&A, podnikových financí, účetnictví a dalších finančních oblastech. Tyto popisy pracovních míst byly sestaveny na základě nejběžnějších seznamů dovedností, požadavků, vzdělání, zkušeností a dalších, na které je třeba se zaměřit na několik důležitých věcí. Patří mezi ně vytváření sítí, obnovení životopisu investičního bankovnictví. Naučte se, jak napsat životopis investičního bankovnictví (analytik nebo spolupracovník) s bezplatným průvodcem a šablonou pro obnovení financí. Životopis IB je jedinečný. Je důležité přizpůsobit svůj životopis průmyslovému standardu, abyste se vyhnuli okamžitému smazání, zkušenostem a dovednostem v oblasti finančního modelování. Schopnosti finančního modelování Naučte se 10 nejdůležitějších dovedností v oblasti finančního modelování a toho, co je požadováno pro dobré finanční modelování v aplikaci Excel. Nejdůležitější dovednosti: účetnictví. Chcete-li se dozvědět více, prozkoumejte naši interaktivní kariérní mapu…. Pokud jde o bankovní kariéru, s našimi kurzy finančního modelování budete mít výraznou výhodu nad konkurencí.

Dodatečné zdroje

Toto byl průvodce po nejlepších bankách ve Venezuele. Pro každého, kdo hledá kariéru v bankovnictví, je tento seznam skvělým místem pro zahájení vytváření sítí. Přečtěte si také tyto další zdroje:

  • Nejlepší banky v Argentině Nejlepší banky v Argentině Argentinská centrální banka (BCRA) byla založena v květnu 1935 za účelem podpory měnové a finanční stability v jihoamerické zemi. Je to prováděcí a regulační orgán, který kontroluje činnost bank v Argentině. Různé typy bank v Argentině jsou,
  • Top 100 investičních bank Společnosti Seznamy hlavních hráčů v oblasti podnikových financí. Máme seznamy nejdůležitějších společností poskytujících finanční služby, bank, institucí, účetních firem a korporací v tomto odvětví. Projděte si tyto příručky, připravte se na kariéru ve finančních službách a začněte s vytvářením sítí ještě dnes, abyste svou kariéru urychlili
  • Otázky rozhovoru s investičním bankovnictvím Rozhovory Eso na váš další rozhovor! Podívejte se na průvodce pohovorem Finance s nejčastějšími dotazy a nejlepšími odpověďmi na jakoukoli pracovní pozici v oblasti podnikových financí. Otázky a odpovědi k rozhovorům pro finance, účetnictví, investiční bankovnictví, kapitálový výzkum, komerční bankovnictví, FP&A a další! Bezplatní průvodci a procvičte si eso na pohovoru
  • Projděte mě DCF Projděte mě DCF Otázka, projděte mě DCF Analýza je v rozhovorech s investičním bankovnictvím běžná. Naučte se, jak vyřešit otázku pomocí podrobného průvodce odpověďmi Finance. Sestavte si pětiletou předpověď nezajištěných volných peněžních toků, vypočítejte koncovou hodnotu a pomocí WACC diskontujte všechny tyto peněžní toky na současnou hodnotu.
  • Průvodce finančním modelováním Průvodce finančním modelováním zdarma Tato příručka pro finanční modelování zahrnuje tipy a osvědčené postupy aplikace Excel týkající se předpokladů, ovladačů, prognóz, propojení těchto tří výroků, analýzy DCF a dalších

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found