Banky v Chorvatsku - Přehled a průvodce po nejlepších bankách v Chorvatsku

Chorvatská národní banka (ČNB) slouží jako nezávislý regulátor pro pět bytových spořitelen a 28 komerčních bank v Chorvatsku. Společnost ČNB, založená v roce 1990, si klade za cíl udržovat cenovou stabilitu a zajistit spolehlivost finančního systému země. V roce 2013 se připojila k Evropskému systému centrálních bank a po vstupu Chorvatska do Evropské unie začala vykonávat svoji roli podle statutu ESCB a ECB.

Banky v Chorvatsku

Chorvatský bankovní sektor zůstává jedním z nejsilnějších sektorů domácí ekonomiky, především díky relativně disciplinovaným dlužníkům a efektivní regulaci. Více než 90% všech bankovních aktiv v zemi je v zahraničním vlastnictví, přičemž pět největších chorvatských bank tvoří více než 70% celkových aktiv sektoru.

Pro každého, kdo uvažuje o bankovní kariéře v Chorvatsku, je tento seznam nejlepších bank v Chorvatsku užitečným průvodcem, kde začít. Další informace najdete v našem seznamu finančních institucí. Seznam společností hlavních hráčů v oblasti podnikových financí. Máme seznamy nejdůležitějších společností poskytujících finanční služby, bank, institucí, účetních firem a korporací v tomto odvětví. Projděte si tyto příručky, připravte se na kariéru ve finančních službách a začněte s vytvářením sítí ještě dnes, abyste svou kariéru urychlili.

Nejlepší banky v Chorvatsku jsou:

Privredna Banka (PBZ)

Privredna Banka (PBZ), která byla založena v roce 1966, slouží retailovým a korporátním klientům v Chorvatsku a nabízí širokou škálu specializovaných bankovních produktů a služeb. PDZ působí jako dceřiná společnost společnosti Intesa Sanpaolo (Itálie) a do italské skupiny se připojila v roce 2007. Společnost má centrálu v Záhřebu jako největší z chorvatských bank a spravuje 301 poboček a 962 bankomatů po celé zemi.

Tržby: 2,37 miliardy HRK (2017)

Čistý příjem: 1,44 miliardy HRK (2017)

Celková aktiva: 75,5 miliardy HRK (2017)

Raiffeisenbank Austria Záhřeb (RBA)

Společnost Raiffeisenbank Austria Zagreb (RBA), která byla založena v roce 1994, nabízí celou řadu bankovních a dalších finančních produktů a služeb. RBA, stoprocentní dceřiná společnost Raiffeisenbank Banking Group (Rakousko), je první z chorvatských bank, která byla založena se zahraničním kapitálem. Banka se sídlem v Záhřebu dohlíží na síť 70 poboček ve 36 chorvatských městech.

Tržby: 1,14 miliardy HRK (2016)

Čistý příjem: 460,22 milionu HRK (2016)

Celková aktiva: 31,42 miliardy HRK (2016)

Erste & Steiermärkische Bank

Společnost Erste & Steiermärkische Bank, založená v roce 2003, poskytuje finanční produkty a služby individuálním a korporátním klientům v Chorvatsku. Banka, která je členem skupiny Erste Group, spravuje 132 poboček a 635 bankomatů po celé zemi. Spravuje také osm podnikatelských, 13 komerčních a devět ziskových center pro korporátní klienty.

Tržby: 2,11 miliardy HRK (2017)

Čistý příjem: 549 milionů HRK (2017)

Celková aktiva: 57,21 miliardy HRK (2017)

Addiko Bank

Addiko Bank je jednou z bank v Chorvatsku, která primárně slouží sektoru retailového bankovnictví. Banka vznikla v roce 2015 po akvizici Evropské banky pro obnovu a rozvoj a Advent International společnosti Hypo Alpe, bankovní sítě pro jihovýchodní Evropu od společnosti Heta Asset Resolution. Se sídlem v Záhřebu je členem Addiko Bank (Rakousko).

Tržby: 851,9 milionu HRK (2016)

Čistý příjem: 59,33 milionu HRK (2016)

Celková aktiva: 25,56 miliardy HRK (2016)

Splitska Banka

Splitska Banka, dříve Komunální Banka, nabízí v Chorvatsku komplexní škálu individuálních a podnikových bankovních služeb. Byla založena v roce 1965, stala se akciovou společností a současný název převzala v roce 1981. Banka se sídlem ve Splitu je členem OTP Bank (Maďarsko).

Tržby: 760 milionů HRK (2017)

Čistý zisk (ztráta): (98 milionů HRK) (2017)

Celková aktiva: 26,88 miliardy HRK (2017)

Hrvatska Poštanska Banka (HPB)

Hrvatska Poštanska Banka (HPB), která byla založena v roce 1992, je největší z domácích bank v Chorvatsku. HPB se zaměřuje na poskytování služeb klientům retailového bankovnictví i malým a středním podnikům po celé zemi. Banka spravuje síť 55 poboček, 460 bankomatů a dalších 1 000 míst pro výplatu / výplatu v Chorvatské poště.

Tržby: 720,26 milionu HRK (2016)

Čistý příjem: 188,28 milionu HRK (2016)

Celková aktiva: 19,34 miliardy HRK (2016)

Záhřebacká banka

Založena v roce 1914, Zagrebacka Banka začala fungovat jako městská spořitelna. Fyzickým osobám nabízí spořicí produkty a hypoteční úvěry. Banka stavebního spoření se sídlem v Záhřebu působí jako dceřiná společnost italské skupiny bankovních a finančních služeb UniCredit.

Tržby: 111,6 milionu HRK (2016)

Čistý příjem: 24,75 milionu HRK (2016)

Celková aktiva: 2,56 miliardy HRK (2016)

Sberbank

Sberbank, dříve Volksbank, poskytuje služby maloobchodním zákazníkům, malým a středním podnikům a velkým korporacím v Chorvatsku a poskytuje širokou škálu bankovních produktů a služeb. Banka je členem finančního konglomerátu Sberbank Europe AG (Rakousko). Sídlí v Záhřebu a dohlíží na 31 poboček ve 22 městech po celé zemi.

Tržby: 399 milionů HRK (2016)

Čistý příjem: 43,12 milionu HRK (2016)

Celková aktiva: 9,27 miliardy HRK (2016)

Kreditna Banka Záhřeb

Společnost Kreditna Banka Zagreb založená v roce 1994 nabízí komplexní škálu retailových depozitních, obchodních a půjčovacích služeb. Banka vykonává svoji činnost prostřednictvím divizí retailu, korporátního bankovnictví, treasury a ICT. Spravuje 21 poboček a tři místní kanceláře po celém Chorvatsku.

Tržby: 143,43 milionu HRK (2016)

Čistý příjem: 13,58 milionu HRK (2016)

Celková aktiva: 3,55 miliardy HRK (2016)

Podravska Banka (POBA)

Podravska Banka (POBA) má kořeny v Akciové spořitelně v Koprivnic, která byla založena v roce 1872 a je jednou z nejstarších bank v Chorvatsku. Banka nabízí širokou škálu finančních produktů a služeb se zvláštním zaměřením na jednotlivce, podnikatele a profesionály a malé a střední podniky. Poskytuje také řešení online zprostředkování a investičního bankovnictví. POBA provozuje 22 poboček a řadu dalších distribučních kanálů.

Tržby: 148,8 milionu HRK (2016)

Čistý příjem: 26,03 milionu HRK (2016)

Celková aktiva: 3,46 miliardy HRK (20176)

Kariéra v investičním bankovnictví

Chcete-li proniknout do investičního bankovnictví, Jobs Projděte si popisy pracovních pozic: požadavky a dovednosti pro zveřejňování pracovních pozic v investičním bankovnictví, průzkumu kapitálu, treasury, FP&A, podnikových financí, účetnictví a dalších finančních oblastech. Tyto popisy pracovních míst byly sestaveny na základě nejběžnějších seznamů dovedností, požadavků, vzdělání, zkušeností a dalších, na které je třeba se zaměřit na několik důležitých věcí. Patří mezi ně vytváření sítí, obnovení životopisu investičního bankovnictví. Naučte se, jak napsat životopis investičního bankovnictví (analytik nebo spolupracovník) s bezplatným průvodcem a šablonou pro obnovení financí. Životopis IB je jedinečný. Je důležité přizpůsobit svůj životopis průmyslovému standardu, abyste se vyhnuli okamžitému smazání, zkušenostem a dovednostem v oblasti finančního modelování. Schopnosti finančního modelování Naučte se 10 nejdůležitějších dovedností v oblasti finančního modelování a toho, co je požadováno pro dobré finanční modelování v aplikaci Excel. Nejdůležitější dovednosti: účetnictví. Chcete-li se dozvědět více, prozkoumejte naši interaktivní kariérní mapu…. Pokud jde o bankovní kariéru, s našimi kurzy finančního modelování budete mít výraznou výhodu nad konkurencí.

Dodatečné zdroje

Toto byl průvodce po nejlepších bankách v Chorvatsku. Pro každého, kdo hledá kariéru v bankovnictví, je tento seznam skvělým místem pro zahájení vytváření sítí. Přečtěte si také tyto další zdroje:

  • Nejlepší banky v Itálii Nejlepší banky v Itálii Italská banka, která je podle nařízení evropské a národní legislativy veřejnoprávní institucí, dohlíží na finanční instituce a banky v Itálii. Italská centrální banka je důležitým členem Eurosystému, který zahrnuje Evropskou centrální banku a národní centrální banky v EU
  • Top 100 investičních bank Společnosti Seznamy hlavních hráčů v oblasti podnikových financí. Máme seznamy nejdůležitějších společností poskytujících finanční služby, bank, institucí, účetních firem a korporací v tomto odvětví. Projděte si tyto příručky, připravte se na kariéru ve finančních službách a začněte s vytvářením sítí ještě dnes, abyste svou kariéru urychlili
  • Otázky rozhovoru s investičním bankovnictvím Rozhovory Eso na váš další rozhovor! Podívejte se na průvodce pohovorem Finance s nejčastějšími dotazy a nejlepšími odpověďmi na jakoukoli pracovní pozici v oblasti podnikových financí. Otázky a odpovědi k rozhovorům pro finance, účetnictví, investiční bankovnictví, kapitálový výzkum, komerční bankovnictví, FP&A a další! Bezplatní průvodci a procvičte si eso na pohovoru
  • Projděte mě DCF Projděte mě DCF Otázka, projděte mě DCF Analýza je v rozhovorech s investičním bankovnictvím běžná. Naučte se, jak vyřešit otázku pomocí podrobného průvodce odpověďmi Finance. Sestavte si pětiletou předpověď nezajištěných volných peněžních toků, vypočítejte koncovou hodnotu a pomocí WACC diskontujte všechny tyto peněžní toky na současnou hodnotu.
  • Průvodce finančním modelováním Průvodce finančním modelováním zdarma Tato příručka pro finanční modelování zahrnuje tipy a osvědčené postupy aplikace Excel týkající se předpokladů, ovladačů, prognóz, propojení těchto tří výroků, analýzy DCF a dalších

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found