Banky v Kostarice - přehled top 10 bank v Kostarice

Bankovní systém Kostariky se skládá ze státních bank, komerčních bank, soukromých finančních společností, spořitelních a úvěrových družstev a pojišťovacích společností. Na všechny banky v Kostarice se vztahují zásady stanovené Banco Central de Costa Rica, která je centrální bankou země. Je odpovědný za nastavení bankovních politik, které prosazuje Generální kontrolní agentura financí.

Banky na Kostarice

Moody’s Investors Service nedávno snížil rating některých bank v Kostarice, pokud jde o nezajištěný dluh v cizí měně a vklady v místní měně. Z Ba1 byl rating Banco Nacional de Costa Rica (BNCR) a Banco de Costa Rica (BCR) snížen na Ba2 s negativním výhledem.

Pro každého, kdo uvažuje o bankovní kariéře na Kostarice, je tento seznam nejlepších bank v Kostarice užitečným průvodcem, kde začít. Další informace najdete v našem seznamu finančních institucí. Seznam společností hlavních hráčů v oblasti podnikových financí. Máme seznamy nejdůležitějších společností poskytujících finanční služby, bank, institucí, účetních firem a korporací v tomto odvětví. Projděte si tyto příručky, připravte se na kariéru ve finančních službách a začněte s vytvářením sítí ještě dnes, abyste svou kariéru urychlili.

Nejlepší banky v Kostarice zahrnují:

Banco Nacional de Costa Rica

Banco Nacional de Costa Rica (BNCR) se sídlem v San Jose je největší státní komerční bankou v zemi. Je to také druhá největší banka ve Střední Americe, pokud jde o aktiva. Vznikla v roce 1914 pod názvem Banco Internacional de Costa Rica. V roce 1936 banka změnila svůj název na Banco Nacional de Costa Rica. V roce 2013 byla společností Fitch Ratings klasifikována jako banka třídy AA +.

Banco de Costa Rica (BCR)

Státní komerční banka Banco de Costa Rica (BCR) je považována za jednu z nejsilnějších bank v Kostarice i ve Střední Americe. Byla založena v roce 1877 jako soukromá komerční banka, ale v posledním desetiletí 19. století byla označena jako emitent měn a výhradní správce veřejných příjmů.

Citibank Kostarika

Mezinárodní finanční skupina Citibank založila Citi Costa Rica v roce 1968. Banka je známá svými odbornými znalostmi v několika bankovních službách, včetně směnárenských, korporátních a institucionálních internetových služeb. Citi Costa Rica je také jedinou bankou v Kostarice, která nabízí klientům služby Global Wealth Management s místním poradenstvím. V roce 2008 banka vytvořila Centrum sdílených služeb v Kostarice, čímž se Citi Costa Rica stala lídrem v poskytování řešení podnikového bankovnictví.

Banco Promerica - Kostarika

Banco Promerica de Costa Rica, S.A., se sídlem v Escazu, poskytuje širokou škálu finančních produktů a služeb, jako je spoření, hypotéky, pojištění, zahraniční obchod, směnárna a místní a mezinárodní převody. Nabízí také služby výběru a platby daní, tarifů a e-factoringu. Je dceřinou společností společnosti Promerica Financial Corporation.

Banco BAC San Jose

Banco BAC San Jose je finanční instituce, která je součástí skupiny BAC International Bank a poskytuje služby elektronického a finančního bankovnictví včetně běžných a spořicích účtů, zálohových plateb, úvěrů a pojištění. Banka sídlí v San José.

Banco Bct

Banco Bct S.A. se sídlem v San Jose byla založena v roce 1983. Banka působí jako dceřiná společnost společnosti Corporación BCT S.A. a poskytuje celou řadu finančních produktů a služeb po celé zemi. V roce 2000 získala Corporación Bancomer a rozšířila bankovní řešení, která nabízí v zemi.

V roce 2007 koupila Banco Bct společnost Compañía Financiera de Londres, což jí umožnilo dále zvyšovat počet jejích finančních nabídek pro klienty.

Banco Improsa

Banco Improsa, S.A. je dceřinou společností Grupo Financiero Improsa, S.A. a sídlí v San Jose. Banka poskytuje různé bankovní produkty a služby, jako jsou spořící a běžné účty, vklady, půjčky, termínované investice, kontokorentní úvěry a platby elektronického bankovnictví. Byla založena v roce 1968 jako Financiera Improsa, S.A. V roce 1995 změnila svůj název na Banco Improsa, S.A.

Banco Davivienda (Kostarika)

Banco Davivienda (Costa Rica) S.A. poskytuje různé finanční produkty a služby, jako jsou bankovní účty, půjčky, investice, platby a správa hotovosti, pojištění, makléřské služby a soukromé bankovnictví. Dříve to bylo známé jako Banco HSBC Costa Rica S.A.

V roce 2012 získala kolumbijská banka Davivienda bankovní a pojišťovací operace HSBC v zemi. Od té doby banka působí prostřednictvím společnosti Corporación Davivienda (Kostarika), S.A.

Banco General (Kostarika)

Universal bank Banco General (Costa Rica) S.A. je dceřinou společností Banco General. Byla založena v roce 1955 se sídlem v San Jose. Podnikatelé se sídlem v Panamě ji začlenili jako první soukromou banku panamského kapitálu a později se stala největší soukromou bankou v Kostarice.

Banka poskytuje bankovní produkty a služby prostřednictvím 73 poboček a více než 600 bankomatů. Dohlíží také na zastupitelské kanceláře v jiných zemích, včetně Peru, Salvadoru a Mexika.

Scotiabank de Costa Rica

V roce 1995 vstoupila mezinárodní finanční skupina Scotiabank na finanční trh Kostariky prostřednictvím 80% akvizice společnosti Corporación Mercaban, holdingové společnosti Banco Mercantil Group. V následujícím roce Scotiabank zaregistrovala Banco Mercantil de Costa Rica S.A. pod názvem Scotiabank de Costa Rica S.A. Skupina získala úplné vlastnictví banky v roce 2001.

Scotiabank de Costa Rica poskytuje řadu finančních řešení pro jednotlivce, malé a střední podniky a velké korporace. Banka v současné době zaměstnává přes 1 200 osob a dohlíží na síť 42 poboček s kompletními službami a 80 bankomatů.

Kariéra v investičním bankovnictví

Chcete-li proniknout do investičního bankovnictví, Jobs Projděte si popisy pracovních pozic: požadavky a dovednosti pro zveřejňování pracovních pozic v investičním bankovnictví, průzkumu kapitálu, treasury, FP&A, podnikových financí, účetnictví a dalších finančních oblastech. Tyto popisy pracovních míst byly sestaveny na základě nejběžnějších seznamů dovedností, požadavků, vzdělání, zkušeností a dalších, na které je třeba se zaměřit na několik důležitých věcí. Patří mezi ně vytváření sítí, obnovení životopisu investičního bankovnictví. Naučte se, jak napsat životopis investičního bankovnictví (analytik nebo spolupracovník) s bezplatným průvodcem a šablonou pro obnovení financí. Životopis IB je jedinečný. Je důležité přizpůsobit svůj životopis průmyslovému standardu, abyste se vyhnuli okamžitému smazání, zkušenostem a dovednostem v oblasti finančního modelování. Schopnosti finančního modelování Naučte se 10 nejdůležitějších dovedností v oblasti finančního modelování a toho, co je požadováno pro dobré finanční modelování v aplikaci Excel. Nejdůležitější dovednosti: účetnictví. Chcete-li se dozvědět více, prozkoumejte naši interaktivní kariérní mapu…. Pokud jde o bankovní kariéru, s našimi kurzy finančního modelování budete mít výraznou výhodu nad konkurencí.

Dodatečné zdroje

Toto byl finanční průvodce nejvyšších bank v Kostarice. Pro každého, kdo hledá kariéru v bankovnictví, je tento seznam skvělým místem pro zahájení vytváření sítí. Přečtěte si také tyto další zdroje:

  • Nejlepší banky v USA Nejlepší banky v USA Podle americké Federální pojišťovací společnosti pro pojištění vkladů existovalo v USA k únoru 2014 6 799 komerčních bank pojištěných FDIC. Centrální bankou v zemi je Federální rezervní banka, která vznikla po přijetí zákona o Federálních rezervách v roce 1913
  • Top 100 investičních bank Společnosti Seznamy hlavních hráčů v oblasti podnikových financí. Máme seznamy nejdůležitějších společností poskytujících finanční služby, bank, institucí, účetních firem a korporací v tomto odvětví. Projděte si tyto příručky, připravte se na kariéru ve finančních službách a začněte s vytvářením sítí ještě dnes, abyste svou kariéru urychlili
  • Otázky rozhovoru s investičním bankovnictvím Rozhovory Eso na váš další rozhovor! Podívejte se na průvodce pohovorem Finance s nejčastějšími dotazy a nejlepšími odpověďmi na jakoukoli pracovní pozici v oblasti podnikových financí. Otázky a odpovědi k rozhovorům pro finance, účetnictví, investiční bankovnictví, kapitálový výzkum, komerční bankovnictví, FP&A a další! Bezplatní průvodci a procvičte si eso na pohovoru
  • Projděte mě DCF Projděte mě DCF Otázka, projděte mě DCF Analýza je v rozhovorech s investičním bankovnictvím běžná. Naučte se, jak vyřešit otázku pomocí podrobného průvodce odpověďmi Finance. Sestavte si pětiletou předpověď nezajištěných volných peněžních toků, vypočítejte koncovou hodnotu a pomocí WACC diskontujte všechny tyto peněžní toky na současnou hodnotu.
  • Průvodce finančním modelováním Průvodce finančním modelováním zdarma Tato příručka pro finanční modelování zahrnuje tipy a osvědčené postupy aplikace Excel týkající se předpokladů, ovladačů, prognóz, propojení těchto tří výroků, analýzy DCF a dalších

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found