Daňové úkryty - definice, příklady, použití odpočtů

Daňový úkryt je finanční prostředek, který může jednotlivec využít k tomu, aby mu pomohl snížit daňovou povinnost, a tak si ponechal více svých peněz. Je to legální způsob, jak jednotlivci „skrývají“ své peníze a vyhýbají se zdanění.

Daňový úkryt

Daňový úkryt se zcela liší od daňového ráje, protože ten existuje mimo zemi a jeho zákonnost může být někdy sporná. Daňový úkryt je naproti tomu zcela legální a udržuje všechny peníze v domovské zemi jednotlivce. Ve Spojených státech patří k nejčastěji používaným daňovým úkrytům domácí kapitál a 401 (k) důchodové účty 401 (k) Limity příspěvků Limity příspěvků 401 (k) jsou limity stanovené Kongresem USA na výši peněz, které zaměstnanci mají mohou přispět na svůj důchodový plán. .

Příklady daňových úkrytů

1. Domácí kapitál

Je běžné, že mnoho jednotlivců nebo jednotlivců si koupí dům, ať už přímo, nebo prostřednictvím hypotečního úvěru. Domácí kapitál je hodnota domu, který vlastní kupující domů a bez jakýchkoli dluhů. Část daně z úkrytu vlastního kapitálu nastává v případě, že se jednotlivec - v určitém okamžiku - rozhodne prodat svůj domov.

Internal Revenue Service (IRS) nabízí jednotlivcům daň z kapitálových výnosů Daň z kapitálových výnosů Daň z kapitálových výnosů je daň uvalená na kapitálové zisky nebo zisky, které jednotlivec dosahuje prodejem aktiv. Daň se ukládá až poté, co je aktivum převedeno na hotovost, a ne, když je stále v rukou investora. osvobození prvních 250 000 $ od prodeje jejich domu.

2. Účty 401 (k)

Účet 401 (k) je daňovým úkrytem; není to však trvalé. Jakmile jednotlivec zaplatí na svůj účet 401 (k) příjmem před zdaněním, částka příjmu, který může vláda zdanit, se sníží. Peníze na účtu mohou vydělávat úroky, aniž by z nich vláda odváděla daně. Daňové útočiště není trvalé, protože v určitém okamžiku v budoucnosti bude jednotlivec muset z příjmu platit daně. Pravidelné odpočty daně Rozvrh A Rozvrh A je formulář daně z příjmu, který se ve Spojených státech používá k deklarování odpočtů položek. Je připojen k formuláři 1040 pro daňové poplatníky, kteří platí roční daně z příjmu. Daňoví poplatníci si mohou vybrat, zda budou požadovat buď standardní odpočet daňového přiznání, nebo rozčlenit své oprávněné odpočty řádek po řádku. budou přijaty, jakmile jednotlivec začne odstraňovat peníze z účtu.

Tradiční individuální důchodový účet (IRA) je dalším příkladem daňového úkrytu a funguje téměř stejným způsobem jako účet 401 (k).

Použití odpočtů jako daňového úkrytu

Někdy, abyste ušetřili peníze, musíte peníze utratit. Je to pravda, pokud plánujete použít odpočty jako daňový úkryt. V zásadě to znamená kupovat věci, o nichž je známo, že nabízejí daňové výhody. Vynaložené peníze lze částečně získat prostřednictvím daňových dobropisů nebo daňových úlev.

Odpočty se odebírají od nejrůznějších věcí. Školné lze zaplatit vysoké škole pomocí půjčky místo úvěrové linky a lze využít odpočet úroků ze studentské půjčky. Existuje také celá řada nákupů nebo darů (z nichž mnohé zahrnují charitativní organizace), které jsou alespoň částečně odečitatelné z daní.

Závěrečné slovo

Daňové úkryty jsou důležité, i když na ně lze někdy pohlížet negativně. Tyto finanční nástroje umožňují jednotlivcům udržet si více vydělaných peněz nebo získat zpět část peněz, které utratí prostřednictvím odpočtů. Představují legální způsob, jak zabránit vládě v zdanění části vašich příjmů.

Další zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně . K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné další finanční zdroje uvedené níže:

  • Odložená daňová odpovědnost / aktivum Odložená daňová povinnost / aktivum Odložený daňový závazek nebo pohledávka se vytváří, když existují dočasné rozdíly mezi účetní a skutečnou daní z příjmu. Existuje řada typů transakcí, které mohou vytvářet dočasné rozdíly mezi příjmy z knihy před zdaněním a zdanitelnými příjmy, a tak vytvářet odložené daňové pohledávky nebo závazky
  • Jak používat web IRS.gov Jak používat web IRS.gov IRS.gov je oficiální web Internal Revenue Service (IRS), americké agentury pro výběr daní. Webové stránky používají podniky a
  • Trvalé / dočasné rozdíly v daňovém účetnictví Trvalé / dočasné rozdíly v daňovém účetnictví Trvalé rozdíly se vytvářejí, když existuje rozpor mezi příjmem z knihy před zdaněním a zdanitelným příjmem v rámci daňového přiznání a daňového účetnictví, který se zobrazuje investorům. Skutečná splatná daň bude pocházet z daňového přiznání. Tato příručka prozkoumá dopad těchto rozdílů v daňovém účetnictví
  • Daňový štít Daňový štít Daňový štít je povolený odpočet od zdanitelného příjmu, který má za následek snížení dlužné daně. Hodnota těchto štítů závisí na efektivní daňové sazbě pro společnost nebo jednotlivce. Mezi běžné odpočitatelné náklady patří odpisy, amortizace, splátky hypotéky a úrokové náklady

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found