Morálka zaměstnanců - Zjistěte, jak zvýšit morálku zaměstnanců

Morálka zaměstnanců je definována jako celková spokojenost, výhled Interpersonální inteligence Interpersonální inteligence označuje schopnost člověka dobře se stýkat s lidmi a řídit vztahy. Umožňuje lidem pochopit potřeby a motivaci lidí kolem nich, což pomáhá posílit jejich celkový vliv. Lidé s mezilidskou inteligencí a pocitem pohody, který má zaměstnanec na pracovišti Politika kanceláře Politika kanceláře existuje téměř v jakékoli organizaci. Jsou to činnosti prováděné jednotlivci za účelem zlepšení jejich postavení a rozvoje jejich osobní agendy - někdy na úkor ostatních. Tyto samoúčelné akce jsou neformální nebo neoficiální a mohly by být důvodem, proč politika na pracovišti. Jinými slovy, morálka zaměstnanců je to, jak spokojení zaměstnanci cítí své pracovní prostředí. Morálka zaměstnanců je důležitá pro mnoho podniků kvůli jejímu přímému vlivu na produktivitu Míra fluktuace zaměstnanců Míra fluktuace zaměstnanců je podíl zaměstnanců, kteří opustili společnost během určitého časového období. Naučte se, jak vypočítat míru fluktuace zaměstnanců. . Zaměstnanci s vyšší morálkou vykazují vyšší produktivitu, zatímco zaměstnanci s nižší morálkou vykazují nižší produktivitu.

Morálka zaměstnance

Příklad morálky zaměstnanců

Jennifer je zaměstnankyní místní prodejny. V obchodě začala pracovat jako obchodní asistentka před více než šesti měsíci. Přesto, že je schopna soustavně dosahovat svého měsíčního cíle prodeje, neobdrží Jennifer žádné potvrzení od zaměstnanců na jejím pracovišti. Nedávno si obchod najal nového spolupracovníka pro prodej, který by pracoval po boku Jennifer. Ukazuje se, že novému nájemu je vyplácena vyšší hodinová mzda než Jennifer, a to i přes nedostatek předchozích pracovních zkušeností. Jennifer si uvědomila, že na svém pracovišti není oceňována, a proto se rozhodla přestat se snažit splnit prodejní cíl a většinu času tráví v zázemí obchodu, místo aby pozdravovala zákazníky.

Ve výše uvedeném příkladu vidíme, že Jennifer vykazuje špatnou morálku kvůli špatnému pracovnímu prostředí. To zase snižuje produktivitu Jennifer a negativně to ovlivňuje obchod.

Důležitost vysoké morálky zaměstnanců

Morálka zaměstnanců může určit, jak úspěšná je společnost. Zaměstnanci s vysokou morálkou mají lepší přístup, udržují vyšší úroveň služeb zákazníkům a jsou obecně produktivnější. Špatná morálka zaměstnanců snižuje produktivitu, negativně ovlivňuje ostatní zaměstnance a zákazníky a snižuje efektivitu. Zde jsou důvody, proč je důležitá vysoká morálka zaměstnanců:

1. Zvyšuje produktivitu a efektivitu

Když se zaměstnancům líbí pracovní prostředí, budou pracovat efektivněji a produktivněji. Zaměstnanci s vysokou morálkou rádi chodí do práce.

2. Zvyšuje kvalitu práce

Zaměstnanci s vysokou morálkou produkují kvalitnější práci než zaměstnanci s nízkou morálkou.

3. Poskytuje konkurenční výhodu v dobách krize

Zaměstnanci s vysokou morálkou poskytují společnosti konkurenční výhodu. Například pokud společnost prochází recesí, přežití takové krize je mnohem snazší, když je vysoká morálka zaměstnanců. Zaměstnanci pracují a protahují se společně. Vysoká morálka zaměstnanců proto může pomoci chránit společnost před krizí.

4. Udržuje a přitahuje talent

Zaměstnanci přirozeně chtějí pracovat a zůstat ve společnosti s dobrým pracovním prostředím. Výjimečné pracovní prostředí vede k vyšší morálce zaměstnanců a pomáhá udržet a přilákat talenty.

5. Snižuje náklady

Vysoká morálka zaměstnanců snižuje počet pracovních úrazů, snižuje absenci, snižuje stres a snižuje počet placených dovolených, které zaměstnanec čerpá.

Ukazatele špatné morálky zaměstnanců

Zde jsou některé ukazatele špatné nebo klesající morálky zaměstnanců na pracovišti:

  • Špatná nebo malá komunikace mezi zaměstnanci a vedením
  • Rostoucí množství absencí
  • Nepřátelské nebo sporné chování na pracovišti
  • Nadměrné stížnosti zaměstnanců na malé problémy
  • Zvyšující se konflikty mezi zaměstnanci
  • Nižší / špatná kvalita práce
  • Klesající produktivita
  • Zvyšování stížností zákazníků
  • Nízká úroveň nadšení
  • Zvýšená zpoždění
  • Nespolupracující přístup
  • Vysoká míra fluktuace zaměstnanců
  • Ticho během setkání zaměstnanců
  • Protichůdná autorita a nedostatek odhodlání

Způsoby, jak zlepšit morálku zaměstnanců

Zde je několik způsobů, jak zvýšit morálku zaměstnanců:

1. Oslavte úspěchy

Zaměstnanci musí být uznáni za jejich úspěchy. Udělejte si čas na poskytnutí pozitivní zpětné vazby a uznání úspěchů a úspěchů zaměstnanců. Tímto způsobem zaměstnanci více oceňují svou práci.

2. Respektujte zaměstnance

Zaměstnanci jsou někdy silně podkopáni. Zacházení se zaměstnanci s respektem a nutí je mít pocit, že jsou nejcennějšími zdroji společnosti, vede dlouhou cestu ke zlepšení morálky zaměstnanců.

3. Komunikujte

Buďte vůči svým zaměstnancům co nejtransparentnější. Komunikujte často a berte v úvahu, co říká zaměstnanec.

4. Nabídka konkurenčních výhod a kompenzace

Poskytujte konkurenční výhody a kompenzace. Zaměstnanci, kterým jsou vypláceny benefity a odměny, které jsou konkurenceschopné v daném odvětví nebo jsou nadprůměrné, vykazují výrazně vyšší morálku zaměstnanců.

5. Poskytněte zaměstnanecké výhody

Poskytněte zaměstnancům výhody, jako jsou programy péče o zuby, programy péče o zrak, programy lékařské péče, wellness programy, fitness zařízení na místě atd.

6. Posílení postavení zaměstnanců

Dejte zaměstnancům schopnost zmocnit se a mít pocit, že jsou schopni rozhodovat o své práci.

7. Zajistěte kariérní postup

Poskytněte zaměstnancům jasný kariérní postup. Zajistěte, aby věděli, jak jsou schopni ve společnosti postupovat a jaké jsou dosažitelné kariérní cesty ve společnosti.

8. Nabídka mentorství

Poskytněte zaměstnancům koučování a vedení. Díky nim se budou cítit lépe naladěni na společnost a motivují je k tomu, aby si více vážili svého zaměstnavatele.

Dobrá práce!

Po pochopení způsobů, jak zlepšit morálku zaměstnanců, můžete nyní přemýšlet o tom, co může vedoucí obchodu udělat pro zlepšení morálky Jennifer (v našem příkladu výše)? Tady je několik příkladů, které může manažer obchodu zlepšit Jenniferinu morálku:

  • Uznejte Jenniferin úspěch.
  • Poskytněte Jennifer bonus při dosažení svého prodejního cíle.
  • Komunikujte s Jennifer a pochopte, jaké má pocity z práce v obchodě.
  • Zvyšte hodinovou mzdu Jennifer v souladu s tím, jak dobře se jí daří (mzda musí být alespoň vyšší než mzda nového zaměstnavatele!).
  • Dejte Jennifer roli managementu tím, že jí dáte odpovědnost za péči o nový nábor.
  • Nabídněte Jennifer jasný kariérní postup.
  • Udělejte Jennifer pocit, že je cenným zaměstnancem, tím, že nastíníte tvrdou práci, kterou do společnosti vložila.

Související čtení

Děkujeme, že jste si přečetli finančního průvodce morálkou zaměstnanců. Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se neustále vzdělávat a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující zdroje:

  • Korporátní rozvoj Korporátní rozvoj Korporátní rozvoj je skupina ve společnosti odpovědné za strategická rozhodnutí o růstu a restrukturalizaci jejího podnikání, navázání strategických partnerství, zapojení do fúzí a akvizic (M&A) nebo dosažení organizační excelence. Corp Dev také sleduje příležitosti, které využívají hodnotu obchodní platformy společnosti.
  • Smysl pro účel v práci Smysl pro účel v práci Najděte svůj smysl pro účel v práci. Ať už vás práce baví nebo ne, často záleží na tom, jak dobře podporuje váš smysl pro účel. Kde pracujete, role, kterou zastáváte, a váš širší smysl pro váš účel se mohou změnit, proto, pokud chcete mít rovnováhu mezi těmito třemi, musíte být otevřeni změnám
  • Emoční inteligence Emoční inteligence Emoční inteligence, známá také jako emoční kvocient (EQ), je schopnost zvládat své emoce a emoce ostatních. Pro vedoucí firmy je vysoké EQ nezbytné pro úspěch. Tato příručka se zabývá pěti prvky emoční inteligence a jejich významem pro charakterizaci úspěšného vůdce. EQ vs IQ
  • Měkké dovednosti při práci

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found