LEAPS - přehled, jak fungují, výhody a nevýhody

LEAPS (Long-Term Equity Anticipation Security) jsou možnosti termínů, které jsou delší než termíny nejběžnějších možností akcií a indexů. Existuje přibližně 2 500 akcií a 20 indexů, které LEAPS zpřístupňují ve dvou formách: hovory a opce Opce: Hovory a kupní opce Opce je forma derivátové smlouvy, která dává držiteli právo, nikoli však povinnost, koupit nebo prodat aktivum do určitého data (datum vypršení platnosti) za stanovenou cenu (realizační cena). Existují dva typy možností: hovory a volání. Americké opce lze uplatnit kdykoli.

LEAPS

souhrn

  • LEAPS jsou opce s prodlouženou dobou platnosti (až přibližně dva roky) u mnoha akcií a indexů.
  • Existují dvě formy LEAPS, stejně jako u tradičních opcí: hovory - které se uplatňují, když jsou realizační ceny nižší než tržní hodnota, a put - které se uplatňují, když jsou realizační ceny vyšší než tržní hodnota.
  • Větší riziko je spojeno s LEAPS. Proto by je měly používat pouze nejzkušenější a finančně stabilní investoři.

Tradiční možnosti

Tradiční možnosti obvykle přicházejí se třemi expiračními cykly:

  • Tři měsíce
  • Šest měsíců
  • Devět měsíců

Žádná z možností netrvá déle než jeden rok. Je to stav prakticky všech možností na současném trhu. Jaká je tedy možnost? Opce v zásadě dává svému držiteli příležitost buď koupit nebo prodat aktivum / cenný papír za určitou realizační cenu Strike Price Realizační cena je cena, za kterou může držitel opce uplatnit možnost koupit nebo prodat podkladový cenný papír, podle toho, zda drží opci na hovor nebo opci na místo. Jednou z možností je smlouva s právem realizovat smlouvu za konkrétní cenu, která se označuje jako realizační cena. buď před datem vypršení platnosti možnosti, nebo před ním. Pokud opce dává majiteli právo na nákup za stanovenou cenu, je opce známá jako volání.

Pokud opce umožňuje majiteli prodat za stanovenou cenu, je opce známá jako prodejní opce. Nákupní opce se obvykle uplatní, když jsou realizační ceny nižší než tržní cena podkladového aktiva. Kupní opce se uplatní, když jsou realizační ceny nad aktuální tržní cenou.

Rozebrat LEAPS

LEAPS byly poprvé představeny v roce 1990. Byly prodávány výhradně jako deriváty pro obchodování s akciemi, které lze použít k rozšíření opcí na cenné papíry a aktiva až na dva roky.

Vlastníci opcí mohou použít sekundární trh k prodeji svých opcí třetí straně. Lze to provést buď over-the-counter (OTC) over-the-counter (OTC) over-the-counter (OTC) je obchodování s cennými papíry mezi dvěma protistranami prováděné mimo formální směny a bez dohledu regulátor výměny. OTC obchodování se provádí na mimoburzovních trzích (decentralizované místo bez fyzického umístění) prostřednictvím dealerských sítí. nebo na burze opcí. Americké stávkové ceny opcí jsou obecně poměrně blízké tržní ceně podkladového aktiva. Tržní cena opce se liší podle různých faktorů, mezi které patří:

  • Pokud se kupující pokouší sestavit významnou možnost opce, což zvyšuje poptávku
  • Držitel opce (z finančních důvodů) musí své opce prodat, což zvyšuje nabídku
  • Čas zbývající do vypršení platnosti možnosti
  • Čemu analytici / investoři věří pravděpodobnost setkání aktiva nebo překročení realizační ceny opce před vypršením platnosti

Držitelé opcí obvykle nemají rozšířená práva, která přicházejí s vlastnictvím podkladových aktiv, ke kterým jsou opce připojeny. Rozšířená práva zahrnují příjem (dividendy Dividenda Dividenda je podíl na zisku a nerozděleném zisku, který společnost vyplácí svým akcionářům. Když společnost vytvoří zisk a kumuluje nerozdělený zisk, mohou být tyto výnosy buď reinvestovány do podnikání, nebo vyplaceny akcionářům jako dividenda.) a hlasovací práva (akcionáři se obvykle dostanou k určitému slovu v rámci společnosti, do značné míry v závislosti na tom, kolik akcií drží).

Výhody a nevýhody používání LEAPS

Jaké jsou výhody používání LEAPS? Prodloužená doba před vypršením platnosti ponechává větší okno, ve kterém se mohou pohybovat ceny podkladových cenných papírů, což znamená větší potenciál pro možnost, že se ukáže jako zisková. „Časová hodnota“ - hodnota spojená s opcí z důvodu zbývající doby do dosažení ziskovosti před vypršením platnosti - u LEAPS eroduje pomaleji, než je tomu u tradičních opcí.

LEAPS jsou však nákladnější než jejich krátkodobější bratranci se stejnými stávkovými cenami. Primárním rizikem, kterému kupující opce čelí, je počáteční pojistné, které platí. Kupující společnosti LEAPS vkládají na začátku procesu více kapitálu.

LEAPS nejsou pro mnoho investorů ideální. Dlouhodobá doba platnosti je lákavá. Nejvhodnější jsou však pro investory, kteří mohou efektivně zaměstnávat strategické obchodování a mohou si dovolit investovat značný kapitál, protože vědí, že když je vše řečeno a hotovo, nemusí z toho vidět ani cent.

Další zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem certifikace FMVA (Financial Modeling and Valuation Analyst) FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari, jejichž cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika.

Abychom se dál učili a rozvíjeli své znalosti finanční analýzy, velmi doporučujeme další zdroje uvedené níže:

  • Investice: Průvodce pro začátečníky Investice: Průvodce pro začátečníky Průvodce Finance's Investing for Beginners vás naučí základy investování a jak začít. Zjistěte více o různých strategiích a technikách obchodování a o různých finančních trzích, do kterých můžete investovat.
  • Dlouhé a krátké pozice Dlouhé a krátké pozice V investování představují dlouhé a krátké pozice směrové sázky investorů, že cenný papír buď stoupne (pokud je dlouhý), nebo dolů (pokud je krátký). Při obchodování s aktivy může investor zaujmout dva typy pozic: dlouhou a krátkou. Investor může buď koupit aktivum (v dlouhodobém horizontu), nebo jej prodat (v krátkodobém horizontu).
  • Momentum Investing Momentum Investing Momentum Investing je investiční strategie zaměřená na nákup cenných papírů, které vykazují vzestupný cenový trend, nebo na krátký prodej cenných papírů, které
  • Načasování obchodní objednávky Načasování obchodní objednávky - obchodování Načasování obchodní objednávky odkazuje na dobu použitelnosti konkrétní obchodní objednávky. Nejběžnější typy načasování obchodních objednávek jsou tržní objednávky, objednávky GTC a příkazy k vyplnění nebo zabití.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found