Finanční shoda - přehled, důležitost, regulační orgány

Finanční shoda je regulace a vymáhání zákonů a pravidel v oblasti financí a kapitálových trhů. Pohybuje se v celém finančním spektru, od postupů investičního bankovnictví po postupy retailového bankovnictví.

`Finanční shoda

Proč je důležité dodržování předpisů?

V důsledku globální finanční krize 2008–2009 Globální finanční krize Globální finanční krize 2008–2009 odkazuje na obrovskou finanční krizi, které svět čelil v letech 2008–2009. Finanční krize si vybrala svou daň na jednotlivcích a institucích po celém světě , přičemž miliony Američanů jsou hluboce zasaženy. Finanční instituce začaly klesat, mnoho z nich bylo pohlceno většími subjekty a vláda USA byla nucena nabídnout výpomoc, finanční shoda se stala vážnou věcí regulačních orgánů a dalších zúčastněných stran. Odpovídající dodržování financí v roce 2008 by mohlo zachránit důchodové fondy, domy, důchody lidí a snížit celkovou velikost recese. Dodržování předpisů v oblasti financí je dále důležité, aby byla zachována důvěra veřejnosti v kapitálové trhy a bankovní systém.

Kdo dohlíží na dodržování finančních předpisů?

Dodržování finančních předpisů pokrývá široké spektrum. Finanční shoda a předpisy se navíc mezinárodně liší. Níže jsou uvedeny důležité regulační orgány ve finančním systému Spojených států.

1. Federální rezervní systém

Federální rezervní systém je centrální banka Spojených států. Federální rezervní systém reguluje měnovou politiku pro Spojené státy. Zajišťuje udržení inflace na přibližně 2%, kolik peněz se má tisknout, a reguluje sazbu federálních fondů sazba federálních fondů Ve Spojených státech se sazba federálních fondů vztahuje k úrokové sazbě, kterou depozitní instituce (jako jsou banky a spořitelní a úvěrní svazy) ) účtují ostatním depozitním institucím jednodenní půjčky kapitálu ze svých rezervních zůstatků, a to na nezajištěném základě. .

Fed je regulován a řízen radou guvernérů. V současné době je na palubě pět osob. Dodržování a regulace v rámci Federálního rezervního systému jsou prvořadé, protože jejich politiky a rozhodnutí mohou výrazně ovlivnit ekonomiku národa.

Jedním ze způsobů, jak toho dosáhnout, je zajistit, aby Federální rezervní systém nebyl ovlivňován jinými vládními složkami, jako je ministr financí a prezident. Nezávislost Federálního rezervního systému je nesmírně důležitá pro zajištění stabilní ekonomiky USA.

2. Komise pro cenné papíry (SEC)

Komise pro cenné papíry a burzy (SEC) je regulační agentura, která je nezávislá na vládě a dohlíží na americký trh cenných papírů, monitoruje burzy cenných papírů a prosazuje zákon o cenných papírech Zákon o cenných papírech z roku 1933 Zákon o cenných papírech z roku 1933 byl prvním významným federálním zákonem o cenných papírech. po krachu akciového trhu v roce 1929. Zákon se také označuje jako Zákon o pravdě o cenných papírech, Federální zákon o cenných papírech nebo Zákon z roku 1933. Byl přijat 27. května 1933 během Velké hospodářské krize. ... zákon byl zaměřen na nápravu některých provinění. Při monitorování bezpečnostních výměn SEC hledá známky běhu vpřed, obchodování s veřejnými informacemi, podvody a zneužívání společností.

Hlavním cílem SEC je zajistit transparentnost na celém trhu s cennými papíry. Důležitým způsobem, jakým federální agentura reguluje trh s cennými papíry, je požadavek, aby veřejné společnosti podávaly čtvrtletní a výroční finanční zprávy, které jsou k dispozici veřejnosti.

SEC rovněž monitoruje ratingové agentury Ratingová agentura Ratingová agentura je společnost, která hodnotí finanční sílu společností a vládních subjektů, zejména jejich schopnost plnit jistiny, jako jsou Standards and Poor’s a Moody’s. SEC reguluje ratingové agentury, aby zajistila zachování integrity svých ratingů; tedy nezavádějící investory.

3. Federální korporace pro pojištění vkladů (FDIC)

Federální společnost pro pojištění vkladů (FDIC) poskytuje pojištění vkladů ve výši nejméně 250 000 USD pro účty v bankách a spořitelních institucích. Poskytováním pojištění vkladů si FDIC klade za cíl uchovat a podpořit důvěru veřejnosti ve finanční systém USA.

FDIC však zajišťuje pouze vkladové účty, jako je kontrola účtů. Běžný účet Běžný účet je druh vkladového účtu, který si jednotlivci otevírají ve finančních institucích za účelem výběru a vkladu peněz. Běžný účet, známý také jako transakční nebo poptávkový účet, je velmi likvidní. Jednoduše řečeno, poskytuje uživatelům rychlý způsob přístupu k jejich penězům. , spořicí účty a vkladové listy (CD). Nezajišťuje akcie, dluhopisy a podílové fondy. FDIC pomáhá při zajišťování finanční shody amerického finančního systému zkoumáním provozní bezpečnosti a spolehlivosti u více než 4 000 bank.

Agentura dále zajišťuje, aby banky dodržovaly zákony na ochranu spotřebitele, včetně zákona o pravdě v půjčkách, zákona o Gramm-Leach-Bliley a zákona o reinvesticích komunit.

Poznejte svého klienta

Know your client (KYC) je standardní postup, který vyžaduje, aby investiční poradci mohli identifikovat klienta, s nímž pracují, zajistit, aby klient byl tím, kým tvrdí, že jsou, znát toleranci klienta k riziku a poradce si je vědom finanční situace klienta pozice. Hlavní výhodou KYC je omezení podvodů.

Kromě toho společnost KYC chrání klienty tím, že informuje své poradce o typu investic, který nejlépe vyhovuje jejich osobním zkušenostem. Jednou z hlavních výhod a použití KYC je však zajistit, aby finanční systém nebyl používán k trestné činnosti, jako je praní peněz, podvody a padělání. Dodržování KYC je mezi finančními institucemi důležité pro udržení důvěry ve všechny finanční systémy.

Praní špinavých peněz

Praní špinavých peněz je nezákonné předávání získaných finančních prostředků složitým systémem, aby se tyto prostředky zdály legitimní a legální. ve Spojených státech dohlíží na vládní úsilí v boji proti praní peněz Síť pro vymáhání finančních zločinů (FinCEN). FinCEN detekuje, předchází a odrazuje praní peněz a financování terorismu.

Organizace prosazuje své mandáty analýzou zpráv o finančních transakcích, identifikací zpráv o podezřelých transakcích, zajišťováním souladu vykazujících subjektů a zkoumáním trendů a vzorů v oblasti praní peněz a financování terorismu.

Příklady neetických postupů dodržování finančních předpisů

Výše uvedené agentury a regulační orgány usilují o zmírnění neetických postupů dodržování předpisů. Následují některé neetické praktiky na kapitálových trzích a v bankovním systému:

  • Klamavé chování k narušení transakčních cen nebo hodnoty jakéhokoli zabezpečení.
  • Zkreslení nebo pokus o klamání vzhledu veřejného obchodování s cenným papírem.
  • Uzavření dohody o pokusu manipulovat s trhem nebo tržními cenami.
  • Není přesné zveřejnění rozsahu rizika zabezpečení klientovi.
  • Agresivní tlak na klienty, aby kupovali nebo prodávali cenné papíry, které nejsou v jejich nejlepším zájmu.

Dodatečné zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků , modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně. K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné další finanční zdroje uvedené níže:

  • Etika účetnictví Etika účetnictví Etika účetnictví je důležitým tématem, protože jako účetní jsme klíčoví pracovníci, kteří přistupují k finančním informacím fyzických a právnických osob. Tato moc zahrnuje také potenciál a možnosti zneužití informací nebo manipulace s čísly za účelem zlepšení vnímání společnosti nebo vynucení správy příjmů.
  • Kontrola účtu vs spořicí účet Kontrola účtů vs spořicí účty Klient banky se může rozhodnout otevřít kontrolní účty vs spořicí účty v závislosti na několika faktorech, jako je účel, snadnost přístupu nebo jiné atributy. Běžný účet je typ bankovního účtu, který se používá pro každodenní transakce. Jedná se o nejzákladnější účet, který nabízejí banky, družstevní záložny a malí věřitelé.
  • Etické bankovnictví Etické bankovnictví Etické bankovnictví zahrnuje povědomí o tom, jak bankovní praktiky ovlivňují společnost a životní prostředí. Finanční instituce, které se zabývají etickými bankovními praktikami, hledají zisk jako každá jiná finanční instituce. Snaží se však generovat výdělky, aniž by obětovali zásady nebo způsobili škodu.
  • Nejlepší účetní skandály Nejlepší účetní skandály V posledních dvou desetiletích došlo k nejhorším účetním skandálům v historii. V důsledku těchto finančních katastrof byly ztraceny miliardy dolarů. V tomhle

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found