Banky v Jižní Africe - přehled, průvodce po nejlepších jihoafrických bankách

Jihoafrická rezervní banka slouží jako centrální banka Jihoafrické republiky. Byla vytvořena v červnu 1921 na základě zákona o měnách a bankách z roku 1920. Dohlíží na operace bank v Jižní Africe a usiluje o dosažení a udržení stability domácích cen.

Banky v Jižní Africe

Jihoafrická rezervní banka rovněž plní tyto funkce:

  • Zajišťuje zdravý bankovní a finanční systém v zemi
  • Vydává bankovky a mince
  • Působí jako bankéř vlády
  • Působí jako věřitel poslední instance
  • Spravuje devizové a zlaté rezervy země

Moody’s hodnotí bankovní systém Jihoafrické republiky jako negativní. Ratingová agentura věří, že důvěryhodnost bank v Jižní Africe bude pravděpodobně v příštích 12 až 18 měsících čelit tlaku. Očekává se, že slabé provozní podmínky zpochybní zejména kvalitu půjček místních bank a celkovou ziskovost.

Pro každého, kdo uvažuje o bankovní kariéře v Jižní Africe, je tento seznam nejlepších bank v Jižní Africe užitečným průvodcem, kde začít. Další informace najdete v našem seznamu finančních institucí. Seznam společností hlavních hráčů v oblasti podnikových financí. Máme seznamy nejdůležitějších společností poskytujících finanční služby, bank, institucí, účetních firem a korporací v tomto odvětví. Projděte si tyto příručky, připravte se na kariéru ve finančních službách a začněte s vytvářením sítí ještě dnes, abyste svou kariéru urychlili.

Nejlepší banky v Jižní Africe jsou:

Nedbank

Společnost Nedbank, založená v roce 1966, je dceřinou společností společnosti Nedbank Group Ltd. Banka nabízí platby a příjmy, dokumentární úvěry a inkasa, záruky, financování obchodu, účty v cizí měně a služby treasury. Poskytuje také správu hotovosti, elektronické bankovnictví, obchodní a vazební služby a platební a podpůrné služby obchodníkům.

Banka spravuje 786 prodejen a více než 4 000 bankomatů po celé zemi. Se sídlem v Sandton City zaměstnává kolem 32 300 zaměstnanců.

Od roku 2017 činila celková aktiva banky 82,30 miliardy USD a čistý zisk banky činil 908 milionů USD.

Standardní banka

Společnost Standard Bank, založená v roce 1969, působí ve dvou obchodních segmentech:

  • Osobní a obchodní bankovnictví
  • Korporátní a investiční bankovnictví

Banka dohlíží na 1 221 poboček a na více než 8 800 bankomatů po celé zemi. S přibližně 48 000 zaměstnanci působí mimo město Johannesburg.

Od roku 2016 činila celková aktiva banky 166,48 miliardy USD a čistý zisk dosáhl 2,014 miliardy USD.

ABSA

ABSA se sídlem v Johannesburg City je dceřinou společností Barclays Africa Group Limited. Společnost byla založena v roce 1991 a nabízí různé bankovní produkty a služby. ABSA má zhruba 30 000 zaměstnanců.

V roce 2016 banka vykázala celková aktiva ve výši 84 miliard USD a čistý zisk 687 milionů USD.

First Rand Ltd.

First Rand Ltd je dceřinou společností FirstRand Limited. Banka byla založena v roce 1966 a poskytuje služby bankovního, obchodního, podnikového a investičního bankovnictví. Působí prostřednictvím tří divizí, což jsou ve skutečnosti tři jednotlivé banky v Jižní Africe: First National Bank, Rand Merchant Bank a WesBank. S přibližně 36 000 zaměstnanci má sídlo v Sandtonu.

Od roku 2016 činila celková aktiva banky 98 miliard USD a čistý zisk 1,92 miliardy USD.

Bidvest banka

Bidvest Bank působí jako stoprocentní dceřiná společnost společnosti Bidvest Group Limited, mezinárodního obchodního konglomerátu. Banka se specializuje na směnárenské služby a nabízí také retailové bankovnictví, pojištění vozidel a financování. Pracuje s licencí „místně kontrolované banky“ vydanou Reserve Bank of South Africa. Společnost má sídlo v Johannesburgu a zaměstnává přibližně 117 000 zaměstnanců.

Skupina Barclays Africa

Společnost Barclays Africa Group Limited, dříve známá jako ABSA Group Limited, nabízí v Jižní Africe širokou škálu finančních služeb. V roce 2013 banka změnila svůj název na Barclays Africa Group Limited. Poskytuje osobní a obchodní bankovnictví, podnikové a investiční bankovnictví, kreditní karty, bankopojištění a správu majetku a investic. S přibližně 42 000 zaměstnanci působí mimo Johannesburg.

V roce 2016 banka vykázala celková aktiva ve výši 94 miliard USD a čistý zisk ve výši 1,35 miliardy USD.

Grindrod

Grindrod Bank, která byla založena v roce 2004, působí jako dceřiná společnost Grindrod Financial Holdings Limited. Banka se sídlem v Durbanu poskytuje půjčky soukromým klientům, tradiční hypotéční financování, mezaninové financování, financování dlužníků, fondy obchodované na burze (ETF) a produkty soukromého kapitálu.

Od roku 2016 činila celková aktiva banky 1,29 miliardy USD a čistý zisk dosáhl 14,74 milionu USD.

Sasfin Bank

Společnost Sasfin Bank, založená v roce 1951, je dceřinou společností společnosti Sasfin Holdings Limited a je jednou z nejstarších bank v Jižní Africe. Se sídlem ve Waverley City nabízí banka specializované bankovní a finanční služby podnikatelským, podnikovým, komerčním a soukromým klientům.

Od roku 2016 činila celková aktiva banky 1,08 miliardy USD a čistý zisk 20,28 milionu USD.

Investec Bank

Investec Bank, dceřiná společnost Investec Limited, působí jako jedna ze specializovaných bank v Jižní Africe. Byla založena v roce 1974 a nabízí investiční, podnikové a institucionální bankovnictví a služby privátního bankovnictví.

Investec, který působí mimo společnost Sandton, slouží konkrétně korporátním, vládním a institucionálním klientům, jednotlivcům s vysokým čistým jměním, podnikatelům, profesionálům s vysokými příjmy, samostatně výdělečně činným podnikatelům, vlastníkům-manažerům ve společnostech se středním trhem a investorům.

Od roku 2016 banka vykázala celková aktiva ve výši 35 miliard USD a čistý zisk ve výši 296 milionů USD.

Capitech

Společnost Capitech se sídlem v Stellenbosch je dceřinou společností společnosti Capitec Bank Holdings Ltd. Poskytuje služby, jako je mobilní bankovnictví, karetní stroje, bankovnictví na pracovišti, převody peněz, finanční vzdělávání zaměstnanců společnosti a převody platů. Byla založena v roce 1980 a zaměstnává přibližně 11 440 osob. Poskytuje služby přibližně 7,3 milionu klientů a spravuje 720 poboček po celé zemi.

Od roku 2016 činila celková aktiva banky 5,36 miliardy USD a čistý zisk 2,726 miliardy USD.

Kariéra v investičním bankovnictví

Chcete-li proniknout do investičního bankovnictví, Jobs Projděte si popisy pracovních pozic: požadavky a dovednosti pro zveřejňování pracovních pozic v investičním bankovnictví, průzkumu kapitálu, treasury, FP&A, podnikových financí, účetnictví a dalších finančních oblastech. Tyto popisy pracovních míst byly sestaveny na základě nejběžnějších seznamů dovedností, požadavků, vzdělání, zkušeností a dalších, na které je třeba se zaměřit na několik důležitých věcí. Patří mezi ně vytváření sítí, obnovení životopisu investičního bankovnictví. Naučte se, jak napsat životopis investičního bankovnictví (analytik nebo spolupracovník) s bezplatným průvodcem a šablonou pro obnovení financí. Životopis IB je jedinečný. Je důležité přizpůsobit svůj životopis průmyslovému standardu, abyste se vyhnuli okamžitému smazání, zkušenostem a dovednostem v oblasti finančního modelování. Schopnosti finančního modelování Naučte se 10 nejdůležitějších dovedností v oblasti finančního modelování a toho, co je požadováno pro dobré finanční modelování v aplikaci Excel. Nejdůležitější dovednosti: účetnictví. Chcete-li se dozvědět více, prozkoumejte naši interaktivní kariérní mapu…. Pokud jde o bankovní kariéru, s našimi kurzy finančního modelování budete mít výraznou výhodu nad konkurencí.

Dodatečné zdroje

Toto byl průvodce po nejlepších bankách v Jižní Africe. Pro každého, kdo hledá kariéru v bankovnictví, může být certifikace FMVA® Finance připojena k 350 600+ studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a Ferrari, velkým přínosem pro váš životopis. Přečtěte si také tyto další zdroje:

  • Nejlepší banky ve Velké Británii Nejlepší banky ve Velké Británii Existuje více než 45 stavebních spořitelen a 300 bank ve Velké Británii, což z něj činí největší bankovní systém v Evropě a čtvrtý největší na světě. Podle agentury Moody’s je výhled pro banky ve Velké Británii negativní kvůli nejistotám vyvolaným hlasováním po brexitu.
  • Top 100 investičních bank Společnosti Seznamy hlavních hráčů v oblasti podnikových financí. Máme seznamy nejdůležitějších společností poskytujících finanční služby, bank, institucí, účetních firem a korporací v tomto odvětví. Projděte si tyto příručky, připravte se na kariéru ve finančních službách a začněte s vytvářením sítí ještě dnes, abyste svou kariéru urychlili
  • Otázky rozhovoru s investičním bankovnictvím Rozhovory Eso na váš další rozhovor! Podívejte se na průvodce pohovorem Finance s nejčastějšími dotazy a nejlepšími odpověďmi na jakoukoli pracovní pozici v oblasti podnikových financí. Otázky a odpovědi k rozhovorům pro finance, účetnictví, investiční bankovnictví, kapitálový výzkum, komerční bankovnictví, FP&A a další! Bezplatní průvodci a procvičte si eso na pohovoru
  • Projděte mě DCF Projděte mě DCF Otázka, projděte mě DCF Analýza je v rozhovorech s investičním bankovnictvím běžná. Naučte se, jak vyřešit otázku pomocí podrobného průvodce odpověďmi Finance. Sestavte si pětiletou předpověď nezajištěných volných peněžních toků, vypočítejte koncovou hodnotu a pomocí WACC diskontujte všechny tyto peněžní toky na současnou hodnotu.
  • Průvodce finančním modelováním Průvodce finančním modelováním zdarma Tato příručka pro finanční modelování zahrnuje tipy a osvědčené postupy aplikace Excel týkající se předpokladů, ovladačů, prognóz, propojení těchto tří výroků, analýzy DCF a dalších

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found