Eurex Exchange - trh s futures a opcemi v Evropě

Burza Eurex je největší evropská futures a opce Call opce Call opce, běžně označovaná jako „call“, je forma smlouvy o derivátech, která dává kupujícímu opci call právo, ale nikoli povinnost, koupit akcie nebo jiný finanční nástroj za konkrétní cenu - realizační cenu opce - ve stanoveném časovém rámci. trh. Primárně se zabývá evropskými deriváty. Na této burze se provádí široká škála obchodů, z evropských akcií. Co je to akcie? Jednotlivec, který vlastní akcie ve společnosti, se nazývá akcionář a má nárok na část zbytkového majetku a výnosů společnosti (pokud by byla společnost někdy zrušena). Pojmy „akcie“, „akcie“ a „vlastní kapitál“ jsou používány zaměnitelně. na dluhové nástroje Německa. S produkty se také obchoduje přes přepážku a usnadňuje to vypořádání smluv spolu s usnadněním obchodu.

Eurex Clearing, ústřední protistrana pro třídu aktiv Třída aktiv Třída aktiv je skupina podobných investičních nástrojů. Různé třídy nebo typy investičních aktiv - například investice s pevným výnosem - jsou seskupeny na základě podobné finanční struktury. Obvykle se s nimi obchoduje na stejných finančních trzích a vztahují se na ně stejná pravidla a předpisy. clearing, umožňuje clearing transakcí produktů obchodovaných na burze. Jedná se o plně elektronický trh a je považován za jednu z nejlepších a nejinovativnějších obchodních burz na světě. Burzu se sídlem v Německu provozují společnosti Deutsche Börse AG a SWX Group.

Eurex Exchange

Historie burzy Eurex

Burza Eurex vznikla, když evropské obchodování bylo v 90. letech svědkem posunu moci, když londýnská finanční futures burza nebo LIFFE začaly postupně ztrácet svoji dominanci frankfurtské Deutsche Terminbörse (DTB) v obchodování s futures německých vládních dluhopisů. DTB, jedna z prvních elektronických burz na světě, zahájila fúzní řízení s SOFFEX (Švýcarská opce a finanční futures burza). Spolupráce mezi DTB a SOFFEX, téměř deset let, připravila půdu pro vytvoření Eurexu v roce 1988. V lednu 2012 získala Deutsche Börse akcie společnosti Eurex Zurich AG od společnosti SIX Group AG. Eurex nyní provozuje devět zastoupení po celém světě: Chicago, Londýn, Paříž, Tokio, Hongkong, Singapur, Lipsko, Eschborn, Curych a Frankfurt (ústředí).

Do roku 1998 se obchodování v USA a Velké Británii uskutečňovalo ve stylu otevřeného protestu. Burza Eurex byla jednou z prvních na světě, která poskytla plně elektronickou obchodní platformu. Postupně tradiční zastaralé metody obchodování s výkřiky zastaraly. Otevřené dražby nebo obchodování v boxech ztratily své místo v plně elektronickém formátu, který přinesl Eurex. Prostřednictvím tohoto elektronického režimu byli kupující a prodejci ze vzdálených i blízkých a vzdálených oblastí spojeni a propojeni prostřednictvím elektronické obchodní platformy. Obchodní architektura T7, kterou dnes Eurex používá, byla uvedena na trh v roce 2013 a byla původně vyvinuta společností Deutsche Group. Více než 7 700 obchodníků ve více než 35 zemích denně obchoduje na této robustní a spolehlivé obchodní síti více než sedm milionů kontraktů.

Produkty Eurex pro obchodování

Produktová řada Eurex zahrnuje devět tříd aktiv:

1. Úrokové deriváty

  • Pevný příjem
  • Peněžní trh
  • Úrokové swapy

2. Deriváty akciového indexu

  • Deriváty 12 rodin indexů s měřítky jako EURO STOXX, DAX, MSCI, CSPI atd.

3. Akciové deriváty

  • Více než 1 000 futures a více než 700 opcí v 19 zemích.

4. Deriváty volatility

  • VSTOXX, Variance Futures

5. Dividendové deriváty

  • Jednotlivé akcie, indexy

6. FX deriváty

  • Rolling spot futures, klasické FX futures a opce

7. Komoditní deriváty

  • Komoditní indexy Bloomberg, komodity obchodované na burze

8. Majetkové deriváty

  • Futures na čtvrtletní index IPD UK

9. Deriváty fondů obchodovaných na burze

  • Sledovače x DB, i-Shares, Lyxor, Source

Dceřiné společnosti a clearing

Pěti dceřinými společnostmi Eurexu jsou Eurex Exchange, EEX, Eurex Clearing, Eurex Bonds a Eurex Repo.

  • Eurex Exchange: Nabídky globálního obchodování s deriváty na burze. Jedná se o nejlikvidnější akciový index v eurech a burzu derivátů s pevným výnosem.
  • EEX: Výměna energie v Evropě. Působí v spotovém a futures obchodování se zemním plynem, energií, povolenkami na emise a uhlím.
  • Eurex Clearing: Ústřední protistrana burzy pro derivátové transakce prováděné na platformě Eurex a pro akciové, dluhopisové a repo transakce prováděné na jiných platformách.
  • Eurex Bonds: elektronický obchodní systém skupiny pro mimoburzovní obchodování, velkoobchodní obchodování s bublinami nebo treasury diskontními papíry a také s cennými papíry s pevným výnosem. Státní dluhopisy vydané národními vládami jsou stěžejními produkty obchodovanými na této platformě.
  • Eurex Repo: Elektronické tržiště. Je založen na internetové platformě pro mezinárodní dohody o zpětném odkupu.

Technologie obchodování

Obrazovky Eurex jsou v současné době instalovány v 19 zemích a mezi 389 účastníky a běží na platformě T7, která byla spuštěna v roce 2013. Burza nabízí finanční futures kontrakty na základě úrokových sazeb, akciových indexů, akcií a volatility. Je známý pro futures na Euro-Bund, který byl v roce 2016 zařazen jako pátý největší derivátový kontrakt s úrokovou sazbou. Jeho futures a opce EURO STOXX 50 byly objemově čtvrtým a sedmým největším derivátovým kontraktem akciového indexu. V červenci 2014 burza začala používat značkovou zúčtovací architekturu C7, která podporuje jak kótované, tak mimoburzovní deriváty. Je v souladu s novým nařízením o derivátech podle nařízení o evropské tržní infrastruktuře. Mezi globálními burzami derivátů se Eurex v roce 2016 umístil na pátém místě podle objemu.

Další zdroje

  • New York Mercantile Exchange New York Mercantile Exchange (NYMEX) New York Mercantile Exchange (NYMEX) je komoditní futures burza se sídlem na Manhattanu v New Yorku. Vlastníkem je společnost CME Group, jedna z největších
  • Obchodní mechanismy Obchodní mechanismy Obchodní mechanismy odkazují na různé metody obchodování aktiv. Dva hlavní typy obchodních mechanismů jsou obchodní mechanismy založené na nabídkách a objednávkách
  • Průvodce po obchodování s komoditami Průvodce po tajemství obchodování s komoditami Úspěšní obchodníci s komoditami znají tajemství obchodování s komoditami a rozlišují mezi obchodováním na různých typech finančních trhů. Obchodování s komoditami se liší od obchodování s akciemi.
  • Obchodní patro Obchodní patro Obchodní patro označuje doslovnou podlahu v budově, kde akcie, akcie s pevným výnosem, futures, opce, komodity nebo směnárenští obchodníci nakupují a prodávají cenné papíry. Obchodníci nakupují a prodávají cenné papíry jménem klientů nebo jménem finanční firmy, která je zaměstnává.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found