Hlava a ramena - Technická analýza - Corporate Finance Institute

Obchodníci Akciový obchodník Akciový obchodník je někdo, kdo se podílí na nákupu a prodeji akcií společnosti na akciovém trhu. Podobně jako někdo, kdo by investoval na trzích s dluhovým kapitálem, obchodník s akciemi investuje na trzích s akciovým kapitálem a místo dluhopisů vyměňuje své peníze za akcie společnosti. Kariéra bank je vysoce placená a analytici neustále sledují trendy a vzorce při sledování trhu v naději, že odhalí další nejpravděpodobnější cenový pohyb. Poznávání a správná identifikace vzorů Technická analýza - Průvodce pro začátečníky Technická analýza je formou oceňování investic, která analyzuje minulé ceny a předpovídá budoucí cenovou akci. Techničtí analytici se domnívají, že kolektivní akce všech účastníků trhu přesně odrážejí všechny relevantní informace, a proto cenným papírům neustále přiřazují spravedlivou tržní hodnotu. a pochopení jejich významu je pro úspěšné obchodování zásadní. Vzorec hlavy a ramen je důležitý kvůli své dlouholeté historii spolehlivosti mezi analytiky trhu. Níže tento vzor podrobně rozebereme, vysvětlíme jeho význam a to, jak můžete z jeho používání těžit.

Základy vzoru hlavy a ramen

Pokud jde o technickou analýzu, vzor hlavy a ramen je predikční tvorba grafu, která obvykle indikuje obrácení trendu, kdy trh přechází z býčího na medvědího býčího a medvědího profesionála v oblasti podnikových financí pravidelně označují trhy jako býčí a medvědí na základě pozitivních nebo negativních cenových pohybů. Medvědí trh se obvykle považuje za existující, když došlo k poklesu cen o 20% nebo více od vrcholu, a býčí trh se považuje za 20% zotavení z dna trhu. , nebo naopak. Tento vzor byl dlouho oslavován jako spolehlivý vzor, ​​který předpovídá obrácení trendu. Než budeme pokračovat, je třeba si uvědomit, že vzor hlavy a ramen není téměř nikdy dokonalý, to znamená, že mezi rameny a hlavou pravděpodobně dojde k malým cenovým výkyvům a formování vzoru má zřídka dokonale tvarovaný vzhled.

Vzor hlavy a ramen má tři hlavní součásti. Než vysvětlíme jednotlivé části, podívejte se na obrázek níže.

hlava a ramena

Tento obrázek je jasným znázorněním tří částí tohoto vzoru - dvou oblastí ramen a oblasti hlavy, kterými se cena pohybuje při vytváření modelu signalizujícího obrácení trhu. První „rameno“ se formuje po významném býčím období na trhu, kdy cena stoupá a poté klesá do koryta. Když se cena opět zvýší, vytvoří se „hlava“, která vytvoří vysoký vrchol nad úrovní první formace ramene. Od tohoto bodu cena klesá a vytváří druhé rameno, které má obvykle podobný vzhled jako první rameno. Důležité je, že počáteční pokles nenese významně pod úroveň prvního ramene, než obvykle dojde buď k mírnému návratu nahoru, nebo ke zploštění cenového pohybu.

Vzor je dokončen a dává signál o obrácení trhu, když cena opět poklesne a prolomí se pod výstřih. Výstřih, jak je znázorněno výše, je vodorovná čára, která spojuje první dva žlaby k sobě navzájem.

Hlava a ramena inverzní vzor

Vzory hlavy a ramen se mohou tvořit také v opačném směru, což signalizuje obrácení trhu a změnu trendu z medvědího na býčí. Toto je obecně známé jako inverzní vzor hlavy a ramen a jednoduše řečeno, je to v podstatě přesný opak vzoru, který jsme právě popsali - nebo jinými slovy vzorec hlavy a ramen vzhůru nohama. Inverzní vzorec je tedy signálem, že trh přechází z klesajícího trendu do vzestupného trendu.

Se vzorem inverzní hlavy a ramen se ceny akcií ponoří do tří minim, která jsou oddělena dvěma dočasnými obdobími cenového rally. Střední žlab, který by byl hlavou inverzního vzoru, je nejnižší, zatímco ramena jsou poněkud méně hluboká. Jakmile se vytvoří druhé rameno, ceny provedou poslední vzestup, který se prolomí nad výstřihem a naznačuje, že medvědí trend se obrátil a že býci pravděpodobně ovládnou trh.

Interpretace vzoru

Vzorek hlavy a ramen je mezi obchodníky upřednostňován kvůli jeho jedinečné schopnosti pomoci jim určit odhady cenových cílů, jakmile se vzor sám dokončí a konečný výstřih se překročí. Obchodníkům také usnadňuje zadávání příkazů stop-loss. V případě vzoru hlavy a ramen se špičkami jsou zarážky obvykle umístěny nad nejvyšší cenou nejvyšší části hlavy. U inverzního vzoru hlavy a ramen jsou zarážky obvykle umístěny pod nízkou cenu tvořenou vzorem hlavy.

Chcete-li odhadnout, o kolik se ceny po zlomení výstřihu pohnou, musíte se vrátit k vzoru a změřit vzdálenost svisle od temene hlavy k výstřihu. Pak jednoduše odečtěte stejnou vzdálenost od výstřihu v opačném směru, počínaje místem, kde ceny nejprve překročily výstřih poté, co vzor vytvořil své druhé rameno. Například pokud vzdálenost mezi výstřihem a temenem hlavy představuje 20 $ v ceně akcie Stock Co je to akcie? Jednotlivec, který vlastní akcie ve společnosti, se nazývá akcionář a má nárok na část zbytkového majetku a výnosů společnosti (pokud by byla společnost někdy zrušena). Pojmy „akcie“, „akcie“ a „vlastní kapitál“ jsou používány zaměnitelně. poté, co se výstřih rozbije, by analytici promítli pokles cen akcií alespoň o dalších 20 $ pod úroveň cen výstřihu. Toto je jen odhad, nicméně mnoho obchodníků tomuto počtu důvěřuje a jde kupředu s vírou, že ceny pravděpodobně alespoň o tolik poklesnou.

Pokud jde o tradiční vzor hlavy a ramen, měřili byste svislou vzdálenost od horní části hlavy dolů do výstřihu, což vám umožní určit odhadované množství rozpětí, jak jsme právě diskutovali. Samozřejmě, když se jedná o inverzní vzorec, opak je pravdou. Změřte svislou vzdálenost od temene hlavy až po výstřih, abyste získali přibližnou představu o tom, jak daleko se ceny pravděpodobně pohybují nahoru za výstřih.

Použití vzoru k obchodování

Před provedením jakýchkoli obchodů je důležité nechat se dokončit vzor hlavy a ramen. Pokud se zdá, že se model formuje nebo je uprostřed formování, neměli byste předpokládat, že se bude plně rozvíjet a obchodovat na základě toho, o čem si myslíte, že se stane. Trh může být vrtkavý a může se měnit poklepáním klobouku, takže nezapomeňte sledovat vývoj trendů a buďte trpěliví. Snažte se zabránit tomu, aby vás někdo chytil nadměrně předvídáním.

Naplánujte si obchody předem, abyste byli připraveni jít vpřed, jakmile bude zlomen výstřih. Dávejte pozor na proměnné, kvůli nimž bude nutné změnit vaše vstupy, zastávky a cíle zisku.

Obchodníci si často vyberou alternativní vstupní bod, vyžaduje však náležitou péči, trpělivost a rychlou akci ve správný čas. Obchodníci, kteří využívají tento alternativní přístup, sledují vzor a - po rozbití výstřihu - počkají, až ceny vystoupí nahoru nebo mírně nad úroveň výstřihu. Jedná se o konzervativnější obchod, který obchodníkovi často umožňuje vstoupit za příznivější cenu. Existuje však možnost, že byste mohli čekat na retracement, který se nikdy nevyvíjí, a tak zcela promarnit obchodní příležitost.

Sečteno a podtrženo

Na konci dne je důležité držet se obchodů, které respektují vaši toleranci vůči riziku a pomáhají vám dosáhnout vašich obchodních cílů. Vzorek hlavy a ramen se historicky ukázal jako poměrně spolehlivý v prostoru, který je charakteristicky nepředvídatelný. Je to také jeden z nejsnadněji rozpoznatelných vzorů grafů. Žádný vzor grafu není přesným prediktorem 100% času, ale když vzor hlavy a ramen správně signalizuje významnou změnu trendu, představuje odpovídající významnou příležitost k zisku.

Zjistěte více:

  • Technická analýza Technická analýza - Průvodce pro začátečníky Technická analýza je forma oceňování investic, která analyzuje minulé ceny a předpovídá budoucí cenovou akci. Techničtí analytici se domnívají, že kolektivní akce všech účastníků trhu přesně odrážejí všechny relevantní informace, a proto cenným papírům neustále přiřazují spravedlivou tržní hodnotu.
  • McClellan oscilátor McClellan oscilátor - technická analýza McClellan oscilátor je typ hybného oscilátoru. McClellanův oscilátor se počítá pomocí exponenciálních klouzavých průměrů a je navržen tak, aby spíše naznačoval sílu nebo slabost cenového pohybu než jeho směr.
  • Indikátor TRIN Indikátor TRIN - technická analýza Indikátor TRIN je zkratka pro obchodní index. Indikátor TRIN, známý také jako index ARMS, protože jej vytvořil Richard Arms, je funkčně indikátorem typu oscilátoru, který se primárně používá k identifikaci krátkodobých překoupených nebo přeprodaných podmínek na akciovém trhu.
  • Rychlostní čáry Rychlostní čáry - technická analýza Rychlostní čáry jsou analytický nástroj používaný k určení úrovní podpory a odporu. Nejsou určeny k použití jako samostatný technický indikátor.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found