National Stock Exchange of India Limited (NSE) - přehled, funkce

National Stock Exchange of India Limited (NSE) je největší finanční burza na indickém trhu. Byla založena v roce 1992 na základě doporučení High-Powered Study Group, kterou založila indická vláda, aby poskytovala řešení pro zjednodušení účasti na akciovém trhu a pro lepší přístup pro všechny zúčastněné strany. V roce 1994 zavedla NSE elektronické obchodování na indickém burze cenných papírů.

National Stock Exchange of India Limited

National Stock Exchange of India Limited nabízí společnostem platformu pro získávání kapitálu. Investoři mají přístup k akciím, měnám, dluhům a jednotkám podílových fondů na platformě. V Indii mohou zahraniční společnosti získávat kapitál pomocí platformy NSE prostřednictvím počátečních veřejných nabídek (IPO) Initial Public Offering (IPO) Initial Public Offering (IPO) je první prodej akcií vydaných společností veřejnosti. Před IPO je společnost považována za soukromou společnost, obvykle s malým počtem investorů (zakladatelé, přátelé, rodinní a obchodní investoři, jako jsou investoři rizikového kapitálu nebo andělští investoři). Zjistěte, co je to IPO, indické depozitní certifikáty (IDR) a emise dluhů. NSE rovněž nabízí clearingové a vypořádací služby.

souhrn

  • National Stock Exchange of India Limited (NSE) je finanční burza v Indii, která poskytuje automatizovaná obchodní zařízení v celé zemi.
  • Obchodování NSE je řízeno tržními objednávkami a kupující a prodávající zůstávají v anonymitě.
  • NSE nabízí obchodování a investice do dluhů, akcií, akciových derivátů, podílových fondů, IPO, měn a fondů obchodovaných na burze (ETF) Burzovní obchodovaný fond (ETF) Burzovní obchodovaný fond (ETF) je populární investiční nástroj, kde lze portfolia flexibilnější a diverzifikovanější v celé řadě všech dostupných tříd aktiv. Přečtěte si tuto příručku a seznamte se s různými typy ETF. .

Benchmark Index omezený na národní burzu cenných papírů v Indii

V roce 1996 představila NSE jako referenční index S&P CNX Nifty (Nifty 50). Top 50 nejvíce obchodovaných akcií na NSE tvoří Nifty 50. CNX Nifty znamená vážený průměr akcií 50 společností ze 17 různých sektorů.

U indexu Nifty 50 je základním obdobím 3. listopad 1995, základní hodnota je 1000 a základní kapitál je 2,06 lakh crore (27,28 miliardy USD).

Omezený proces obchodování s národní burzou v Indii

Obchodování na národní burze cenných papírů v Indii se uskutečňuje prostřednictvím tržních pokynů Tržní objednávka Tržní objednávka je požadavek investora na nákup nebo prodej cenného papíru za nejlepší možnou cenu. Provádí jej makléř nebo zprostředkovatelská služba. , které jsou spárovány prostřednictvím obchodních počítačů. Tvůrci trhu nebo specialisté nejsou do procesu obchodování zapojeni. Kdykoli investor zadá tržní pokyn, je mu přiděleno jedinečné číslo a obchodní počítač jej okamžitě spojí s limitním příkazem, přičemž prodávající a kupující jsou anonymní.

V případě, že shoda není nalezena, je objednávka přidána do seznamu objednávek, které mají být porovnány, v pořadí, které je určeno na základě priority ceny a času. Nejlepší ceně má vyšší priorita a pro objednávky se stejnou cenou má přednost starší objednávka.

Burzovní trh řízený objednávkami zobrazuje každou objednávku na prodej a nákup v systému; poskytuje tak investorům transparentnost. Zákazníkům mohou online obchodní systém poskytnout makléři, kteří zadávají objednávky v obchodním systému. Kromě svátků deklarovaných NSE je burzovní trh k dispozici pět dní v týdnu, od pondělí do pátku.

Funkce NSE

  • Zřídit obchodní systém pro dluh, kapitál a další třídy aktiv přístupný investorům z celé země.
  • Působit jako komunikační síť poskytující investorům rovné příležitosti k účasti v obchodním systému.
  • Splnit globální standardy stanovené na trzích finančních burz.
  • Poskytnout kratší dobu vypořádání obchodu a aktivovat systém vypořádání zaknihovaného zápisu.

Výhody výpisu NSE

  • Investoři mohou získat informace o obchodu a po obchodu prostřednictvím obchodního systému NSE. Mohou vidět nejvyšší prodejní objednávky a nákupní objednávky, stejně jako počet cenných papírů dostupných pro transakce.
  • Obchodní náklady investorů se snižují, protože náklady na dopad na obchodní aktivitu se snižují v důsledku objemu obchodní aktivity.
  • Obchodní systém NSE zpracovává transakci tempem, které umožňuje investorům získat nejlepší ceny.
  • NSE poskytuje uvedeným společnostem měsíční statistiky obchodu. Společnosti mohou data využít ke sledování svého výkonu.
  • Elektronický systém obchodování poskytuje investorům transparentní a efektivní devizový trh.

Dodatečné zdroje

Finance nabízí Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, půjčky splátky a další. certifikační program pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na vyšší úroveň. Chcete-li se dál učit a rozvíjet svou znalostní základnu, prozkoumejte prosím další relevantní zdroje níže:

  • Londýnská burza cenných papírů (LSE) Londýnská burza cenných papírů (LSE) Londýnská burza cenných papírů (LSE) se sídlem v Londýně ve Velké Británii je jedním z předních akciových trhů na světě. Společnost LSE, kterou vlastní London Stock Exchange Group, byla založena v roce 1571, což z ní činí jednu z nejstarších burz na světě
  • Burza cenných papírů v New Yorku (NYSE) Burza cenných papírů v New Yorku (NYSE) Burza cenných papírů v New Yorku (NYSE) je největší burzou cenných papírů na světě a hostí 82% akcií S&P 500 a 70 největších společností na světě . Jedná se o veřejně obchodovanou společnost, která poskytuje platformu pro nákup a prodej
  • Americká burza cenných papírů (AMEX) Americká burza cenných papírů (AMEX) Americká burza cenných papírů (AMEX) zahájila svoji činnost v roce 1908 jako New York Curb Market Agency. AMEX byl původně složen z obchodníků a makléřů
  • Vancouver Stock Exchange (VSE) Vancouver Stock Exchange (VSE) Vancouver Stock Exchange (VSE) zahájila činnost mimo Vancouver v Britské Kolumbii v roce 1907. VSE nadále fungovala jako samostatná burza

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found