Sponzor bez financí - Zjistěte, jak funguje model sponzora bez financí

Sponzor bez fondu je investiční fond, který postrádá vlastní kapitál potřebný k dokončení akvizičních transakcí předem. Na rozdíl od soukromých kapitálových společností Top 10 soukromých kapitálových společností Kdo je prvních 10 soukromých kapitálových společností na světě? Náš seznam deseti největších PE společností, seřazený podle celkového získaného kapitálu. Společné strategie v rámci P.E. zahrnují pákový odkup (LBO), rizikový kapitál, růstový kapitál, nouzové investice a mezaninový kapitál. kteří již mají vlastní kapitál k financování transakcí, musí sponzoři bez kapitálu získat kapitál a dluhové financování podle jednotlivých dohod, po podepsání šablony Letter of Intent (LOI) Letter of Intent (LOI) Stáhnout šablonu Finance's Letter of Intent (LOI) . LOI nastiňuje podmínky a dohody transakce před podepsáním konečných dokumentů. Mezi hlavní body, které jsou obvykle součástí dopisu o záměru, patří: přehled a struktura transakce, časová osa, due diligence, důvěrnost, exkluzivita.

Sponzor bez financí

Někdy může sponzor bez finančních prostředků spolupracovat se soukromými kapitálovými společnostmi na společném financování transakcí a sdílení výnosů, které dostávají. Je to částečně proto, že sponzoři bez finančních prostředků pravděpodobně získají přístup k obchodům, které soukromé kapitálové společnosti nemusí vidět jinak, ale mohou mít zájem o financování.

Původ modelu sponzorů bez finančních prostředků

Sponzoři bez finančních prostředků se objevili v 80. letech, když investoři hledali alternativní způsoby, jak investovat své peníze. Tito sponzoři nebyli příliš populární před rokem 2008, kdy se začal prosazovat obchodní model sponzorů bez finančních prostředků. Zde jsou některé z důvodů vzestupu sponzorů bez finančních prostředků:

Zvýšené předpisy

Po finanční krizi v roce 2008 čelili klíčoví hráči ve finančním odvětví přísnějším předpisům, protože regulační orgány využily své pravomoci a pokusily se zabránit opakování finanční krize. Jedním z nejdůležitějších předpisů byl Dodd-Frank Wall Street Reform and Protection Protection Act Dodd-Frank Act The Dodd-Frank Act, nebo Wall Street Reform and Consumer Protection Act z roku 2010, byl přijat do práva během Obamovy vlády jako reakce na finanční krizi v roce 2008. Usilovala o zavedení významných změn ve finanční regulaci a vytvoření nových vládních agentur pověřených prováděním různých ustanovení zákona. , což zpřísnilo fungování finančních zprostředkovatelů. Jednou z nejvíce postižených institucí byly soukromé kapitálové společnosti vzhledem k povaze jejich operací, které byly považovány za příliš riskantní.

Volckerovo pravidlo, jehož průkopníkem byl bývalý předseda Federálního rezervního systému Paul Volcker, zakazovalo bankám financovat transakce soukromého kapitálu. Zvýšená regulace přinutila investory hledat alternativní investiční modely, jako jsou sponzoři bez fondů, kde investují do již získaných obchodů.

Nedostatečná výkonnost akciových fondů

Při financování soukromých kapitálových společností se investoři snaží získat v rozumné době vysoké výnosy, opustit fond a investovat zisky jinde. Někdy však soukromé kapitálové společnosti spojují kapitál omezeného partnera u několika společností s nízkým výkonem v portfoliu na delší období, než se očekávalo. To staví investory do nejisté situace, protože jejich investice jsou spojeny do několika portfolií, zatímco stále platí pravidelné poplatky za správu soukromým kapitálovým společnostem.

Taková neúčinnost způsobuje, že investoři hledají lepší alternativní modely, které vyléčí neduhy soukromého kapitálu. Sponzoři bez finančních prostředků hledají prostředky po podpisu LOI, což zkracuje dobu držení fondů investora.

Přímá konkurence potenciálních investorů

Firmy soukromého kapitálu obvykle získávají prostředky pro své operace od individuálních a institucionálních investorů, mezi něž patří bohaté rodiny, penzijní plány, nadační fondy a státní subjekty. Kvůli domnělé neúčinnosti fondů soukromého kapitálu však mnoho z těchto investorů upustilo od soukromého kapitálu ve prospěch přímých investic.

Někteří investoři působí jako sponzoři bez finančních prostředků, kde získávají obchody a vyzývají další zúčastněné strany, aby společně investovali do určených lukrativních portfolií. Kromě kapitálové injekce mají cílové společnosti prospěch také z manažerských a provozních znalostí investorů. Investoři platí poplatky za správu až po nasazení kapitálu, a ne, když peníze dostane sponzor bez financí.

Výhody sponzorů bez finančních prostředků

V poslední době počet sponzorů bez finančních prostředků neustále roste, zejména díky výhodám, které jim jsou přisuzovány. Výhody investování do sponzorů bez finančních prostředků jsou následující:

Flexibilní struktura

Sponzoři bez finančních prostředků jsou flexibilní a jsou navrženi tak, aby vyhovovali potřebám vlastníků. Jakmile sponzoři identifikují životaschopné podniky, do nichž mají investovat, vyzvou investory, kteří mají zájem, aby s nimi uzavřeli partnerství. Pokud vlastníci firmy hledají nového vlastníka pro tento podnik, může mu fundovaný sponzor poskytnout potřebný kapitál a odborné znalosti z oboru, které mu při přechodu pomohou.

Finanční struktura a podmínky transakce jsou také flexibilní a jsou sjednávány jednotlivě. Výše investic do každé firmy bude záviset na modelu výnosů a očekávaných maržích peněžních toků.

Rozmanitost modelu fondu

Na rozdíl od soukromého kapitálu, kde jsou investoři omezeni druhem investic, které firma provádí, umožňuje sponzor bez financí investorům rozhodnout, do jaké investice mají investovat. Pokud investor neradi investuje do konkrétního odvětví, sponzor bez financí nebude zavázat je k účasti.

Místo toho aktualizuje transakci se zainteresovanými investory, kteří poskytují významnou část kapitálu, stejně jako provozní a oborové znalosti portfoliovým společnostem v jejich oboru odborných znalostí.

Vyhledávací fond vs. sponzor bez financí

Model bez fondů zahrnuje dva hlavní typy firem - vyhledávací fond a sponzor bez fondů. Koncept vyhledávacího fondu byl zahájen v roce 1984 na Stanford University Graduate School of Business. V průběhu let univerzita studovala více než 177 vyhledávacích fondů od svých absolventů elitních programů MBA. Vyhledávací fond tvoří mladí absolventi MBA nebo začínající podnikatelé, kteří tento fond využívají k získávání peněz od investorů s vysokou čistou hodnotou, kteří mají zájem o investice do soukromého kapitálu.

Jakmile je identifikován cíl a LOI je proveden, principy fondu přejdou k investorům ve fázi vyhledávání, aby získali kapitál k dokončení transakce. Vyhledávací fond získává společnosti v hodnotě 5 až 30 milionů dolarů a hlavní představitelé se po akvizici aktivně podílejí na každodenním chodu firmy. Investoři také poskytují pokyny při řízení podniku.

Na druhou stranu sponzor bez finančních prostředků hraje v získaném podnikání pasivnější roli; neúčastní se každodenního chodu firmy, jako je tomu v případě vyhledávacích fondů. Sponzoři bez finančních prostředků jsou zkušení nabyvatelé, jako jsou bývalí ředitelé soukromého kapitálu, a jejich cílem je najít společnosti, které by přidaly do stávajícího portfolia, a převzaly majetkové účasti v každé ze společností.

Podílejí se na tvorbě hodnoty získaného podniku i na kapitálovém zhodnocení investorů, kteří poskytují financování. Poplatek sponzora bez financování se platí průběžně a obvykle se pohybuje v rozmezí 3,5% až 7,5% EBITDA akvizice.

Související čtení

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně . K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné další finanční zdroje uvedené níže:

  • Struktura kapitálu Struktura kapitálu Kapitálová struktura označuje množství dluhu a / nebo kapitálu použitého firmou k financování jejích operací a financování jejích aktiv. Kapitálová struktura firmy
  • Akciový kapitálový trh Akciový kapitálový trh (ECM) Trh akciového kapitálu je podmnožinou kapitálového trhu, kde finanční instituce a společnosti interagují s obchodováním s finančními nástroji
  • Fond fondů (FOF) Fond fondů (FOF) Fond fondů (FOF) je investiční nástroj, kde fond investuje spíše do portfolia složeného z akcií jiných fondů.
  • Soukromý kapitál vs rizikový kapitál, Angel / Seed Investors Soukromý kapitál vs rizikový kapitál, Angel / Seed Investors Porovnejte soukromý kapitál vs rizikový kapitál proti Angel a seed investorům z hlediska rizika, fáze podnikání, velikosti a typu investice, metrik, řízení. Tato příručka poskytuje podrobné srovnání soukromých kapitálových vs rizikového kapitálu vs andělských a seed investorů. Je snadné zaměnit tři třídy investorů

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found