Překlenovací půjčka - Zjistěte více o čerpání překlenovacích půjček

Překlenovací úvěr je krátkodobá forma financování, která se používá ke splnění současných závazků před zajištěním trvalého financování. Poskytuje okamžité ocenění peněžních toků Zdarma průvodce oceňováním, který vám umožní naučit se nejdůležitější koncepty vlastním tempem. Tyto články vás naučí osvědčené postupy v oblasti oceňování podniků a jak hodnotit společnost pomocí srovnatelné analýzy společností, modelování diskontovaných peněžních toků (DCF) a precedentních transakcí, jak se používají v investičním bankovnictví, výzkumu kapitálu, když je potřeba financování, ale ještě není k dispozici . Překlenovací půjčka přichází s relativně vysokými úrokovými sazbami a musí být zajištěna nějakou formou zajištění, jako je obchodní inventář. Inventář Inventář je běžný majetkový účet v rozvaze, který se skládá ze všech surovin, nedokončené výroby a hotových výrobků. které společnost nashromáždila. Často je považován za nejlikvidnější ze všech oběžných aktiv - je tedy vyloučen z čitatele při výpočtu rychlého poměru. nebo nemovitý majetek. K úvěru mají přístup jednotlivci i společnosti, aby splnili určité povinnosti.

Bridge Loan

Překlenovací půjčky jsou obvykle vyřízeny v krátké době as malou dokumentací. Například pokud existuje prodleva mezi nákupem nemovitosti a prodejem jiné nemovitosti, kupující si může k usnadnění nákupu vzít překlenovací půjčku. V takovém případě se původní nemovitost stane zástavou úvěru. Jakmile je k dispozici dlouhodobé financování, používá se k splácení překlenovacího úvěru a také ke splnění další kapitalizace Páková rekapitalizace K rekapitalizaci s pákovým efektem dochází, když se emitent obrátí na dluhové trhy k prodeji dluhopisů a použije výnosy na zpětný odkup vlastního kapitálu. potřeby. Překlenovací půjčky se používají hlavně v nemovitostech k rychlému získání majetku z exekuce nebo k rychlému uzavření nemovitosti.

Druhy mostních půjček

Existují čtyři typy překlenovacích půjček, jmenovitě: otevřená překlenovací půjčka, uzavřená překlenovací půjčka, překlenovací půjčka prvního poplatku a překlenovací půjčka druhého poplatku.

1. Uzavřený překlenovací úvěr

Uzavřená překlenovací půjčka je k dispozici na předem stanovený časový rámec, na kterém se již obě strany dohodly. Je pravděpodobnější, že ji věřitelé přijmou, protože jim poskytuje větší míru jistoty ohledně splácení úvěru Časový plán dluhu Časový plán dluhu stanoví v rozvrhu veškerý dluh, který má podnik, na základě jeho splatnosti a úrokové sazby. Ve finančním modelování toky úrokových nákladů. Přitahuje nižší úrokové sazby než otevřená překlenovací půjčka.

2. Otevřete překlenovací půjčku

Metoda splácení u otevřené překlenovací půjčky není při počátečním dotazu stanovena a není stanoveno žádné pevné datum výplaty. Ve snaze zajistit bezpečnost svých fondů většina překlenovacích společností odečte úroky z půjčky ze zálohy. Otevřenou překlenovací půjčku upřednostňují dlužníci, kteří si nejsou jisti, kdy budou k dispozici jejich očekávané finance. Vzhledem k nejistotě ohledně splácení půjčky si věřitelé účtují vyšší úrokovou sazbu Splatný úrok Splatný úrok je účet pasiv uvedený v rozvaze společnosti, který představuje částku úrokového nákladu, který k dnešnímu dni vznikl, ale k datu nebyl splacen v rozvaze. Představuje částku úroků, která je v současné době dlužena věřitelům, a je obvykle běžným závazkem pro tento typ překlenovacího úvěru.

3. Překlenovací půjčka prvního poplatku

První překlenovací úvěr dává věřiteli první poplatek za nemovitost. Pokud dojde k selhání, první poskytovatel půjčky překlenovacího poplatku obdrží své peníze nejprve před ostatními věřiteli. Půjčka přitahuje nižší úrokové sazby než půjčky překlenující druhý poplatek kvůli nízké úrovni upisovacího rizika.

4. Překlenovací půjčka druhého poplatku

U překlenovacího úvěru s druhým poplatkem převezme věřitel druhý poplatek za stávajícím věřitelem s prvním poplatkem. Tyto půjčky jsou poskytovány pouze na malé období, obvykle na méně než 12 měsíců. Nesou vyšší riziko selhání, a proto přitahují vyšší úrokovou sazbu. Věřitel půjčky s druhým poplatkem začne splácet platbu od klienta až poté, co budou zaplaceny všechny závazky vzniklé u věřitele překlenujícího první poplatek. Překlenovací věřitel pro půjčku s druhým poplatkem má však stejná práva na převzetí jako první věřitel s poplatkem.

Jak fungují?

Překlenovací půjčka se v realitním průmyslu používá k složení zálohy za nový dům. Jako majitel domu, který chce koupit nový dům, máte dvě možnosti.

První možností je zahrnout pohotovostní smlouvu do smlouvy o domě, který chcete koupit. V případě nouze by bylo uvedeno, že dům koupíte až po dokončení prodeje starého domu. Někteří prodejci však mohou tuto možnost odmítnout, pokud jsou ostatní připravení kupci ochotni dům okamžitě koupit.

Druhou možností je získat půjčku na složení zálohy za dům, než proběhne prodej prvního domu. Můžete si vzít překlenovací půjčku a použít svůj starý dům jako zajištění půjčky. Výtěžek lze poté použít na složení zálohy na nový dům a na pokrytí nákladů na půjčku. Ve většině případů nabídne věřitel překlenovací půjčku v hodnotě přibližně 80% kombinované hodnoty obou domů.

Majitelé podniků a společnosti si také mohou vzít překlenovací půjčky na financování provozního kapitálu a pokrytí nákladů, protože čekají na dlouhodobé financování. Mohou použít překlenovací půjčku ke krytí výdajů, jako jsou účty za energie, mzdy, nájem a náklady na inventář. Zoufalé podniky mohou také získat překlenovací půjčky, aby zajistily hladký chod firmy, zatímco hledají velkého investora nebo nabyvatele Mergers Acquisitions M&A Process Tato příručka vás provede všemi kroky procesu M&A. Zjistěte, jak se dokončují fúze, akvizice a dohody. V této příručce načrtneme proces akvizice od začátku do konce, různé typy nabyvatelů (strategické vs. finanční nákupy), význam synergií a transakční náklady. Věřitel pak může zaujmout kapitálovou pozici ve společnosti, aby chránil své zájmy ve společnosti.

Pros mostních půjček

Jednou z výhod překlenovacích půjček je, že vám umožňují zajistit příležitosti, které by vám jinak unikly. Majitel domu, který chce koupit nový dům, může do smlouvy uvést nepředvídanou událost s tím, že dům koupí až po prodeji svého starého domu. Někteří prodejci však nemusí být s takovou dohodou spokojeni a mohou nakonec nemovitost prodat. Realitní společný podnik Realitní společný podnik (JV) hraje klíčovou roli při vývoji a financování většiny velkých realitních projektů. Společný podnik je ujednáním pro další připravené kupce. Pomocí překlenovací půjčky můžete zaplatit zálohu za dům, když čekáte na dokončení prodeje druhého domu.

Kvalifikace a schválení překlenovací půjčky také trvá méně času než tradiční půjčka. Rychlé zpracování překlenovací půjčky vám poskytne pohodlí při nákupu nového domu při čekání na nejlepší nabídku pro starý dům. Dlouhá čekací doba na tradiční půjčky vás může přinutit k pronájmu bytu, což může ovlivnit váš rozpočet. Překlenovací půjčky také umožňují flexibilní platební podmínky v závislosti na úvěrových smlouvách. Můžete se rozhodnout začít splácet úvěr před nebo po zajištění dlouhodobého financování nebo prodeje staré nemovitosti.

Nevýhody mostních půjček

Přijetí překlenovacího úvěru vám ponechá břemeno splácení dvou hypoték a překlenovacího úvěru, zatímco budete čekat na dokončení prodeje vašeho starého domu nebo na ukončení dlouhodobého financování. Pokud nesplníte své úvěrové závazky, mohl by vám poskytovatel překlenovacího úvěru uzavřít dům a nechat vás ve ještě větší finanční tísni, než jste byli před přijetím překlenovacího úvěru. Navíc by vám uzavření trhu mohlo zůstat bez domova.

Jako krátkodobá forma financování jsou překlenovací půjčky nákladné kvůli vysokým úrokovým sazbám a souvisejícím poplatkům, jako jsou platby za ocenění, poplatky front-end a právní poplatky věřitele. Někteří věřitelé také trvají na tom, že si musíte vzít hypotéku s sebou, což omezuje vaši schopnost porovnávat hypoteční sazby v různých firmách.

Aplikace ve finančním modelování

Ve finančním modelování Co je finanční modelování Finanční modelování se provádí v aplikaci Excel za účelem předpovědi finanční výkonnosti společnosti. Přehled toho, co je finanční modelování, jak a proč stavět model. , může být nutné zabudovat funkčnost modelu, aby měl překlenovací půjčku, která nastartuje, pokud společnosti dojde hotovost.

V mnoha typech finančních modelů Typy finančních modelů Mezi nejběžnější typy finančních modelů patří: 3 výkazový model, DCF model, M&A model, LBO model, rozpočtový model. Objevte 10 nejlepších typů, bude tam postaven revolver, ale bude-li společnost vypadat, že bude mít záporný zůstatek na hotovosti, může být zapotřebí podstatnější část krátkodobého dluhu. V tomto případě analytik přidá do plánu dluhu krátkodobou tranši dluhu Časový plán dluhu Časový rozvrh dluhu stanoví celý dluh, který má podnik v plánu, na základě jeho splatnosti a úrokové sazby. Ve finančním modelování toky úrokových nákladů i v rozvaze při krátkodobém dluhu.

Chcete-li se dozvědět více, spusťte naše kurzy finančního modelování!

Zjistit více

Chcete-li zvýšit své znalosti a posunout svou kariéru, přečtěte si následující bezplatné finanční zdroje:

  • Bullet Loan Bullet Loan Bullet Loan je typ úvěru, při kterém se jistina, která je vypůjčena, splácí na konci doby trvání půjčky. V některých případech je úrokový náklad
  • Nástroj revolvingového úvěru Nástroj revolvingového úvěru Nástroj revolvingového úvěru je úvěrová linka, která je sjednána mezi bankou a podnikem. Dodává se se stanovenou maximální částkou a
  • Obchodní úvěr Obchodní úvěr Obchodní úvěr je dohoda nebo porozumění mezi obchodními agenty, které umožňují výměnu zboží a služeb
  • Bankovní linka Bankovní linka Bankovní linka nebo úvěrová linka (LOC) je druh financování, které banka nebo jiná osoba poskytuje společnosti, korporaci nebo vládnímu subjektu.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found