Banky v Kolumbii - přehled a průvodce po nejlepších bankách v Kolumbii

Bank of Republic (Banco de la Republica) je centrální banka Kolumbie. Slouží jako bankéř bank v Kolumbii. Hlavní funkce centrální banky země jsou:

  • Působí jako státní banka
  • Správa vydávání měny
  • Správa finančních politik Kolumbie
  • Regulace směnného kurzu

Banky v Kolumbii

Mezi různé typy bank v Kolumbii patří:

  • Komerční banky
  • Pobočky zahraničních bank

Podle agentury Moody’s je bankovní systém Kolumbie stabilní díky zlepšující se domácí ekonomice. Ratingová agentura očekává zpomalení inflace v zemi a snížení volatility cen ropy.

Pro každého, kdo uvažuje o bankovní kariéře v Kolumbii, je tento seznam nejlepších bank v Kolumbii užitečným průvodcem, kde začít. Další informace najdete v našem seznamu finančních institucí. Seznam společností hlavních hráčů v oblasti podnikových financí. Máme seznamy nejdůležitějších společností poskytujících finanční služby, bank, institucí, účetních firem a korporací v tomto odvětví. Projděte si tyto příručky, připravte se na kariéru ve finančních službách a začněte s vytvářením sítí ještě dnes, abyste svou kariéru urychlili.

Nejlepší banky v Kolumbii jsou:

Banco de Bogota

Banco de Bogota, založená v roce 1870, byla první obchodní bankou v Kolumbii. Banka působí v segmentech osobních, prémiových, malých a středních podniků, mikrofinancování, oficiálních, sociálních, podnikových, obchodních a institucionálních. Sídlí v Bogotě a zaměstnává kolem 40 000 lidí.

Od roku 2016 činila celková aktiva banky 28,82 miliard USD a čistý zisk 343 milionů USD.

Bancolombia

Bancolombia byla založena v roce 1945 a poskytuje bankovní produkty a služby jednotlivcům, společnostem a vládě. Banka je přítomna v Kolumbii, Latinské Americe a karibské oblasti. S přibližně 32 000 zaměstnanci má sídlo v Medellinu.

Banka provádí své operace prostřednictvím devíti segmentů, včetně bankovnictví Kolumbie, bankovnictví Panama, bankovnictví Salvadoru, bankovnictví Guatemala, trustu, investičního bankovnictví, makléřství, offshore a dalších. Provozuje 1 274 poboček, 5 418 bankomatů a přibližně 226 kiosků.

Od roku 2016 činila celková aktiva banky 65,40 miliardy USD a čistý zisk dosáhl 1,03 miliardy USD.

Banco Davivienda

Banco Davivienda byla založena v roce 1972 a působila jako jedna z komerčních bank v Kolumbii. Banka poskytuje osobní, podnikové, kapitálové a mezinárodní bankovní produkty a služby. S přibližně 17 397 zaměstnanci má ústředí v Bogotě.

Banka provozuje 753 poboček a 2 238 bankomatů. Slouží přibližně 6,6 milionu zákazníků a udržuje přítomnost v šesti zemích.

V roce 2016 vykázala celková aktiva ve výši 26,17 miliardy USD a čistý zisk ve výši 883 milionů USD.

Banco de Occident

Banco de Occident se sídlem v Santiagu de Cali poskytuje komerční bankovnictví a související finanční služby v zemi. Banka, která byla založena v roce 1965, v současné době zaměstnává přibližně 6 900 zaměstnanců. Dohlíží na 230 poboček v 53 městech, pět platebních a reissues center a 3 800 bankomatů.

Od roku 2016 činila celková aktiva banky 12,89 miliardy USD a čistý zisk 80,12 milionu USD.

BBVA Kolumbie

Společnost BBVA Colombia, založená v roce 1956, je jednou z největších bank v Kolumbii a poskytuje služby retailového, komerčního a investičního bankovnictví. Banka také nabízí správu aktiv, financování leasingu, zprostředkování cenných papírů, investiční bankovnictví, svěřenecké a depozitní, pojišťovací a realitní služby. S 5 583 zaměstnanci má ústředí v Bogotě. Je přítomna ve 123 městech a obcích, provozuje 106 obslužných míst a 1339 bankomatů a obsluhuje přibližně dva miliony zákazníků.

Od roku 2016 činila aktiva banky celkem 18,60 miliardy USD a čistý zisk činil 184,65 milionu USD.

Banco GNB Sudameris

Společnost Banco GNB Sudameris, založená v roce 1920, poskytuje služby komerčního bankovnictví v Kolumbii a Paraguay. Kromě svých pravidelných služeb nabízí také záruky, finanční leasing, finanční zprostředkování, makléřské služby a další bankovní služby. V současné době zaměstnává 2 500 osob a působí mimo Bogotu.

V roce 2016 banka vykázala celková aktiva ve výši 9,44 miliardy USD a čistý zisk ve výši 75,32 milionu USD.

Banco Populární Kolumbie

Banco Popular Colombia se sídlem v Bogotě působí jako dceřiná společnost Grupo Luis Carlos Sarmiento Angulo LTDA. Banka byla založena v roce 1950 a poskytuje různé bankovní produkty a služby jednotlivým i firemním zákazníkům v zemi. V současné době zaměstnává přibližně 3 744 zaměstnanců a spravuje 1 739 poboček.

Od roku 2016 činila celková aktiva banky 78,23 miliardy USD a čistý zisk 49,53 milionu USD.

Citibank Kolumbie

Citibank - Colombia S.A., která byla založena v roce 1976, působí jako dceřiná společnost Citibank Overseas Investment Corporation. V roce 1991 banka změnila název na Citibank - Colombia S.A. z Banco Internacional de Colombia.

Se sídlem v Bogotě poskytuje banka finanční služby jednotlivcům, komunitám, institucím a malým a středním podnikům v zemi. Konkrétně nabízí financování, investice, pojistné produkty a služby, finanční poradenské služby, řízení likvidity, pokladnu, platby a inkaso a služby mezinárodního obchodu a směnárenství.

Scotiabank Kolumbie

Scotiabank Colombia byla založena v roce 1986. Banka nabízí vklady, půjčky a produkty kapitálového trhu korporátním a komerčním zákazníkům v Kolumbii. Celá skupina zaměstnává přibližně 88 000 zaměstnanců a obsluhuje 24 milionů zákazníků.

Od roku 2016 činila celková aktiva skupiny 915 miliard USD a čistý zisk dosáhl 8,2 miliardy USD, zatímco celková aktiva pobočky v Kolumbii činila 11 miliard USD.

Kariéra v investičním bankovnictví

Chcete-li proniknout do investičního bankovnictví, Jobs Projděte si popisy pracovních pozic: požadavky a dovednosti pro zveřejňování pracovních pozic v investičním bankovnictví, průzkumu kapitálu, treasury, FP&A, podnikových financí, účetnictví a dalších finančních oblastech. Tyto popisy pracovních míst byly sestaveny na základě nejběžnějších seznamů dovedností, požadavků, vzdělání, zkušeností a dalších, na které je třeba se zaměřit na několik důležitých věcí. Patří mezi ně vytváření sítí, obnovení životopisu investičního bankovnictví. Naučte se, jak napsat životopis investičního bankovnictví (analytik nebo spolupracovník) s bezplatným průvodcem a šablonou pro obnovení financí. Životopis IB je jedinečný. Je důležité přizpůsobit svůj životopis průmyslovému standardu, abyste se vyhnuli okamžitému smazání, zkušenostem a dovednostem v oblasti finančního modelování. Schopnosti finančního modelování Naučte se 10 nejdůležitějších dovedností v oblasti finančního modelování a toho, co je požadováno pro dobré finanční modelování v aplikaci Excel. Nejdůležitější dovednosti: účetnictví. Chcete-li se dozvědět více, prozkoumejte naši interaktivní kariérní mapu…. Pokud jde o bankovní kariéru, s našimi kurzy finančního modelování budete mít výraznou výhodu nad konkurencí.

Dodatečné zdroje

Toto byl finanční průvodce po nejlepších bankách v Kolumbii. Pro každého, kdo hledá kariéru v bankovnictví, je tento seznam skvělým místem pro zahájení vytváření sítí. Můžete také zvážit certifikaci FMVA® pro certifikaci Financial Modeling Analyst. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a Ferrari, aby vám pomohli posílit kariéru.

Prozkoumejte tyto další relevantní zdroje:

  • Nejlepší banky v USA Nejlepší banky v USA Podle americké Federální pojišťovací společnosti pro pojištění vkladů existovalo v USA k únoru 2014 6 799 komerčních bank pojištěných FDIC. Centrální bankou v zemi je Federální rezervní banka, která vznikla po přijetí zákona o Federálních rezervách v roce 1913
  • Top 100 investičních bank Společnosti Seznamy hlavních hráčů v oblasti podnikových financí. Máme seznamy nejdůležitějších společností poskytujících finanční služby, bank, institucí, účetních firem a korporací v tomto odvětví. Projděte si tyto příručky, připravte se na kariéru ve finančních službách a začněte s vytvářením sítí ještě dnes, abyste svou kariéru urychlili
  • Otázky rozhovoru s investičním bankovnictvím Rozhovory Eso na váš další rozhovor! Podívejte se na průvodce pohovorem Finance s nejčastějšími dotazy a nejlepšími odpověďmi na jakoukoli pracovní pozici v oblasti podnikových financí. Otázky a odpovědi k rozhovorům pro finance, účetnictví, investiční bankovnictví, kapitálový výzkum, komerční bankovnictví, FP&A a další! Bezplatní průvodci a procvičte si eso na pohovoru
  • Projděte mě DCF Projděte mě DCF Otázka, projděte mě DCF Analýza je v rozhovorech s investičním bankovnictvím běžná. Naučte se, jak vyřešit otázku pomocí podrobného průvodce odpověďmi Finance. Sestavte si pětiletou předpověď nezajištěných volných peněžních toků, vypočítejte koncovou hodnotu a pomocí WACC diskontujte všechny tyto peněžní toky na současnou hodnotu.
  • Průvodce finančním modelováním Průvodce finančním modelováním zdarma Tato příručka pro finanční modelování zahrnuje tipy a osvědčené postupy aplikace Excel týkající se předpokladů, ovladačů, prognóz, propojení těchto tří výroků, analýzy DCF a dalších

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found