Social Impact Bond - definice, účel, a jak to funguje

Dluhopis se sociálním dopadem (také známý jako sociální výhoda nebo sociální dluhopis) je druh finančního zabezpečení Cenné papíry s pevným výnosem Cenné papíry s pevným výnosem jsou typem dluhového nástroje, který poskytuje výnosy ve formě pravidelných nebo pevných úrokových plateb a splátek z toho, který poskytuje kapitál veřejnému sektoru na financování projektů, které vytvoří lepší sociální výsledky a povedou k úsporám. Tyto dluhopisy představují nový vývoj v oblasti financí. Společnost Social Finance Ltd se sídlem ve Velké Británii představila v roce 2010 první dluhopis se sociálním dopadem.

Social Impact Bond

Účel dluhopisů se sociálním dopadem

Účel dluhopisů se sociálním dopadem jde nad rámec jeho finanční složky. Cenné papíry mají pomoci sladit zájmy různých subjektů - včetně vlád, investorů, sociálních podniků a široké veřejnosti - s cílem vyvinout účinná řešení problémů veřejného sektoru.

Přestože se cenný papír nazývá dluhopis, chybí jim většina funkcí konvenčních dluhopisů. Mají pevně stanovený termín, ale nenabízejí pevnou míru návratnosti. Míra návratnosti. Míra návratnosti (ROR) je zisk nebo ztráta investice po určitou dobu, která je spojena s počáteční cenou investice vyjádřenou jako procento. Tato příručka učí nejběžnější vzorce pro investory. Splacení dluhopisů místo toho závisí především na úspěchu projektu, který byl dotován pomocí dluhopisů.

Pokud je projekt úspěšný, investoři jsou spláceni vládou pomocí úspor, které projekt vytvořil. Pokud však projekt selže, investoři nic nedostanou. Dluhopisy sociálního dopadu proto přicházejí s vysokými riziky pro investory.

Jak funguje dluhopis sociálního dopadu?

Dluhopisy sociálního dopadu se často liší od jiných fixních cenných papírů počtem klíčových hráčů zapojených do procesu získávání kapitálu Proces zvyšování kapitálu Tento článek má poskytnout čtenářům hlubší pochopení toho, jak proces získávání kapitálu funguje a jak se v dnešním odvětví děje. . Další informace o získávání kapitálu a různých typech závazků ze strany upisovatele najdete v našem přehledu upisování. . Kroky zahrnuté v procesu zahrnují:

1. Identifikace problému a možná řešení

Proces obecně začíná, když vláda identifikuje výzvu nebo problém ve veřejném sektoru. Některé z problémů zahrnují služby veřejné bezpečnosti, zdraví a podpory rodiny. Vláda poté určí možná řešení identifikovaného problému, která mohou zahrnovat ověřenou strategii nebo program, který lze reprodukovat.

2. Získávání finančních prostředků na projekt od soukromých investorů

Poté, co bude identifikováno potenciální řešení, vláda pracuje na přilákání soukromých investorů do projektu. Strany určují měřitelné metriky, které budou indikovat úspěch projektu.

Zainteresovaní investoři poskytují požadovaný kapitál na podporu operací a provádění řešení. Upozorňujeme, že investoři po dobu trvání projektu neobdrží žádné úrokové platby.

3. Realizace projektu

Projektový manažer Projektový management Projektový management je navržen tak, aby produkoval konečný produkt, který bude mít dopad na organizaci. Je to místo, kde znalosti, dovednosti, zkušenosti a využívají získané finanční prostředky k financování operací projektu, a poskytovatel služeb zahájí implementaci programu.

4. Posouzení úspěšnosti projektu a výplaty projektovému manažerovi a investorům

Na konci stanoveného období dokončí nezávislý hodnotitel hodnocení úspěšnosti projektu na základě předem stanovených metrik. Pokud projekt splňuje kritéria, vláda zaplatí projektovému manažerovi, který poté převede finanční prostředky investorům v dluhopisech sociálního dopadu.

Další zdroje

Děkujeme, že jste si přečetli finanční vysvětlení dluhopisů se sociálním dopadem. Finance je oficiálním poskytovatelem certifikace FMVA (Financial Modeling and Valuation Analyst) FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari, jejichž cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika.

Abychom se dál učili a rozvíjeli své znalosti finanční analýzy, velmi doporučujeme další zdroje uvedené níže:

  • Akciový crowdfunding Akciový crowdfunding Akciový crowdfunding (také známý jako crowdfunding nebo investiční crowdfunding) je metoda získávání kapitálu používaná startupy a společnostmi v rané fázi. Akciové crowdfunding v zásadě nabízí cenné papíry společnosti řadě potenciálních investorů výměnou za financování.
  • Junk Bonds Junk Bonds Junk Bonds, také známé jako dluhopisy s vysokým výnosem, jsou dluhopisy, které jsou ratingovými agenturami hodnoceny pod investičním stupněm (viz obrázek níže). Nevyžádané dluhopisy nesou vyšší riziko selhání než jiné dluhopisy, ale platí vyšší výnosy, aby byly atraktivní pro investory.
  • Fondy soukromého kapitálu Fondy soukromého kapitálu Fondy soukromého kapitálu jsou fondy kapitálu, které mají být investovány do společností, což představuje příležitost pro vysokou návratnost. Přicházejí s pevnou
  • Financování založené na příjmech Financování založené na příjmech Financování založené na příjmech, také známé jako financování založené na licenčních poplatcích, je typ metody získávání kapitálu, při které investoři souhlasí s poskytnutím kapitálu společnosti výměnou za určité procento z celkového počtu společností hrubé výnosy.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found