Dodatečný dětský daňový kredit (ACTC) - přehled, jak to funguje, požadavek

Dodatečný dětský daňový dobropis (ACTC) označuje vratný daňový dobropis, který může jednotlivec získat, pokud je jeho dětský daňový dobropis vyšší než celková částka dlužná na dani z příjmu. ACTC je odvozen z dětského daňového kreditu, který poskytuje daňový kredit 1 000 $ na dítě až pro tři děti. ACTC povolil část běžného dětského daňového kreditu, který jednotlivec nemohl požadovat, aby byl vrácen.

Dodatečný dětský daňový kredit

Jak funguje ACTC: Příklad

Účelem daňového úvěru je snížit daňovou povinnost, kterou jednotlivec dluží vládě, a obvykle přicházejí v nevratných a vratných formách. Chcete-li být nevratným daňovým kreditem Nevratný daňový kredit Nevratný daňový kredit je kredit, který se aplikuje na splatné daně a který pouze snižuje povinnost daňového poplatníka na minimum nula. Jinými slovy, vláda nezaplatí rozdíl mezi daňovou povinností a daňovým dobropisem, pokud úvěr tento závazek překročí.

Pokud je však daňový dobropis vratný, znamená to, že vláda zaplatí rozdíl mezi daňovou povinností a daňovým dobropisem, pokud úvěr převyšuje závazek.

ACTC - jak to funguje

Dětský daňový dobropis byl počáteční daňový dobropis používaný pro děti; byla však nevratná. Znamená to, že rodina by mohla přijít o daňový přebytek, pokud by výše úvěru přesahovala daňovou povinnost, kterou dluží vládě. Například pokud by rodina požadovala 1 000 USD na daňových úlevách, ale dluží jen 200 USD, pak by fakticky ztratila daňový přebytek 800 USD (tj. Vláda by 800 USD rozdíl nevyplatila).

ACTC byl vytvořen, aby fungoval jako vratná cesta pro rodiny, aby zachytily přebytek. K získání nároku na ACTC musí jednotlivec, který o to žádá, projít testy dětského daňového kreditu, a to:

  1. Dítě musí být mladší 18 let
  2. Staňte se kanadským občanem
  3. Žije s daňovými poplatníky více než polovinu daňového roku Fiskální rok (FY) Fiskální rok (FY) je období 12 měsíců nebo 52 týdnů, které vlády a podniky používají pro účetní účely k sestavování ročních finančních zpráv. Fiskální rok (FY) nemusí nutně následovat po kalendářním roce. Může to být období jako 1. října 2009 - 30. září 2010.
  4. Být nárokován jako závislý
  5. Neposkytla více než polovinu vlastní finanční podpory pro daňový rok

Kromě toho bude jednotlivec také muset vydělat alespoň 3 000 $ v příjmu Roční příjem Roční příjem je celková hodnota příjmu dosaženého během fiskálního roku. Hrubý roční příjem se vztahuje na všechny výdělky před provedením jakýchkoli odpočtů a čistý roční příjem se vztahuje na částku, která zbývá po provedení všech odpočtů. Koncept se vztahuje na jednotlivce i podniky. ACTC se převádí na vratnou částku, pokud by rodina chtěla vrátit část dětského daňového kreditu, který si nemohla nárokovat. S ACTC můžete požadovat 15% z příjmu jednotlivce, který přesahuje 3 000 $ až do maximální výše kreditu (1 000 $ na dítě).

Celkově vzato, ACTC funguje takto:

Řekněme, že vychováváte tři děti a splňujete všechna kritéria, abyste získali nárok na dětský daňový kredit (včetně výdělku 75 000 $). Zde jsou kroky, které byste podnikli, abyste získali ACTC:

  1. Začali byste odečtením 3 000 $ od 75 000 $, což se rovná 72 000 $ - vydělaný příjem nad hranici 3 000 $.
  2. Vynásobte 15% vydělaným příjmem (72 000 $), což se rovná 10 800 $ - částka pro určení ACTC.
  3. Protože 10 800 $ je více než 3 000 $, které získáte za tři děti, máte nárok na ACTC.
  4. Pokud je vaše daňová povinnost nižší než 3 000 $, budete mít nárok na ACTC a od vlády vám může být vrácena daň.

Proces je uveden v následujícím diagramu:

ACTC - Ukázka výpočtu

Požadavky na ACTC

K získání nároku na ACTC musí mít jednotlivec nebo rodina nárok také na dětský daňový kredit. Požadavky jsou uvedeny výše. Níže je podrobněji projdeme.

  1. Věkový test - Dítě musí být na konci daňového roku mladší 18 let.
  2. Test vztahu - Jste-li rodičem, musí být dítětem buď vaše vlastní dítě, nevlastní dítě, adoptivní dítě nebo pěstoun. Pokud jste starší sourozenec, který se zákonně stará o sourozence, můžete o ně také požádat.
  3. Test podpory - Dítě nesmí za daňový rok poskytnout více než polovinu své vlastní finanční podpory.
  4. Závislý test - Dítě musí být nárokováno jako vyživovaná osoba. To znamená, že dítě musí projít testem vztahů, musí mu být méně než 19 let (nebo 24 let, pokud je studentem), žilo s vámi déle než půl roku a za zdaňovací období neposkytlo více než polovinu svých finančních zdrojů.
  5. Test občanství - Dítě musí být občanem Kanady.
  6. Test pobytu - Dítě muselo s žadatelem pobývat déle než polovinu daňového roku. Výjimky zahrnují dítě narozené (nebo umírající) a dočasně nepřítomné, například navštěvující univerzitu.

Další zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika.

Abychom vám pomohli stát se finančním analytikem světové úrovně a posunout svou kariéru na maximum, budou vám tyto další zdroje velmi užitečné:

  • Alternativní minimální daň (AMT) Alternativní minimální daň (AMT) Alternativní minimální daň (AMT) je alternativní metoda pro výpočet minimální částky, kterou jednotlivec dluží na daních na základě jeho příjmu. Byl vytvořen pro
  • American Opportunity Tax Credit (AOTC) American Opportunity Tax Credit (AOTC)
  • Kanadské závorky daně z příjmu Kanadské závorky daně z příjmu Tento článek popisuje fungování kanadských daňových pásem. Systém zdanění příjmů v Kanadě je progresivní systém, což znamená, že jednotlivci, kteří vydělávají více, jsou obecně více zdaňováni. Naproti tomu v systému rovného zdanění platí každý stejné procento
  • Daň z chůvy Daň z chůvy Daň z chůvy je kombinací daní ze mzdy, které jsou sráženy zaměstnanci domácnosti. Přesněji řečeno, každý, kdo platí zaměstnanci domácnosti více

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found