Nakupujte a budujte - výhody a faktory, které je třeba vzít v úvahu při strategii růstu

Strategie nákupu a budování je, když společnost rozšíří své operace získáním platformové společnosti s rozvinutými odbornými znalostmi, které pak může vybudovat. Pokud podnikání vyžaduje růst a expanzi, je třeba zvážit několik možností. Společnost může rozvíjet své interní schopnosti, které budou řídit expanzi, nebo si může koupit podnik s již vyvinutými odbornými znalostmi v této oblasti specializace a dále jej rozvíjet. The Koupit a postavit strategie přijímá druhou možnost. Efekt může vytvářet velkou hodnotu, protože operace několika menších firem kombinují a přidávají hodnotu nové firmě. Úspěch kombinace však silně závisí na platformové společnosti, což může vést ke zničení hodnoty, pokud nebude strategie správně provedena.

Koupit a postavit

Výhody nákupu a sestavení

Strategie nákupu a budování přináší spoustu výhod. Tato strategie je platformou pro expanzi a růst organizace. Umožňuje organizacím expandovat prostřednictvím akvizic, které přidávají hodnotu jejich podnikání. Rozvoj dovedností v organizačním prostředí Plánování nástupnictví Plánování nástupnictví označuje proces, ve kterém jsou zaměstnanci přijímáni a rozvíjeni s cílem obsadit klíčovou roli v organizaci. Trvá to čas a popírá to, aby organizace prosperovala. Tento čas by však bylo možné ušetřit získáním takové strategie. Růst organizace vyžaduje dovednosti a odborné znalosti, které podporují podnikání a úspěšné rozšíření na další trhy. Nevýhodou této strategie je, že v průběhu času sníží počet zdrojů.

Získané podniky do jisté míry určují úspěch fúze. Při nákupu stávajících firem by se měla společnost zaměřit na firmy, které mohou spolupracovat jako tým, protože je jednodušší společně vzkvétat jako tým. Strategie nákupu a budování je mezi soukromými kapitálovými společnostmi běžná. Top 10 soukromých kapitálových společností Kdo je 10 nejlepších soukromých kapitálových společností na světě? Náš seznam deseti největších PE společností, seřazený podle celkového získaného kapitálu. Společné strategie v rámci P.E. zahrnují pákový odkup (LBO), rizikový kapitál, růstový kapitál, nouzové investice a mezaninový kapitál. s krátkou dobou držení mezi třemi a pěti lety. Když investoři vkládají své prostředky do soukromého kapitálu, očekávají po dohodnuté době přiměřený úrok. Dostupnost těchto fondů pro krátkodobé investice podporuje preference soukromé kapitálové společnosti před nákupním a budovacím obchodním modelem.

Proces akvizice je náročný kvůli citlivé povaze procesu integrace společnosti. Proces implementace proto vyžaduje špičkovou přesnost stisknutí správných tlačítek, aby strategie fungovala. Manažerský tým by měl být vhodný, protože spravuje celé portfolio společností.

Koupit a sestavit graf

Faktory, které je třeba vzít v úvahu při strategii nákupu a sestavení

1. Posuďte schopnost

Při zapojení do procesu růstu by společnost měla nejprve posoudit svou schopnost financovat a spravovat malé subjekty, které se spojují prostřednictvím strategie nákupu a budování. Některé subjekty mohou pohodlně podporovat získávání těchto platforem a společností, zatímco jiné nikoli. Přístup, který společnost přijímá, by měl vyhovovat jejím plánům růstu a expanze. Růst je dlouhodobá strategie a každý subjekt by se měl zaměřit na expanzi na další trhy a lokality, což by se mělo odrazit ve zvýšení výnosů a zisků. Jakýkoli nesprávný výpočet však může vést k tomu, že účetní jednotka spíše klesá, než by se zlepšila, kvůli chybným strategiím růstu a expanze.

2. Strategicky se rozbalte

Akvizice a později integrace platformy společnosti s ostatními společnostmi může být obtížným úkolem, pokud není dobře promyšlená. Proces by proto měl strategicky brát každou akvizici jednotlivě a s maximální péčí. Každá akvizice by měla být pečlivě začleněna do zbytku skupiny opatrně, aniž byste spěchali se získáním další společnosti. Tím je zajištěno, že vedení provede správnou volbu společností, které také dokonale splynou s jinými získanými entitami. Jinak by byla organizace založena na vratkých základech, které by mohly vést k neúspěchu.

3. Investujte do správného odvětví

Toto odvětví do značné míry určuje, zda bude strategie nákupu a budování fungovat. Některá odvětví se vyznačují nedostatečnou vyspělostí a ziskovostí, zejména pokud jde o krátkodobé investice. Manažerský tým by si měl vybrat lukrativní sektor, který během krátké doby poroste, rozkvetne a vzkvétá. Platformová společnost by navíc měla být nejvhodnější pro dané odvětví. Odbornost povede organizaci k výnosné budoucnosti, pokud je toto odvětví správné. Získané společnosti by proto měly souviset s odvětvím, které zajišťuje rychlé míchání a úsporu času a peněz.

4. Dosáhněte hodnoty z fúze

Jedním z hlavních záměrů strategie nákupu a výstavby je přidání hodnoty. Když jsou menší entity získány a sloučeny do organizace, výsledná kombinace by se měla perfektně shodovat. Získané společnosti by se měly navzájem doplňovat a přidávat hodnotu kombinované entitě. Například sloučení menších společností by mělo snížit náklady na podnikání, snížit provozní náklady a zvýšit objem zisků. Primárním cílem každého podnikání je dosahovat přiměřených zisků a bez problémů platit své příspěvky. Expanze je také prioritou, ale načasování a zavádění strategie jsou důležité.

5. Upřednostněte zákazníky

Zákazníci jsou nezbytnou součástí každého podnikání, protože přinášejí tržby, zisky, výdaje a samotnou provozovnu. Podnik by měl upřednostňovat blahobyt svých zákazníků, protože bez nich by nebylo možné obchodovat. Při provádění jakýchkoli změn v podnikání, například při zavádění nových malých komponent prostřednictvím modelu nákupu a sestavení, by zákazníci měli být o těchto záměrech předem informováni.

Každá ze získaných malých společností by měla usilovat o přilákání a udržení svých věrných zákazníků do kombinovaného obchodního modelu. Projevte na jejich straně znepokojení a přesvědčte je o výhodách změn, ke kterým v podnikání dojde. Na konci cvičení strategie nákupu a budování by se zákazník měl cítit přesvědčen, že je tento krok nezbytný. Věrní zákazníci mohou být také odměněni slevami a cenami, aby se rozšířil pozitivní obraz organizace.

Další zdroje

Chcete-li se dozvědět více a posunout svou kariéru, přečtěte si následující finanční zdroje:

  • Proces fúzí a akvizic Proces fúzí a akvizic Proces fúzí a akvizic Tato příručka vás provede všemi kroky procesu fúzí a akvizic. Zjistěte, jak se dokončují fúze, akvizice a dohody. V této příručce načrtneme proces akvizice od začátku do konce, různé typy nabyvatelů (strategické vs. finanční nákupy), význam synergií a transakční náklady
  • Analýza následků fúzí a akvizic Analýza následků fúzí Analýza následků fúzí hodnotí finanční dopady fúze nebo akvizice na společnost. Ty musí být pečlivě zváženy dříve
  • Strategické aliance Strategické aliance Strategické aliance jsou dohody mezi nezávislými společnostmi o spolupráci při výrobě, vývoji nebo prodeji produktů a služeb.
  • Druhy synergií Druhy synergií Synergie fúzí a akvizic mohou nastat z úspor nákladů nebo zvýšení výnosů. Při fúzích a akvizicích existují různé typy synergií. Tato příručka poskytuje příklady. Synergií je jakýkoli účinek, který zvyšuje hodnotu sloučené firmy nad kombinovanou hodnotu dvou samostatných firem. Při transakcích fúzí a akvizic může dojít k synergii

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found