Vedlejší výnosy - Zjistěte více o jeho zdrojích a příkladech

Vedlejší výnosy jsou příjmy, které společnost generuje z prodeje zboží a služeb, které nejsou primárním tokem příjmů. Toky výnosů Toky příjmů jsou různé zdroje, z nichž podnik vydělává peníze z prodeje zboží nebo poskytování služeb. Typy výnosů, které podnik zaznamenává na svých účtech, závisí na typech činností prováděných podnikem. Viz kategorie a příklady nebo hlavní obchodní činnost. Například sportovní aréna je známá prodejem vstupenek na hry a jakékoli jiné události pořádané v prostoru. V tomto případě by byly vedlejší výnosy z prodeje koncesí, jako jsou potraviny a nápoje prodávané v aréně.

Vedlejší výnosy

Téměř každý podnik - snad s výjimkou extrémně malých nebo nových společností - vytváří určitý druh vedlejších příjmů. Ve většině případů se používá k posílení nebo doplnění výnosů z prodeje primárního zboží a služeb společnosti. V některých případech však společnost může zjistit, že vedlejší výnosy převyšují výnosy získané z jejich hlavních nabídek. V takových případech mohou podniky změnit své marketingové a prodejní strategie 5 P marketingu 5 P marketingu - produkt, cena, propagace, místo a lidé - jsou klíčové marketingové prvky používané k strategickému umístění firmy. 5 P - nebo jejich obchodní model jako celek - k tomu, aby se jejich obchod zaměřil na pomocný prodej.

Příklady pomocných výnosů

Zvažte obchod s alkoholem. Primární nabídkou společnosti je její zásoba alkoholu a záleží na tržbách z prodeje alkoholu, aby zůstala otevřená a potenciálně rozšířila podnikání. Většina obchodů s lihovinami však prodává další položky, jako jsou cigarety, zapalovače a sklenice. Vedlejší výnosy z položek se používají k rozšíření výnosů, které podnik generuje z prodeje svého primárního zboží.

Novější a konkrétní příklad zahrnuje samoobsluhy 7-Eleven. Společnost provozující samoobsluhy je dobře známá tím, že prodává širokou škálu zboží, protože značka Brand Equity V marketingu značka ekvity odkazuje na hodnotu značky a je určena vnímáním značky spotřebitelem. Kapitál značky může být pozitivní nebo je postaven na skladování a prodeji položek, které lidé denně používají a konzumují, a udržují vše na jednom místě pro pohodlí.

V roce 2017 uvedla společnost 7-Eleven na trh vlastní řadu nákladově efektivní (levné) kosmetiky. I když je nepravděpodobné, že by prodej kosmetiky nahradil primární zdroje příjmů, rychle se stal rychle rostoucím zdrojem vedlejších příjmů řetězce samoobsluh. Zavedení nové produktové řady naznačuje, že společnost neustále hledá způsoby, jak zvýšit své tržby z prodeje Výnosy z prodeje jsou příjmy, které společnost získala z prodeje zboží nebo poskytování služeb. V účetnictví mohou být výrazy „prodej“ a „výnos“ zaměňovány a často se používají zaměnitelně, což znamená totéž. Výnosy nemusí nutně znamenat přijatou hotovost. přemýšlením o dalších produktech, které by zákazníci mohli hledat v samoobsluze.

Vedlejší výnosy v leteckém průmyslu

Snad nejlepší a nejznámější příklad vedlejších příjmů pochází z leteckého průmyslu. Prodej letenek zůstává hlavním zdrojem příjmů leteckých společností. Dodatečné příjmy v tomto odvětví však pocházejí z prodeje věcí, jako jsou filmy s platbou za sledování za letu, sluchátka používaná k poslechu těchto filmů a speciální balíčky jídel.

V posledních letech zaznamenaly letecké společnosti pokles prodeje z důvodu nákupu letenek. Aby se vyrovnaly nižší výnosy z letenek, získávají se další vedlejší výnosy z přidaných poplatků za odbavená zavazadla a zavazadla obecně. Tuto praxi přijaly ke zděšení mnoha letců také letecké společnosti, které se dříve těmto poplatkům vyhnuly. U leteckých společností, které již zavedly poplatky za zavazadla, byly zavedeny také vyšší ceny a další poplatky.

Bez ohledu na to, v jakém odvětví nebo prostoru společnost působí, s největší pravděpodobností vytváří nějakou formu vedlejších příjmů. V případě, že dodatečný výnos překročí dřívější primární výdělek společnosti, může být obchodní model společnosti změněn tak, aby společnosti prospíval.

Další zdroje

Doufáme, že jste si přečetli tohoto finančního průvodce výnosy. Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst FMVA® Certification. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari, jejichž cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně. Následující finanční zdroje vám pomohou při dalším finančním vzdělávání:

  • Analýza účetní závěrky Analýza účetní závěrky Jak provést analýzu účetní závěrky. Tato příručka vás naučí provádět analýzu finančního výkazu výkazu zisku a ztráty, rozvahy a výkazu peněžních toků včetně marží, poměrů, růstu, likvidity, pákového efektu, míry návratnosti a ziskovosti.
  • Promítání položek rozvahy Promítání řádkových položek rozvahy Promítání řádkových položek rozvahy zahrnuje analýzu provozního kapitálu, PP&E, akciového kapitálu dluhu a čistého příjmu. Tato příručka popisuje způsob výpočtu
  • Toky příjmů Toky příjmů Toky příjmů jsou různé zdroje, z nichž podnik vydělává peníze z prodeje zboží nebo poskytování služeb. Typy výnosů, které podnik zaznamenává na svých účtech, závisí na typech činností prováděných podnikem. Viz kategorie a příklady
  • Teorie účetnictví Finanční účetnictví Teorie finančního účetnictví Teorie vysvětluje „proč“ v pozadí účetnictví - důvody, proč jsou transakce vykazovány určitými způsoby. Tato příručka vám pomůže pochopit hlavní principy, které stojí za teorií finančního účetnictví

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found