Finanční kalkulačky - 8 nejlepších finančních kalkulaček na trhu

Finanční kalkulačky jsou typem elektronické kalkulačky používané při výpočtu finančních funkcí, které běžné kalkulačky nezvládají. Některé z funkcí, které jsou finanční kalkulačky navrženy k výpočtu, zahrnují hodnoty investic, peněžní tok Cash Flow Cash Flow (CF) je zvýšení nebo snížení množství peněz, které má podnik, instituce nebo jednotlivec. Ve financích se tento termín používá k popisu množství hotovosti (měny), které je generováno nebo spotřebováno v daném časovém období. Existuje mnoho typů částek CF a výdaje spojené s půjčkami.

Top 8 finančních kalkulaček

Finanční kalkulačky také pomáhají při provádění daní, úrokových sazeb a regrese Regresní analýza Regresní analýza je sada statistických metod používaných pro odhad vztahů mezi závislou proměnnou a jednou nebo více nezávislými proměnnými. Lze jej použít k posouzení síly vztahu mezi proměnnými a k ​​modelování budoucího vztahu mezi nimi. výpočty. Účetní, studenti, finančníci a vlastníci firem mohou všichni těžit z používání finančních kalkulaček. Vzhledem k nesčetným možnostem na trhu jsou však nejlepší finanční kalkulačky, do kterých lze investovat?

1. Profesionální finanční kalkulačka Texas Instruments BA II Plus

Finanční kalkulačka TI BA II Plus Professional je perfektní kalkulačka pro jednotlivce, kteří chtějí provádět pokročilé finanční, statistické a účetní výpočty. Dodává se se spoustou funkcí a je vynikající volbou pro osoby, které jej mohou chtít použít v Průvodci platem Chartered Financial Analyst® CFA®. Střední plat CFA® je ve Spojených státech přibližně 180 000 USD, zatímco průměrná celková kompenzace přes 300 000 USD. Dozvíte se více o platech, odměnách a o tom, jaká by měla být vaše očekávání jako finanční analytik v oblasti výzkumu kapitálu, FP&A, správy portfolia a dalších zkoumání oblastí.

Pokud jde o finance, kalkulačka Texas Instruments pomůže uživateli vypočítat IRR, MIRR, NFV a NPV za účelem analýzy peněžních toků. Je schopen ukládat asi 32 nerovnoměrných peněžních toků, každý se čtyřmístnými frekvencemi. Umožňuje také uživateli upravovat hodnoty, které zadává.

Jeden aspekt, ve kterém je kalkulačka TI opravdu dobrá, je výpočet časové hodnoty peněz Časová hodnota peněz Časová hodnota peněz je základní finanční koncept, který tvrdí, že peníze v současnosti mají větší hodnotu než stejnou částku peněz, kterou je třeba v budoucnost. To je pravda, protože peníze, které právě teď máte, lze investovat a získat návratnost, čímž v budoucnu vytvoříte větší částku peněz. (Rovněž s budoucím a amortizačním plánem. Jednotlivec může pomocí BA II Plus Professional vypočítat hypoteční sazby, částky půjček, leasingy a úspory.

2. Vypočtená průmyslová odvětví 3400 Pocket Real Estate Master

Pro lidi, kteří chtějí vyřešit problémy s financováním nemovitostí, přijde vhod kalkulačka Calculated Industries 3400. Je to mnohem levnější než jiné finanční kalkulačky na trhu.

Calculated Industries 3400 je vynikající základní kalkulačka pro jednotlivce, kteří s financováním nemovitostí teprve začínají. Jedna věc, díky níž je kalkulačka oblíbenou pro mnoho lidí, je její velikost kapsy. Je také velmi snadné jej používat, a to i pro jednotlivce, kteří neznají finanční kalkulačky.

3. Texas Instruments BA II PLUS

Finanční kalkulačka BA II PLUS je skvělou volbou jak pro studenty, tak pro podnikatele. Je to velmi užitečné při zpracovávání účetních, investičních a finančních aplikací. Vzhledem k řadě funkcí, s nimiž kalkulačka přichází, potřebují uživatelé trochu trpělivosti, aby se naučili všechny její složitosti.

Texas BAII PLUS může vyřešit problémy s hodnotou a cenou peněz. Pomáhá také jednotlivcům vypočítat IRR a NPV pro analýzu peněžních toků. Ve skutečnosti může uložit maximálně 24 nerovnoměrných peněžních toků.

4. Victor 6500 12-místný finanční kalkulačka Executive Desktop

Pro jednotlivce, kteří chtějí koupit levné kalkulačky, které jsou příznivé pro rozpočet, je Victor 6500 silným uchazečem. Kromě cenově dostupné ceny je kalkulačka dodávána s ultra velkým LCD úhlovým displejem, který zobrazuje hodnoty jasně.

Je také vybaven speciální funkcí průvodce půjčováním, která uživatelům umožňuje zadávat jakékoli proměnné půjčky a počítat. Kalkulačka Victor 6500 nemusí mít všechny zvonky a píšťalky ve srovnání s jinými finančními kalkulačkami, jednotlivci však budou i nadále schopni provádět základní finanční a účetní výpočty.

5. Finanční kalkulačka HP NW239AA 10bII +

Další chytrou volbou pro finanční kalkulačku je HP NW239AA. HP NW239AA se může pochlubit snadno použitelným designem, který snadno vypočítává finanční, obchodní a statistické problémy. Obsahuje více než 100 snadno přístupných obchodních funkcí, které jednotlivci umožňují rychlé výpočty a tím šetří čas.

Některé z problémů, které lze pomocí kalkulačky HP vyřešit, jsou splátky půjčky, úrokové sazby, standardní odchylka, NPV, IRR, procenta a další. Je také povoleno při certifikačních zkouškách CFP.

6. Finanční kalkulačka Casio FC-200V

Pro jednotlivce, kteří hledají řešení pokročilých finančních problémů, se Casio FC-200V hodí. Vyznačuje se uživatelsky přívětivým designem a vynikajícím výběrem integrovaných funkcí. S kalkulačkou Casio budou uživatelé moci provést investiční zhodnocení, vypočítat náklady a prodat marže.

Kalkulačka FC-200V navíc pomáhá uživateli převádět procentní úrokové sazby na efektivní úrokové sazby a počítat jednoduché a složené úrokové výpočty.

7. Finanční kalkulačka HP 12CP

HP 12CP je další přední volbou pro finanční kalkulačku a je široce používána finančními a obchodními profesionály. Nabízí intuitivní prostředí, díky kterému je navigace hračkou. Je to také jedna z mála kalkulaček, která je přijímána na zkoušky CFA.

Celkově má ​​kalkulačka HP 12CP přibližně 120 vestavěných funkcí. Kromě financí může také pomoci jednotlivcům provádět statistické a matematické výpočty.

8. Sharp Calculator EL-334WB Business Calculator

Velká obchodní kalkulačka EL-334WB je určena pro umístění na plochu. Dodává se s podstavcem a je skvělý pro použití doma nebo na pracovišti. Kalkulačka má elegantní bílý design s velkým LCD displejem pro snadnou viditelnost.

Plastové klíče pro zadávání údajů jsou také velké, což z něj činí šikovné zařízení pro jednotlivce, kteří potřebují pracovat ve špatně osvětlených oblastech. Kalkulačku lze použít k určení nákladové a prodejní marže i ziskové marže. Některé z funkcí, které uživatel na EL-334WB najde, jsou grand total key, backspace key, double double key, 4-key independent memory, an extra-large plus key, and automatic tax keys.

Zabalit

Pokud chce jednotlivec provést základní nebo pokročilé finanční výpočty, standardní kalkulačka nebude stačit. Pro takové případy je nejvhodnějším zařízením finanční kalkulačka, která je vybavena pokročilými funkcemi pro usnadnění výpočtu finančních problémů. Finanční kalkulačky zvládnou složité výpočty, jako jsou amortizační plány a analýza peněžních toků.

Související čtení

Finance je oficiálním poskytovatelem certifikace FMVA (Financial Modeling and Valuation Analyst) FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari, jejichž cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika. Abychom se dál učili a rozvíjeli své znalosti finanční analýzy, velmi doporučujeme další finanční zdroje uvedené níže:

  • Další odborné vzdělávání (CPE) Další odborné vzdělávání (CPE) Další odborné vzdělávání (CPE) je požadavek na Certified Public Accountants (CPA), který je navržen tak, aby pomáhal udržovat jejich kompetence a dovednosti jako poskytovatelé profesionálních služeb. V rámci trvalých požadavků na zachování označení CPA
  • Průvodce finančním modelováním Co je finanční modelování Finanční modelování se provádí v aplikaci Excel za účelem předpovědi finanční výkonnosti společnosti. Přehled toho, co je finanční modelování, jak a proč stavět model.
  • Seznam nejlepších investičních bank Seznam nejlepších investičních bank Seznam 100 nejlepších investičních bank na světě seřazených podle abecedy. Nejlepší investiční banky na seznamu jsou Goldman Sachs, Morgan Stanley, BAML, JP Morgan, Blackstone, Rothschild, Scotiabank, RBC, UBS, Wells Fargo, Deutsche Bank, Citi, Macquarie, HSBC, ICBC, Credit Suisse, Bank of America Merril Lynch
  • Nejlepší finanční certifikace Nejlepší finanční certifikace Seznam nejlepších finančních certifikací. Získejte přehled nejlepších finančních certifikací pro profesionály z celého světa pracující v oboru. Tato příručka porovnává nejlepších 6 programů a stává se certifikovaným finančním analytikem od různých poskytovatelů programů, jako jsou CFA, CPA, CAIA, CFP, FRM, FMVA

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found