Zefektivnění - přehled, jak to funguje a strategie

Zefektivnění odkazuje na zlepšení efektivity určitého procesu v organizaci. To lze provést automatizací Excel vs Automatizace ve finančním modelování Než budeme diskutovat Excel vs automatizaci ve finančním modelování, pojďme se nejprve podívat na vytváření finančních modelů. Finanční modelování zahrnuje vytvoření, zjednodušení úkolů nebo eliminaci zbytečných kroků pomocí moderních technik a technologií.

Zefektivnění

Zefektivnění znamená optimalizaci. Společnosti usilují o efektivnější a automatizovanější operace s cílem minimalizovat náklady Náklady na fixní a variabilní náklady lze klasifikovat několika způsoby v závislosti na jeho povaze. Jednou z nejpopulárnějších metod je klasifikace podle fixních nákladů a variabilních nákladů. Fixní náklady se nemění se zvyšováním / snižováním jednotek objemu výroby, zatímco variabilní náklady jsou pouze závislé a maximalizují zisky.

Rychlé shrnutí

  • Zefektivnění je optimalizace obchodních procesů v organizaci. Plně optimalizované a automatizované operace pomáhají podnikům dosáhnout jejich nejvyššího potenciálu, což šetří čas a minimalizuje rizika.
  • Společnosti by měly uvažovat o automatizaci a zefektivnění procesů pracovního kapitálu.
  • Implementace informačního systému, který pomůže zaměstnancům snadný přístup k potřebným databázím z jiných oddělení, může významně zlepšit efektivitu mezi odděleními.

Zefektivnění finančních procesů pro růst

Finanční oddělení jsou odpovědná za celý peněžní tok organizace. Monitorují všechny příjmy a odtoky hotovosti a zajišťují, aby byly peníze správně vypláceny a přijímány.

Když společnost roste velmi rychlým tempem, zvyšuje se také množství dokumentace a faktur. Předpokládejme, že projektoví manažeři pravidelně požadují, aby finanční tým poskytoval zprávy o svých rozpočtech. To vytváří tlak na finanční tým, aby držel krok s rychlým růstem a zvyšoval operační riziko. Riziko Ve financích je riziko pravděpodobnost, že se skutečné výsledky budou lišit od očekávaných výsledků. V modelu oceňování kapitálových aktiv (CAPM) je riziko definováno jako volatilita výnosů. Koncept „rizika a výnosu“ spočívá v tom, že rizikovější aktiva by měla mít vyšší očekávané výnosy, aby kompenzovala investory za vyšší volatilitu a zvýšené riziko. . V rámci řešení tohoto problému se společnost může rozhodnout najmout více zaměstnanců; to však neřeší kořen problému.

Pokud nábor není řešením, jak bude společnost zefektivňovat finanční procesy tak, aby byla minimalizována rizika?

Společnost může přenést větší odpovědnost a odpovědnost na manažery rozpočtu mimo finanční oddělení. Jedním z řešení je automatizace procesu rozpočtování. Rozpočtování Rozpočet je taktická implementace obchodního plánu. Abychom dosáhli cílů ve strategickém plánu podniku, potřebujeme nějaký typ rozpočtu, který financuje podnikatelský plán a stanoví opatření a ukazatele výkonu. . Společnost může poskytnout online řídicí panel alokace rozpočtu pro každého projektového manažera.

Tímto způsobem projektoví manažeři získají okamžitý automatizovaný přístup ke svým rozpočtovým zprávám. Budou také moci vidět dopad jejich rozhodnutí o projektu na příliv a odliv hotovosti. To pomáhá vyřešit problém škálovatelnosti finančního týmu.

Zefektivnění efektivity s provozním kapitálem

Zefektivnění efektivity s provozním kapitálem je pro podnikání velmi důležité. Podívejme se na některé strategie, které organizace používají k zefektivnění efektivity.

Společnost může eliminovat chyby automatizací procesů vymáhání pohledávek a placení závazků z účtu. Ruční práce na přípravě faktur a vyrovnání závazků může vést k chybám, které věci z dlouhodobého hlediska zpomalí. Stojí za to investovat do technických systémů k automatizaci procesů pohledávek a závazků.

Další strategií může být použití bezhotovostních opcí. Prodejci a zákazníci mohou přijímat a odesílat platby online prostřednictvím platební platformy, bankovních (bankovních) převodů nebo kreditních karet, takže vše bude přehledné na jednom místě.

Jednou z dalších strategií je centralizace informací o dodavatelích a zákaznících, takže každý ve společnosti, který potřebuje přístup k databázi, si je vědom, kam má jít a jak ji najít. Například informační systémy ve velké míře využívají podnikatelské subjekty a jsou stále populárnější. Urychlují proces komunikace mezi odděleními. To je obzvláště důležité ve vztahu k požadování informací od jiných oddělení.

Nakonec lze standardizovat podmínky pro inkasa a platby, což znamená úsporu času pro členy týmu. Nebudou muset trávit značné množství času správou komplikovaných systémů s různými pojmy souvisejícími se zákazníky a dodavateli.

Hlavním bodem je, že všechny výše uvedené možnosti mají za cíl výrazně zlepšit efektivitu společnosti.

Dodatečné zdroje

Finance nabízí Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, půjčky splátky a další. certifikační program pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na vyšší úroveň. Chcete-li se dál učit a rozvíjet svou znalostní základnu, prozkoumejte prosím další relevantní finanční zdroje níže:

  • Vytvoření řídicího panelu v aplikaci Excel Vytvoření řídicího panelu v aplikaci Excel Tato příručka k vytváření řídicího panelu v aplikaci Excel vás naučí, jak vytvořit krásný řídicí panel v aplikaci Excel pomocí technik vizualizace dat od profesionálů. v
  • Online platební společnosti Online platební společnosti Online platební společnosti jsou odpovědné za zpracování platebních metod online nebo prostřednictvím internetu. Online platební systémy umožňují prodejci přijímat platby a kupujícímu odesílat platby přes internet. Mezi příklady online platebních společností patří PayPal, Alipay, WeChat Pay
  • Řízení provozu Řízení provozu Řízení provozu je oblast podnikání zabývající se správou obchodních postupů s cílem maximalizovat efektivitu v organizaci. To
  • Výzkum a vývoj (R&D) Výzkum a vývoj (R&D) Výzkum a vývoj (R&D) je proces, při kterém společnost získává nové znalosti a využívá je ke zdokonalování stávajících produktů a zavádění nových do svých operací. Výzkum a vývoj je systematické šetření s cílem zavést inovace do aktuální nabídky produktů společnosti.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found