Prohlášení o investiční politice (IPS) - přehled, komponenty, příklad

Prohlášení o investiční politice (IPS), dokument vypracovaný mezi správcem portfolia Správce portfolia Správci portfolia spravují investiční portfolia pomocí šestistupňového procesu správy portfolia. V této příručce se dozvíte přesně, co správce portfolia dělá. Manažeři portfolia jsou profesionálové, kteří spravují investiční portfolia s cílem dosáhnout investičních cílů svých klientů. a klient, nastiňuje pravidla a pokyny, které musí správce portfolia dodržovat při zvažování alokace aktiv v portfoliu klienta. Jinými slovy, prohlášení o investiční politice nastiňuje, jak má správce portfolia spravovat peníze klienta.

Prohlášení o investiční politice

Stručné shrnutí:

  • Prohlášení o investiční politice je dokument vypracovaný mezi správcem portfolia a klientem, který nastiňuje cíle portfolia klienta a informace relevantní k dosažení těchto cílů.
  • Součásti prohlášení o investiční politice jsou rozsah a účel, správa, investice, návratnost a cíle rizik a řízení rizik.
  • IPS poskytuje správcům portfolia pokyny při rozhodování o portfoliu a pomáhá klientům dělat emocionální rozhodnutí související s jejich portfoliem.

Porozumění prohlášení o investiční politice

Prohlášení o investiční politice poskytuje správcům portfolia pokyny při rozhodování o portfoliu. Rozhodování o alokaci aktiv, tolerance rizika klienta, pákový efekt Pákový efekt Ve financích je pákový efekt strategií, kterou společnosti používají ke zvýšení aktiv, peněžních toků a výnosů, i když může také zvětšit ztráty. Existují dva hlavní typy pákového efektu: finanční a provozní. Pro zvýšení finanční páky si může firma půjčit kapitál vydáním cenných papírů s pevným výnosem nebo půjčením peněz přímo od věřitele. Provozní páka, požadavky na likviditu a omezení zahraničních investic do zabezpečení jsou některé příklady problémů, které jsou řešeny v IPS.

Dobře sestavené prohlášení o investiční politice poskytuje rámec pro investiční rozhodnutí učiněná správcem portfolia a také pomáhá zavázat klienta k dlouhodobé investiční strategii. Emocionálním rozhodnutím klienta do portfolia se lze vyhnout - IPS jedná tak, aby klientům připomněl zastřešující cíle a strategie portfolia.

Součásti prohlášení o investiční politice

Odkazy na dokument publikovaný Institutem CFA, součásti prohlášení o investiční politice jsou následující:

1. Rozsah a účel

  • Vytvoření a vytvoření kontextu týkajícího se zdroje bohatství investora
  • Identifikace a definice investora
  • Stanovení rolí a odpovědností správce portfolia
  • Identifikace struktury řízení rizik
  • Přiřazení odpovědnosti za monitorování a vykazování portfolia

2. Správa věcí veřejných

  • Upřesnění odpovědnosti při určování, provádění a monitorování výsledků provádění prohlášení o investiční politice
  • Popis procesu souvisejícího s kontrolou aktualizace IPS
  • Popisující autorita při najímání a propouštění prodejců spojených s portfoliem
  • Přiřazení odpovědnosti při určování alokace aktiv portfolia, včetně použitých vstupů a kritérií použitých k vývoji vstupů
  • Přiřazení odpovědnosti za monitorování a podávání zpráv o řízení rizik

3. Investiční, návratové a rizikové cíle

  • Popis celkového investičního cíle
  • Uvedení předpokladů o výnosu, riziku a výdajích (odliv v portfoliu)
  • Definování rizikové tolerance investora
  • Popis příslušných omezení (požadavky na likviditu, daňové aspekty, omezení určitých investic, právní omezení)
  • Popis všech dalších úvah, které mohou být relevantní pro investiční strategii

4. Řízení rizik

  • Zavádění měření výkonu a vykazování odpovědnosti
  • Specifikace metrik používaných k měření a vyhodnocení rizika
  • Definování procesu rebalancování portfolia a cílové alokace aktiv Alokace aktiv Alokace aktiv odkazuje na strategii, ve které jednotlivci rozdělují své investiční portfolio mezi různé rozmanité kategorie, aby minimalizovali investice

Teoretický příklad

Následuje teoretický příklad toho, jak by prohlášení o investiční politice mohlo zabránit emocionálním rozhodnutím.

V roce 2018 starší klientka se svým portfoliovým manažerem navrhla IPS. Prohlášení o investiční politice mimo jiné uvádí, že v portfoliu je omezeno investování do vysoce rizikových spekulativních investic.

S blížící se legalizací konopí v Kanadě a viděním rozruchu vytvářeného akcemi konopí se klient setkal se svým manažerem portfolia a nastínil svůj nápad posunout celou alokaci aktiv portfolia do akcií konopí, aby se zvedl. Klient věří, že toto odvětví bude i nadále růst a překonávat ostatní průmyslová odvětví.

S vypracovaným IPS manažer portfolia klientovi naznačuje, že portfolio je omezeno v investování do vysoce rizikových spekulativních investic. Správce portfolia uvádí, že akcie konopí jsou vysoce spekulativní, protože zahrnují předpoklady růstu výnosů, které jsou nereálné a v současné době se obchodují za extrémní násobky ocenění Druhy ocenění V násobcích Ve finanční analýze se používá mnoho druhů násobků ocenění. Tyto typy násobků lze kategorizovat jako násobky vlastního kapitálu a násobky podnikové hodnoty. Používají se ve dvou různých metodách: srovnatelná analýza společnosti (comps) nebo precedentní transakce (precedenty). Podívejte se na příklady výpočtu.

Správce portfolia dále uvádí, že zatímco zásoby marihuany mohou v krátkodobém horizontu dosahovat dobrých výsledků kvůli stálým titulkům, výrazně by to zvýšilo riziko portfolia a potenciálně ohrozilo portfolio v dosažení jeho dlouhodobého cíle.

Po pochopení skutečností předložených správcem portfolia se klient rozhodne následovat prohlášení investiční politiky portfolia a vyhnout se konopnému prostoru.

Další zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem certifikace FMVA (Financial Modeling and Valuation Analyst) FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari, jejichž cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika.

Abychom se dál učili a rozvíjeli své znalosti finanční analýzy, velmi doporučujeme další zdroje uvedené níže:

  • Dynamická alokace aktiv Dynamická alokace aktiv Dynamická alokace aktiv je investiční strategie, která zahrnuje časté úpravy vah v portfoliu na základě celkového výkonu trhu nebo výkonu určitých cenných papírů.
  • Investice: Průvodce pro začátečníky Investice: Průvodce pro začátečníky Průvodce Finance's Investing for Beginners vás naučí základy investování a jak začít. Zjistěte více o různých strategiích a technikách obchodování a o různých finančních trzích, do kterých můžete investovat.
  • Prospekt Prospekt Prospekt je zákonný dokument, který je společnost povinen předat Komisi pro cenné papíry (SEC). Dokument poskytuje informace o společnosti, jejím manažerském týmu, nedávném finančním výkonu a další související informace, které by investoři rádi věděli.
  • Druhy due dililence Druhy due dililence Jedním z nejdůležitějších a zdlouhavých procesů v rámci fúzí a akvizic je due diligence. Proces due diligence je něco, co kupující provádí, aby potvrdil přesnost tvrzení prodávajícího. Potenciální dohoda o fúzích a akvizicích zahrnuje několik typů náležité péče.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found