Výdělek volání - přehled, důležitost a struktura

Výdělkový hovor je konferenční hovor (obvykle se koná ve formě telekonference nebo webového vysílání), během něhož vedení veřejné společnosti Soukromá vs Veřejná společnost Hlavní rozdíl mezi soukromou a veřejnou společností spočívá v tom, že akcie veřejné obchodovány na burze cenných papírů, zatímco akcie soukromé společnosti nejsou. ohlašuje a projednává finanční výsledky společnosti za čtvrt roku nebo rok. Výzva k výdělku je obvykle doprovázena oficiální tiskovou zprávou, která shrnuje klíčové body finanční výkonnosti společnosti.

Výdělek volání

Hovory o výdělcích jsou obvykle hostovány po zveřejnění zpráv o výdělcích za dané období (čtvrtletí nebo rok). Příklady zpráv o výnosech jsou SEC 10-Q a 10-K 10-K Formulář 10-K je podrobná výroční zpráva, kterou je třeba předložit Komisi pro cenné papíry a burzy (SEC). Podání poskytuje komplexní shrnutí výkonnosti společnosti za daný rok. Je podrobnější než výroční zpráva zasílaná akcionářským formulářům ve Spojených státech.

Význam příjmů volání

Výplaty výnosů jsou považovány za jeden z klíčových zdrojů pro investory a kapitálové analytiky. Informace poskytované během volání o výdělcích lze začlenit do základní analýzy společnosti. V základní analýze mohou analytici kombinovat informace získané během akce s informacemi uvedenými ve zprávách společnosti v části pro správu, diskusi a analýzu (MD&A).

Důležitost volání o výnosech potvrzuje skutečnost, že investoři často plánují své obchody těsně před datem nadcházející konference. Akcioví analytici používají informace poskytnuté během těchto událostí k aktualizaci svých odhadů příjmů.

Záznamy o pokynech k výdělkům a oznámení jsou k dispozici veřejnosti na webových stránkách společnosti. Mnoho společností běžně také zveřejňuje přepisy svých hovorů o výdělcích. Na obrázku níže vidíte příklad oznámení o příjmech automobilky Tesla, které je k dispozici na webových stránkách společnosti.

Ukázka volání o výdělcích - Tesla

Struktura výdělku

Obecně platí, že veřejné společnosti oznamují své nadcházející výdělky několik dní nebo dokonce několik týdnů před akcí. Včasné oznámení je zásadní pro upoutání pozornosti zájemců o účast na akci. Typickými účastníky jsou investoři, analytici akcií a obchodní novináři. Všimněte si, že zprávy o příjmech velkých společností jsou často silně pokryty obchodními zprávami.

1. Prohlášení o bezpečném přístavu

Typický výdělečný hovor začíná bezpečným přístavem Bezpečný přístav Bezpečný přístav je ustanovení zákona nebo nařízení, které poskytuje ochranu před odpovědností nebo pokutou nebo snižuje odpovědnost, pokud jsou splněny určité podmínky. prohlášení vedení společnosti. Prohlášení o bezpečném přístavu obecně varuje účastníky prezentace zisku, že diskuse o finančních výsledcích může zahrnovat výhledová prohlášení. Odhady výsledků založené na výhledových prohlášeních se tedy mohou podstatně lišit od skutečných výsledků. Zřeknutí se odpovědnosti má omezit odpovědnost společnosti, pokud se výhledové předpoklady přijaté vedením společnosti drasticky liší od skutečných výsledků v budoucnu.

2. Prezentace a diskuse o finančních výsledcích

Poté, co bylo učiněno prohlášení o bezpečném přístavu, převzali hovor manažeři společnosti. Běžně společnost zastupují vedoucí pracovníci na úrovni C. V závislosti na společnosti a její firemní hierarchii se počet zúčastněných vedoucích pracovníků může lišit. Dva klíčoví manažeři, kteří jsou vždy přítomni ve výzvě k výdělku, jsou výkonný ředitel (CEO). CEO, zkratka pro Chief Executive Officer, je nejvýše postaveným jednotlivcem ve společnosti nebo organizaci. Generální ředitel je zodpovědný za celkový úspěch organizace a za rozhodování na nejvyšší úrovni. Přečtěte si popis práce a finančního ředitele (CFO) Co dělá finanční ředitel Co dělá finanční ředitel - úkolem finančního ředitele je optimalizovat finanční výkonnost společnosti, včetně: výkaznictví, likvidity a návratnosti investic. V rámci .

Manažeři prezentují a diskutují o finančních výsledcích za dané sledované období (čtvrtletí nebo rok). Kromě toho manažeři poskytují přehled o nadcházejících cílech a milnících společnosti a diskutují o tom, jak plány ovlivní budoucí finanční výkonnost společnosti.

3. Relace otázek a odpovědí

Poslední část volání o výdělcích je vyhrazena pro relaci Otázky a odpovědi. Během tohoto zasedání mají investoři, analytici a další účastníci výzvy příležitost klást otázky managementu společnosti týkající se prezentovaných finančních výsledků. Upozorňujeme, že manažeři společnosti mají právo odmítnout nebo odložit odpovědi na určité otázky.

Související čtení

Finance je oficiálním poskytovatelem certifikace FMVA (Financial Modeling and Valuation Analyst) FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari, jejichž cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika.

Abychom se dál učili a rozvíjeli své znalosti finanční analýzy, velmi doporučujeme další finanční zdroje uvedené níže:

  • Tři finanční výkazy Tři finanční výkazy Tři finanční výkazy jsou výkaz zisku a ztráty, rozvaha a výkaz peněžních toků. Tyto tři základní výroky jsou složitě
  • Druhy podání SEC Druhy podání SEC Americký SEC stanoví, že pro veřejně obchodované společnosti je povinné předkládat různé typy podání SEC, formuláře zahrnují 10-K, 10-Q, S-1, S-4, viz příklady. Pokud jste seriózní investor nebo finanční profesionál, znalost a schopnost interpretovat různé typy podání SEC vám pomůže při přijímání informovaných investičních rozhodnutí.
  • Neočekávané výdělky Neočekávané výdělky „Neočekávané výdělky“ jsou termín používaný v účetnictví k řešení rozdílu mezi skutečnými výdělky společnosti za určité období a výdělky, které měly generovat. Někdy se také označuje jako „překvapení příjmů“.
  • USA - EDGAR USA - EDGAR EDGAR je databáze, do které americké veřejné společnosti ukládají regulační dokumenty, jako jsou výroční zprávy, čtvrtletní zprávy, 10-k, 10-q, prospekt a další. EDGAR je zkratka pro Electronic Data Gathering, Analysis & Retrieval a je prohledávatelnou databází dokumentů pro americké společnosti.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found