Microcap - přehled, klasifikace ocenění, funkce

Termín „microcap“, známý také jako micro-cap, se obecně používá u společností s nízkou tržní kapitalizací, která se obvykle pohybuje v rozmezí 50 až 300 milionů dolarů. Tržní kapitalizace je produktem ceny akcií společnosti a její nevyřízené akcie Nevyřízené akcie Nevyřízené akcie představují počet akcií společnosti, s nimiž se obchoduje na sekundárním trhu, a proto jsou k dispozici investorům. Nevyřízené akcie zahrnují všechny akcie s omezeným přístupem držené vedoucími pracovníky a zasvěcenými osobami společnosti (vedoucí zaměstnanci), stejně jako podíl na kapitálu vlastněný institucionálními investory, který se denně mění.

Mikrokap

Akcie společnosti Microcap mohou být buď nově kótované společnosti s velmi malým počtem předpisů, nebo menší společnosti s významným potenciálem stát se v budoucnu akciemi s velkou kapitalizací. Zatímco kategorizace akcií podle tržní kapitalizace se může u různých účastníků trhu lišit, akcie jsou obvykle klasifikovány podle následujících kategorií:

souhrn

  • Microcap je obecný termín používaný k definování akcií s tržní kapitalizací mezi 50 a 300 miliony dolarů.
  • Akcie společnosti Microcap se obvykle obchodují na přepážkách s nízkými veřejně dostupnými informacemi a investují se do nich rizikovější než do akcií velkých společností.
  • Investoři musí být při investování do akcií microcap opatrní a musí investovat až po důkladné náležité péči o akcie, do kterých chtějí investovat.

Tabulka klasifikace podle tržní kapitalizace

KlasifikaceRozsah tržní kapitalizace
Velká čepiceVíce než 10 miliard dolarů
Střední čepice2 až 10 miliard dolarů
Malá čepice300 až 2 miliardy dolarů
Micro-cap50 až 300 milionů dolarů
Nano-capMéně než 50 milionů $

Vlastnosti zásob Microcap

1. Nedostatek veřejných informací

Největším rozdílem mezi akciemi microcap a akciemi s vyšší tržní kapitalizací je přesnost veřejně dostupných informací o společnosti. Většina velkých veřejných společností podává své zprávy u národního regulátora Komise pro cenné papíry (SEC) Americká komise pro cenné papíry nebo burzu (SEC) je nezávislá agentura federální vlády USA, která je odpovědná za implementaci federálních zákonů o cenných papírech a navrhování pravidel pro cenné papíry. Je také odpovědný za údržbu odvětví cenných papírů a burz cenných papírů a opcí, ke kterým má každý investor snadno přístup na webových stránkách regulačního orgánu. Akcie velkých společností jsou také pravidelně zkoumány a psány o nich akciovými analytiky a jejich cena akcií je snadno dostupná na internetu.

Podobné informace se však u akcií mikrokapek zřídka snadno najdou veřejně. Mnoho společností vyrábějících mikropočítače nepodává své zprávy příslušnému regulačnímu orgánu, což ztěžuje investorům získání relevantních informací.

2. Vysoké riziko

Investice do akcií obecně znamená určité riziko. Akcie mikrokapiček však přicházejí s vyšším rizikem než akcie velkých společností. Mnoho společností s mikrokapkami je nových a nemá žádné historické informace. Některé nemusí mít žádné významné výnosy, protože jejich produkty jsou ve vývoji nebo ještě nejsou uvedeny na trh.

Vyznačují se nízkým objemem obchodování, což investorovi ztěžuje prodej své investice, když to chce udělat. Vzhledem k nízkým objemům obchodování bude mít jakýkoli velký výprodej přímo významný dopad na cenu akcií. Společnosti jsou také náchylné k podvodům a správě a řízení společnosti. Je to systém problémů.

3. Žádné minimální standardy pro výpis

Každá společnost, která má v úmyslu vypsat své akcie na burze, musí splňovat minimální standardy pro kótování stanovené burzou. Požadavky se mohou pohybovat od držení určité minimální hodnoty aktiv po minimální počet akcionářů.

Akcie společnosti Microcap nemusí takové požadavky na seznam splňovat. Někdy však může být nutné, aby společnosti, jejichž cenné papíry jsou kótovány na OTC trhu, splňovaly minimální kritéria stanovená obchodním systémem.

4. Obchodováno přes přepážku

Akcím společnosti Microcap chybí požadavky na likviditu a kótování velkých společností; proto se mnoho z nich obchoduje v mimoburzovním obchodě (OTC) v obchodním styku s OTC (over-the-counter obchodem) je obchodování s cennými papíry mezi dvěma protistranami prováděné mimo formální burzy a bez dohledu regulátor směny. OTC obchodování se provádí na mimoburzovních trzích (decentralizované místo bez fyzického umístění) prostřednictvím dealerských sítí. trh. Over-the-counter znamená, že akcie nejsou obchodovány na burze, ale jsou přímo obchodovány mezi makléřem a dealerem nebo na OTC systémech.

5. Potenciálně vysoké odměny

Kompromis s investováním do mikrokapslí spočívá v tom, že s vyšším rizikem existuje možnost vyšších odměn, pokud se společnost stane multi-bagger. Nalezení takových multi-baggerů vyžaduje důkladný proces náležité péče ze strany investora. Téměř každá velká společnost dnes začala svou cestu jako malá společnost.

Investor musí rozumět financím společnosti, její obchodní strategii a budoucímu potenciálu a teprve poté se rozhodnout do společnosti investovat. Jakmile je due diligence dokončena, investor musí být s investicí trpělivý, protože cena akcií menších společností je vysoce volatilní a citlivá na tržní nálady.

Dodatečné zdroje

Finance nabízí Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, půjčky splátky a další. certifikační program pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na vyšší úroveň. Chcete-li se dál učit a rozvíjet svou znalostní základnu, prozkoumejte prosím další relevantní zdroje níže:

  • Míra návratnosti Míra návratnosti Míra návratnosti (ROR) je zisk nebo ztráta investice po určitou dobu, která je spojena s počáteční cenou investice vyjádřenou v procentech. Tato příručka učí nejběžnější vzorce
  • Druhy podání SEC Druhy podání SEC Americký SEC stanoví, že pro veřejně obchodované společnosti je povinné předkládat různé typy podání SEC, formuláře zahrnují 10-K, 10-Q, S-1, S-4, viz příklady. Pokud jste seriózní investor nebo finanční profesionál, znalost a schopnost interpretovat různé typy podání SEC vám pomůže při přijímání informovaných investičních rozhodnutí.
  • Metody oceňování Metody oceňování Při oceňování společnosti jako podniku se používají tři hlavní metody oceňování: DCF analýza, srovnatelné společnosti a precedenční transakce. Tyto metody oceňování se používají v investičním bankovnictví, kapitálovém výzkumu, soukromém kapitálu, rozvoji společností, fúzích a akvizicích, pákových odkupech a financích
  • Volume of Trade Volume of Trade

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found