Spread Trading - přehled, strategie a puirpose, typy spreadu

Spreadové obchodování - známé také jako obchodování s relativní hodnotou - je metoda obchodování, která zahrnuje investora, který současně kupuje jeden cenný papír a prodává související cenný papír. Cenné papíry, které se kupují a prodávají, často označované jako „leg“, se obvykle provádějí s futures kontrakty Futures kontrakt Futures kontrakt je dohoda o koupi nebo prodeji podkladového aktiva k pozdějšímu datu za předem stanovenou cenu. Je také známý jako derivát, protože budoucí smlouvy odvozují jeho hodnotu od podkladového aktiva. Investoři si mohou koupit právo koupit nebo prodat podkladové aktivum později za předem stanovenou cenu. nebo opce, i když lze použít i jiné cenné papíry.

Spread obchodování

Souhrn:

  • Obchodování se spready - známé také jako obchodování s relativní hodnotou - je simultánní nákup a prodej souvisejících cenných papírů jako celku, jejichž cílem je profitovat ze změny rozpětí (cenového rozdílu) mezi těmito dvěma cennými papíry.
  • Primárním cílem pro investory je použít samotný spread jako způsob generování zisku, když se spread rozšíří nebo zúží.
  • Existuje celá řada typů spready a spready se jmény; nejběžnější typy spready jsou spready s opcemi a splátky mezi komoditami.

Strategie a účel obchodování s spreadem

Strategií obchodování s rozpětí je poskytnout investorovi čistou pozici s hodnotou (nebo rozpětím), která závisí na rozdílu v ceně mezi prodávanými cennými papíry. Ve většině případů nejsou nohy obchodovány samostatně, ale místo toho jsou obchodovány jako jednotka na futures burzách.

Cílem pro investory je vydělat na rozpětí, jak se rozšiřuje nebo zužuje. Při obchodování na rozpětí se investoři obecně nesnaží těžit z přímého pohybu cen samotných končetin. Spready - protože jsou prováděny jako jednotka - jsou buď nakupovány, nebo prodávány. Záleží na potřebách investora, zda věří, že bude mít prospěch z širšího nebo užšího rozpětí.

Dva běžné typy pomazánek

Existuje několik typů spready; dva nejběžnější jsou však mezikomoditní spready a spready opcí.

1. Interkomoditní rozpětí

Interkomoditní rozpětí se vytváří, když investor nakupuje a prodává komodity, které jsou rozhodně odlišné, ale také související. Mezi komoditami existuje ekonomický vztah. Například:

  • Rozdrcená pomazánka je vztah mezi sójovými boby a jejich vedlejšími produkty, což odráží důležitost zpracování sójových bobů na olej nebo moučku.
  • Šíření jisker je vztah mezi elektřinou a zemním plynem; existuje mnoho elektráren, které vyžadují palivo jako palivo.
  • Crack Spread Crack spread se vztahuje k cenovému rozdílu mezi barelem surové ropy a jejími vedlejšími produkty, jako je benzín, topný olej, tryskové palivo, petrolej, asfaltový základ, nafta a topný olej. Obchodování s rafinací ropy na různé složky bylo z hlediska výnosů vždy nestabilní. je vztah mezi ropou a jejími vedlejšími produkty, přičemž rozpětí ukazuje inherentní hodnotu rafinace ropy na plyn.

2. Možnost rozšíření

Dalším běžným rozšířením je rozšíření možností. Spread opcí se vytváří s různými kontrakty opcí jako nohy. Obě smlouvy se musí vztahovat na stejné zabezpečení nebo komoditu.

Související čtení

Finance je oficiálním poskytovatelem certifikace FMVA (Financial Modeling and Valuation Analyst) FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari, jejichž cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika.

Abychom se dál učili a rozvíjeli své znalosti finanční analýzy, velmi doporučujeme další zdroje uvedené níže:

  • Cenné papíry spojené s komoditami Cenné papíry spojené s komoditami Cenné papíry spojené s komoditami jsou investiční nástroje nebo cenné papíry spojené s jednou nebo více cenami komodit. Na rozdíl od komodit, které majiteli neposkytují žádný příjem, cenné papíry spojené s komoditami obvykle dávají držitelům určitou výplatu.
  • Možnosti: Hovory a výplaty Možnosti: Hovory a výplaty Možnost je forma derivátové smlouvy, která dává držiteli právo, nikoli však povinnost, koupit nebo prodat aktivum do určitého data (datum vypršení platnosti) za stanovenou cenu (stávka cena). Existují dva typy možností: hovory a volání. Americké opce lze uplatnit kdykoli
  • Obchodní mechanismy Obchodní mechanismy Obchodní mechanismy odkazují na různé metody obchodování aktiv. Dva hlavní typy obchodních mechanismů jsou obchodní mechanismy založené na nabídkách a objednávkách
  • Investice: Průvodce pro začátečníky Investice: Průvodce pro začátečníky Průvodce Finance's Investing for Beginners vás naučí základy investování a jak začít. Zjistěte více o různých strategiích a technikách obchodování a o různých finančních trzích, do kterých můžete investovat.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found