Dotazy k finančnímu modelování - nejčastější dotazy a odpovědi

V tomto průvodci pohovorem o finančním modelování jsme sestavili seznam nejčastějších a nejčastěji kladených dotazů na otázky týkající se finančního modelování. Tato příručka je ideální pro kohokoli, kdo vede pohovor pro práci finančního analytika Průvodce, jak se stát finančním analytikem Jak se stát finančním analytikem. Postupujte podle finančního průvodce sítí, životopisů, rozhovorů, dovedností finančního modelování a dalších. Pomohli jsme tisícům lidí stát se finančními analytiky v průběhu let a přesně vědět, co to znamená. nebo jakoukoli jinou roli vyžadující znalosti v oboru, protože vám pomůže připravit se na nejdůležitější otázky týkající se konceptů a aplikací finančního modelování.

Spolu s tímto komplexním průvodcem otázkami (a odpověďmi) na rozhovory o finančním modelování by vás také mohlo zajímat prozkoumání „The Analyst Trifecta The Analyst Trifecta® Guide The ultimate guide on how to be a world-class financial analyst. Chcete být prvotřídním finančním analytikem? Hledáte nejlepší osvědčené postupy v oboru a vyčníváte z davu? Náš proces s názvem The Analyst Trifecta® se skládá z analytiky, prezentace a měkkých dovedností “- finanční průvodce, jak být skvělým finančním analytikem.

Obecné tipy pro otázky finančního modelování pohovorů

Tato příručka se zaměřuje výhradně na otázky týkající se rozhovorů s technickým finančním modelováním, zejména základní znalosti o vytváření finančních modelů pomocí softwaru, jako je Excel.

Obecné osvědčené postupy otázky týkající se financí nebo finančního modelování zahrnují:

  • Věnujte pár vteřin naplánování své odpovědi a nahlas zopakujte otázku tazateli (koupíte si čas opakováním části otázky zpět na začátku odpovědi)
  • Při odpovídání na každou otázku použijte strukturovaný přístup, což obvykle znamená mít body jedna, dva a tři (například)
  • Pokud nevíte přesnou odpověď, uveďte věci, které máte dělat vím, že jsou relevantní (a nebojte se říci „nevím přesně“ - to je mnohem lepší než hádat nebo vymýšlet věci)
  • Ukažte své uvažování (ukažte, že máte logický myšlenkový proces a dokážete vyřešit problémy, i když neznáte přesný Odpovědět)

Dotazy (a odpovědi) na pohovor s finančním modelováním

1. Co je to finanční modelování? K čemu se používá finanční model?

Finanční model je jednoduše nástroj, který je obvykle vytvořen v aplikaci Excel pro předpovídání nebo projektování finanční výkonnosti podniku do budoucna. Prognóza je obvykle založena na historických výsledcích společnosti a vyžaduje přípravu výkazu zisku a ztráty Výkaz zisku a ztráty Výkaz zisku a ztráty je jednou ze základních finančních výkazů společnosti, která ukazuje jejich zisk a ztrátu za určité časové období. Zisk nebo ztráta se určuje odečtením všech výnosů a odečtením všech nákladů z provozních i neprovozních činností. Toto prohlášení je jedním ze tří výkazů používaných jak v podnikových financích (včetně finančního modelování), tak v účetnictví. rozvaha rozvaha Rozvaha je jednou ze tří základních finančních výkazů. Tato prohlášení jsou klíčová jak pro finanční modelování, tak pro účetnictví. Rozvaha zobrazuje celková aktiva společnosti a způsob, jakým jsou tato aktiva financována prostřednictvím dluhu nebo vlastního kapitálu. Aktiva = Pasiva + Vlastní kapitál, výkaz o peněžních tocích, Výkaz o peněžních tocích Výkaz o peněžních tocích (oficiálně nazývaný Výkaz o peněžních tocích) obsahuje informace o tom, kolik peněz společnost za dané období vygenerovala a použila. Obsahuje 3 oddíly: hotovost z operací, hotovost z investování a hotovost z financování. a podpora plánů (označovaných jako „model tří prohlášení“). Odtud pokročilejší typy modelů Typy finančních modelů Mezi nejběžnější typy finančních modelů patří: model 3 výkazů, model DCF, model fúzí a akvizic, model LBO, model rozpočtu. Objevte 10 nejlepších typů, které lze sestavit, například analýzu diskontovaných peněžních toků Projděte mě DCF Otázka, projděte mě DCF Analýza je běžná v rozhovorech s investičním bankovnictvím. Naučte se, jak vyřešit otázku pomocí podrobného průvodce odpověďmi Finance. Sestavte si pětiletou předpověď nezajištěných volných peněžních toků, vypočítejte koncovou hodnotu a pomocí WACC diskontujte všechny tyto peněžní toky na současnou hodnotu. (Model DCF), pákový výkup Pákový výkup (LBO) Pákový výkup (LBO) je transakce, při níž je podnik získán pomocí dluhu jako hlavního zdroje protiplnění. K transakci LBO obvykle dochází, když si společnost soukromého kapitálu (PE) půjčí co nejvíce od různých poskytovatelů úvěrů (až 70-80% kupní ceny), aby dosáhla vnitřní návratnosti IRR> 20%, fúzí a akvizic Finanční modelování fúzí a akvizic a analýza citlivosti Co je to analýza citlivosti? Analýza citlivosti je nástroj používaný ve finančním modelování k analýze toho, jak různé hodnoty pro sadu nezávislých proměnných ovlivňují závislou proměnnou.

Výstup finančního modelu se používá pro rozhodování a provádění finanční analýzy, ať už uvnitř nebo vně společnosti. Uvnitř společnosti používají manažeři finanční modely k rozhodování o:

  • Získávání kapitálu Šablona balíčku Pitch Deck Tato bezplatná šablona balíčku hřiště je založena na stovkách prezentací investorů, které jsem viděl. Stáhněte si bezplatnou šablonu a vytvořte si investiční hřiště. Tuto šablonu PPT lze použít k vytvoření vlastního hřiště pro získávání kapitálu nebo k prezentaci investorům, aby vám vyprávěli svůj příběh. (dluh a / nebo vlastní kapitál)
  • Provádění akvizic (podniky nebo aktiva)
  • Organický růst firmy (např. Otevírání nových obchodů, vstup na nové trhy atd.)
  • Prodej nebo prodej aktiv a obchodních jednotek
  • Rozpočty a prognózy (plánování pro nadcházející roky)
  • Přidělení kapitálu (upřednostněte, do kterých projektů investovat)
  • Oceňování podniku

2. Jak vytváříte finanční model?

Při sestavování finančního modelu je zapotřebí 10 hlavních kroků:

# 1 Historické výsledky a předpoklady

Budování finančního modelu začíná shromažďováním informací z finančních výkazů Tři finanční výkazy Tři finanční výkazy jsou výkaz zisku a ztráty, rozvaha a výkaz peněžních toků. Tyto tři hlavní výkazy jsou složitě za poslední tři roky a více a počítají položky jako je míra růstu výnosů, hrubé marže, dny splatnosti účtů Poměr splatnosti obratu účtů Poměr obratu splatných účtů, známý také jako obrat závazků nebo poměr obratu věřitelů, je ukazatel likvidity, který měří průměrný počet případů, kdy společnost zaplatí věřitelům za účetní období. Poměr obratu splatných účtů je měřítkem krátkodobé likvidity, s vyšším poměrem obratu, dny inventáře, dny prodeje v inventáři (DSI), dny prodeje v inventáři (DSI), někdy známé jako dny inventury nebo dny v inventáři, je měření průměrného počtu dnů nebo času a dnů pohledávek Poměr obratu pohledávek Poměr obratu pohledávek, známý také jako poměr obratu dlužníka, je poměr efektivity, který měří, jak efektivně společnost vybírá výnosy - a rozšířeně, jak efektivně využívá svá aktiva. Poměr obratu pohledávek měří počet opakování za dané období ... Vzorec pro. Tyto metriky se pak používají v kombinaci s postřehy finančního analytika k předpokladům pro prognózované období jako pevné kódy.

# 2 Vytvořte výkaz zisku a ztráty

S předpokládanými předpoklady prognózy můžete sestavit výkaz zisku a ztráty, počínaje výnosem, COGS Náklady na prodané zboží (COGS) Náklady na prodané zboží (COGS) měří „přímé náklady“ vzniklé při výrobě jakéhokoli zboží nebo služeb. Zahrnuje náklady na materiál, přímé mzdové náklady a přímé režijní náklady továrny a je přímo úměrné výnosům. Jak rostou příjmy, je k výrobě zboží nebo služby zapotřebí více zdrojů. COGS je často až do EBITDA EBITDA EBITDA nebo zisk před úroky, zdaněním, odpisy a amortizací je zisk společnosti před provedením některého z těchto čistých odpočtů. EBITDA se zaměřuje na provozní rozhodnutí podniku, protože zkoumá ziskovost podniku ze základních operací před dopadem kapitálové struktury. Vzorec, příklady.

# 3 Vytvořte rozvahu

Další věcí, kterou je třeba sestavit, je rozvaha. Pomocí předpokladů, jako jsou AR dny, AP dny a dny inventáře, lze do budoucna předpovídat položky rozvahy, jako jsou pohledávky a zásoby.

# 4 Vytvořte podpůrné plány

Před vyplněním výkazu zisku a ztráty a rozvahy musíte vytvořit plán pro kapitálová aktiva, jako je Property, Plant & Equipment (PP&E) PP&E (Property, Plant and Equipment) PP&E (Property, Plant and Equipment) je jedním ze základních dlouhodobá aktiva nalezená v rozvaze. PP&E je ovlivněna Capexem, Odpisy a Akvizicemi / Dispozicemi dlouhodobého majetku. Tato aktiva hrají klíčovou roli ve finančním plánování a analýze operací a budoucích výdajů společnosti, jakož i v oblasti dluhu a úroků.

# 5 Vyplňte I / S a B / S

Ve výkazu zisku a ztráty odkaz na odpisy Odpisy Výdaje na odpisy se používají ke snížení hodnoty zařízení, majetku a vybavení tak, aby odpovídalo jejich používání a opotřebení v průběhu času. Odpisy se používají k lepšímu vyjádření nákladů a hodnoty dlouhodobého aktiva, protože souvisí s výnosem, který generuje. podle plánu PP&E a úroky podle plánu dluhu. Výkaz zisku a ztráty pak můžete dokončit výpočtem zisku před zdaněním, zdaněním a čistým příjmem. V rozvaze propojte konečný zůstatek PP&E a konečný zůstatek dluhu z podpůrných plánů. Vlastní kapitál akcionáře se počítá připočtením čistého příjmu a získaného kapitálu a odečtením dividend nebo akcií zpětně odkoupených od konečného zůstatku loňského roku.

# 6 Vytvořte výkaz peněžních toků

Po vyplnění výkazu zisku a ztráty a rozvahy můžete sestavit výkaz peněžních toků pomocí metody odsouhlasení FCFF vs FCFE Vyrovnání Volný peněžní tok do firmy (FCFF) je peněžní tok dostupný všem dodavatelům kapitálu firmy, jakmile společnost zaplatí vše provozní a investiční výdaje potřebné k udržení existence firmy. Stáhněte si bezplatnou šablonu aplikace Excel pro finanční vyrovnání FCFF vs FCFE pro celou společnost. Provozní hotovostní tok Provozní hotovostní tok Provozní hotovostní tok (OCF) je množství hotovosti generované běžnými provozními činnostmi podniku v konkrétním časovém období. Vzorec provozního peněžního toku je čistý příjem (tvoří spodní část výkazu zisku a ztráty), plus veškeré nepeněžní položky, plus úpravy o změny pracovního kapitálu se počítají tak, že se vezme čistý příjem, přičtení odpisů a úprava o změny v nepeněžních pracovní kapitál. Investování peněžních toků Peněžní tok z investiční činnosti Peněžní tok z investiční činnosti je část výkazu peněžních toků společnosti, která zobrazuje, kolik peněz bylo použito (nebo vygenerováno) při investování během konkrétního časového období. Investiční aktivity zahrnují nákup dlouhodobých aktiv, akvizice podniků a investice do obchodovatelných cenných papírů je funkcí kapitálových výdajů v plánu PP&E a financování peněžních toků Peněžní tok z finančních aktivit Peněžní tok z finančních aktivit je čistá částka financování společnost generuje v daném časovém období a používá se k financování svého podnikání. Mezi finanční činnosti patří vydávání a splácení vlastního kapitálu, výplata dividend, emise a splácení dluhu a závazky z kapitálového leasingu se skládají ze všech přílivů a odlivů hotovosti v důsledku změn dluhu a vlastního kapitálu.

# 7 Proveďte analýzu DCF

Diskontovaný peněžní tok (DCF) Projděte mě DCF Otázka, projděte mě Analýza DCF je běžná v rozhovorech s investičním bankovnictvím. Naučte se, jak vyřešit otázku pomocí podrobného průvodce odpověďmi Finance. Sestavte si pětiletou předpověď nezajištěných volných peněžních toků, vypočítejte koncovou hodnotu a pomocí WACC diskontujte všechny tyto peněžní toky na současnou hodnotu. analýza je metoda oceňování podniku. Provádí se to výpočtem volných peněžních toků Volný peněžní tok (FCF) Volný peněžní tok (FCF) měří schopnost společnosti produkovat to, na čem se investoři nejvíce zajímají: hotovost, která je k dispozici, se rozdělí podle uvážení a diskontuje je zpět na dnešek na náklady firmy na kapitál Náklady na kapitál Náklady na kapitál jsou minimální míra návratnosti, kterou musí podnik vydělat před vytvořením hodnoty. Než může podnik dosáhnout zisku, musí přinejmenším generovat dostatečný příjem k pokrytí nákladů na financování svého provozu. (nebo požadovaná míra návratnosti). Poté můžete vypočítat čistou současnou hodnotu (NPV) Čistá současná hodnota (NPV) Čistá současná hodnota (NPV) je hodnota všech budoucích peněžních toků (kladných i záporných) po celou dobu životnosti diskontované na současnost. Analýza NPV je formou vlastního ocenění a používá se značně napříč financemi a účetnictvím pro stanovení hodnoty podniku, zabezpečení investic, firmy.

# 8 Analýza citlivosti a scénáře

Jakmile je analýza DCF dokončena, můžete začlenit analýzu citlivosti a scénáře k posouzení dopadu na hodnotu společnosti, který je výsledkem změny různých proměnných. Toto jsou dobré způsoby, jak posoudit riziko investice.

# 9 Vytvářejte tabulky a grafy

Prezentace výsledků finanční analýzy pomocí vizuálních komponent, jako jsou grafy a grafy, pomáhá vedoucím pracovníkům a managementu lépe interpretovat finanční výsledky a rychle identifikovat trendy.

# 10 Zátěžový test a audit

Je důležité provést zátěžové testy extrémních scénářů, abyste zjistili, zda se finanční model chová podle očekávání. Finanční analytici by měli model také auditovat pomocí nástrojů v aplikaci Excel.

3. Uveďte tři nejběžnější osvědčené postupy pro finanční modelování.

Dodržováním osvědčených postupů ve finančním modelování v oboru mohou finanční analytici efektivněji vytvářet finanční modely a uživatelé jsou schopni snadno a rychle uchopit důležité informace, když se na modely podívají.

# 1 Excel tipy a triky

  • Omezte nebo eliminujte použití myši - klávesové zkratky Excel Shortcuts PC Mac Excel Shortcuts - Seznam nejdůležitějších a běžných zkratek MS Excel pro uživatele PC a Mac, finance, účetní profese. Klávesové zkratky zrychlují vaše dovednosti v oblasti modelování a šetří čas. Naučte se úpravy, formátování, navigace, pás karet, speciální vkládání, manipulace s daty, úpravy vzorců a buněk a další zkratky pomáhají proces urychlit
  • Rozdělte složité výpočty na jednodušší kroky
  • Znát důležité vzorce a funkce aplikace Excel vzorce Cheat Sheet Finance Cheat Sheet aplikace Excel vzorce vám poskytne všechny nejdůležitější vzorce pro provádění finanční analýzy a modelování v tabulkách aplikace Excel. Pokud se chcete stát mistrem finanční analýzy v Excelu a odborníkem na vytváření finančních modelů, jste na správném místě. (Vzorec INDEX MATCH MATCH Index Kombinace funkcí INDEX a MATCH je výkonnější vyhledávací vzorec než VLOOKUP. Naučte se používat INDEX MATCH v tomto výukovém programu Excel. Index vrací hodnotu buňky v tabulce na základě čísla sloupce a řádku a Shoda vrací pozici buňky v řádku nebo sloupci. Naučte se, jak k nim v této příručce, CHOOSE CHOOSE Funkce Funkce CHOOSE je kategorizována v rámci funkcí Excel Lookup a Reference. Vrátí hodnotu z pole odpovídající uvedenému číslu indexu . Funkce vrátí n-tou položku v daném seznamu. Jako finanční analytik je funkce VÝBĚR užitečná při výběru z dané sady dat. Například, VLOOKUP VLOOKUP Naučíme se VLOOKUP snadnou cestou se snímky obrazovky, příklady, podrobnými rozpis toho, jak přesně funguje vzorec v aplikaci Excel. Funkce = VLOOKUP (vyhledávací hodnota, rozsah tabulky, číslo sloupce). Například „vyhledejte tuto informaci v následující oblasti a dejte mi odpovídající data v jiném sloupci “. , atd.)

# 2 Formátování

Jasně rozlišujte mezi vstupy (předpoklady) a výstupy (výpočty nebo vzorce) pomocí konvencí formátování - modré písmo pro vstupy a černé písmo pro vzorce, stínování, ohraničení atd.

# 3 Rozložení a design modelu

Je zásadní strukturovat finanční model v logickém a snadno sledovatelném provedení. Toho lze dosáhnout vytvořením celého modelu na jednom listu a použitím skupinové funkce k vytvoření řezů.

Rovněž je dobrým zvykem používat stejné barevné téma v celém modelu, aby byl vypadat profesionálně.

4. Vyberte typ finančního modelu a projděte mě celým procesem.

Vyberte si model, který vám umožní prokázat některé pokročilé znalosti finančního modelování, ale nebuďte příliš ambiciózní, abyste si nakonec vybrali model, který neznáte. Ujistěte se, že znáte všechny klíčové kroky k důkladnému sestavení modelu.

Je také dobrý nápad před rozhovorem postavit několik modelů, aby byly užitečné ukázat a předvést postup tazateli, když bude tento typ otázky položen.

Níže uvádíme několik užitečných zdrojů o různých typech finančních modelů:

  • Model výkazu 3 Model výkazu 3 Model výkazu 3 spojuje výkaz zisku a ztráty, rozvahu a výkaz peněžních toků do jednoho dynamicky propojeného finančního modelu. Příklady, průvodce
  • Model diskontovaných peněžních toků (DCF) Bezplatný průvodce tréninkem modelu DCF Model DCF je specifický typ finančního modelu používaného k oceňování podniku. Tento model je jednoduše prognózou neuvolněného volného peněžního toku společnosti
  • Leverage Buyout (LBO) Model Leveraged Buyout (LBO) Leverage Buyout (LBO) je transakce, při níž je podnik získán pomocí dluhu jako hlavního zdroje protiplnění. K transakci LBO obvykle dochází, když si společnost soukromého kapitálu (PE) půjčí co nejvíce od různých věřitelů (až 70-80% kupní ceny), aby dosáhla návratnosti interní sazby IRR> 20%

Screenshot šablony modelu DCF

5. Jak byste předpovídali výnosy?

Existují dva přístupy k vytváření modelů - vytvoření modelu realistického nebo zachování jednoduchosti a robustnosti.

Přístup podle prvních principů identifikuje různé metody modelování výnosů s vysokou mírou detailů a přesnosti. Je třeba vzít v úvahu také úvahy specifické pro dané odvětví. Například při předpovídání příjmů pro maloobchodní odvětví předpovídáte míru expanze a odvozujete příjem na metr čtvereční. Při předpovídání výnosů pro telekomunikační průmysl předpovídáte velikost trhu a používáte aktuální podíl na trhu a analýzu konkurence. Při předpovídání výnosů pro odvětví služeb odhadujete počet zaměstnanců a příjem využíváte pro trendy zaměstnanců.

Na druhou stranu rychlý a jednoduchý přístup k robustním modelům nastiňuje, jak můžete modelovat výnosy mnohem příměji, s výhodou, že model bude jednodušší a snadno použitelný.V tomto přístupu předpovídáte budoucí tempo růstu na základě historických čísel a trendů.

6. Řekněte mi rozdíl mezi funkcemi NPV a XNPV v aplikaci Excel.

Funkce NPV Funkce NPV Funkce NPV je zařazena do kategorie Finanční funkce aplikace Excel. Bude vypočítávat čistou současnou hodnotu (NPV) pro pravidelné peněžní toky. NPV bude pro investici vypočítána pomocí diskontní sazby a řady budoucích peněžních toků. Ve finančním modelování je funkce NPV užitečná při určování hodnoty podniku při výpočtu čisté současné hodnoty, Čistá současná hodnota (NPV) Čistá současná hodnota (NPV) je hodnota všech budoucích peněžních toků (kladných i záporných) za celý životnost investice diskontovaná do současnosti. Analýza NPV je formou vlastního ocenění a používá se značně napříč financemi a účetnictvím pro stanovení hodnoty podniku, zabezpečení investice, vzhledem k řadě peněžních toků a diskontní sazbě. Funkce NPV předpokládá, že platby jsou rozloženy ve stejných pravidelných platbách.

Argument funkce je = NPV (sazba, [hodnota 1], [hodnota 2],…), kde sazba je míra diskontu po celé období a hodnota 1, hodnota 2,… jsou číselné hodnoty, které představují řadu plateb a příjmů.

Funkce XNPV Funkce XNPV v aplikaci Excel Funkce XNPV v aplikaci Excel by měla být použita nad běžnou funkcí NPV ve finančním modelování a analýze ocenění, aby byla zajištěna přesnost a přesnost. Vzorec XNPV používá konkrétní data, která odpovídají každému peněžnímu toku diskontovanému v řadě. Naučte se krok za krokem v této příručce s příklady a sceenshots je mnohem přesnější než funkce NPV, protože bere v úvahu konkrétní data, kdy každý z peněžních toků probíhá. Tato funkce vyžaduje zadání diskontní sazby, řady peněžních toků a řady odpovídajících dat pro každý peněžní tok.

Funkce je = XNPV (sazba, peněžní toky, data peněžních toků)

Při oceňování cenných papírů, investic nebo společností poskytuje funkce XNPV přesnější čistou současnou hodnotu, protože ovlivňuje časovou hodnotu peněz, časovou hodnotu peněz Časová hodnota peněz je základní finanční koncept, který drží tyto peníze v současnost má hodnotu větší než stejná částka peněz, která bude přijata v budoucnu. To je pravda, protože peníze, které právě teď máte, lze investovat a získat návratnost, čímž v budoucnu vytvoříte větší částku peněz. (Také s budoucností, zatímco funkce NPV není.

7. Jak předpovídáte volný peněžní tok?

Volný peněžní tok do firmy Unlevered Free Cash Flow Unlevered Free Cash Flow je teoretické číslo peněžního toku pro podnik za předpokladu, že společnost je zcela bez dluhů bez úrokových nákladů. (a.k.a. „unlevered free cash flow“) je preferovaným přístupem při oceňování akcií pomocí metody DCF.

Vzorec k výpočtu FCFF je: FCFF = EBIT x (1 - daň v%) + odpisy a amortizace - čisté kapitálové výdaje - zvýšení pracovního kapitálu

Můžete také vypočítat volný peněžní tok do vlastního kapitálu Zdarma peněžní tok do vlastního kapitálu (FCFE) Zdarma peněžní tok do vlastního kapitálu (FCFE) je množství hotovosti, které podnik generuje a které je možné potenciálně rozdělit akcionářům. Vypočítává se jako hotovost z operací snížená o kapitálové výdaje. Tato příručka poskytne podrobné vysvětlení, proč je to důležité a jak je vypočítat, a několik dalších, což je množství hotovosti dostupné pro investory do akcií po splacení dluhu, úroků a investic potřebných k udržení činnosti společnosti.

Lze jej vypočítat pomocí vzorce: FCFE = hotovost z operací - kapitálové výdaje + vydaný čistý dluh

8. Co je analýza citlivosti a jak byste ji provedli v aplikaci Excel?

Analýza citlivosti je nástroj používaný ve finančním modelování k analýze toho, jak různé hodnoty sady nezávislých proměnných ovlivňují za určitých podmínek konkrétní závislou proměnnou. Například finanční analytik může chtít prozkoumat, jak může být ovlivněna zisková marže společnosti, když se změní proměnné, jako jsou náklady na prodané zboží a náklady na pracovní sílu. Může provést analýzu citlivosti, aby otestoval různé sady hodnot pro tyto proměnné a zjistil, jak se odpovídajícím způsobem mění zisková marže.

Jedním z nejužitečnějších nástrojů v Excelu pro provádění analýzy citlivosti jsou datové tabulky, kde můžete zobrazit výstupní citlivost změnou až dvou nezávislých proměnných. Tornádo grafy jsou také skvělým způsobem, jak ukázat dopad změn na mnoho proměnných najednou.

koupit finanční analytik příklad finančního modelu

9. Jak jsou propojeny tři finanční výkazy?

Pokud dostanete jednu z otázek rozhovoru o finančním modelování v duchu: „Jak jsou 3 finanční výkazy propojeny? Jak jsou propojeny 3 finanční výkazy Jak jsou propojeny 3 finanční výkazy? Vysvětlíme, jak propojit 3 finanční výkazy pro finanční modelování a oceňování v aplikaci Excel. Spojení čistého příjmu a nerozděleného zisku, PP&E, odpisy a amortizace, kapitálové výdaje, provozní kapitál, finanční činnosti a hotovostní zůstatek “, v rozhovoru byste neměli zacházet do tak podrobností jako výše, ale jednoduše zasáhnout hlavní body, kterými jsou:

  • Čistý příjem z výkazu zisku a ztráty plynoucí do rozvahy a výkazu peněžních toků
  • Odpisy se přičtou zpět a CapEx se odečte ve výkazu peněžních toků, což určuje PP&E v rozvaze
  • Finanční činnosti většinou ovlivňují rozvahu a hotovost z finalizace, kromě úroků, které jsou uvedeny ve výkazu zisku a ztráty
  • Součet závěrečné hotovosti posledního období plus hotovost tohoto období z operací, investování a financování je konečný zůstatek hotovosti v rozvaze

10. Jak můžete zajistit, aby vaše čísla ve finančním modelu byla správná? Jaké nástroje v aplikaci Excel byste použili k auditu svého modelu?

# 1 Struktura modelu - Oddělením vstupů (pouze konstanty) od zpracování a výstupů (pouze vzorce) můžete snadno sledovat zdroj vstupů a zajistit, aby předpoklady byly konzistentní (předpoklady by měly být zadány pouze jednou).

# 2 Přejít na speciální - Funkce Přejít na speciální v aplikaci Excel umožňuje zvýraznit buňky obsahující konkrétní obsah, jako jsou konstanty, vzorce a text. To vám pomůže zkontrolovat, zda jsou všechny vstupy konstanty a všechny výstupy jsou vzorce.

# 3 Stopové precedenty a závislé osoby - Trasující precedenty identifikují, co předchází buňce, kterou chcete zkontrolovat (tj. Zkontrolovat, které vstupy se používají ve vzorci), zatímco trasovací závislé osoby identifikují, kam se vstupuje vstupní buňka (tj. Které vzorce používají tento vstup).

Více otázek a odpovědí na pohovory

Děkujeme, že jste si přečetli finančního průvodce otázkami a odpověďmi na pohovor o finančním modelování. Publikovali jsme také řadu dalších průvodců pohovorů. Nejlepší způsob, jak být na pohovorech dobrý, je procvičovat si, proto doporučujeme přečíst níže nejběžnější otázky a odpovědi, abyste se ujistili, že jste na cokoli připraveni!

Zde jsou naši nejoblíbenější průvodci pohovorem (otázky a odpovědi):

  • Finanční rozhovory Otázky finančního rozhovoru Otázky a odpovědi na finanční rozhovory. Tento seznam obsahuje nejčastější a nejčastější otázky a odpovědi na pohovory týkající se financí a zaměstnání. Existují dvě hlavní kategorie: behaviorální a technická
  • Interview s investičním bankovnictvím Interview s investičním bankovnictvím Otázky a odpovědi Otázky a odpovědi s investičním bankovnictvím. Tuto skutečnou formu banka využívala k najímání nového analytika nebo spolupracovníka. Statistiky a strategie IB rozhovoru. Dotazy jsou seřazeny podle: přehled bank a odvětví, historie zaměstnání (životopis), technické otázky (finance, účetnictví, oceňování) a chování (přizpůsobení)
  • Účetní rozhovory Otázky účetního rozhovoru Otázky a odpovědi účetního rozhovoru. Tento seznam obsahuje nejčastější otázky týkající se pohovoru, které se používají k najímání pro účetní úlohy. Některé jsou složitější, než se na první pohled zdá! Tato příručka se zabývá otázkami týkajícími se výkazu zisku a ztráty, rozvahy, výkazu peněžních toků, rozpočtování, prognóz a účetních zásad
  • Rozhovory s finančním plánováním a analýzou (FP&A) Otázky s rozhovorem s analytikem Otázky a odpovědi s rozhovorem s analytikem. Pro kohokoli, kdo má pohovor na pozici analytika v úvěrovém oddělení banky, je to průvodce esem! Otázky zahrnují následující: technické dovednosti (finance a účetnictví), sociální dovednosti (komunikace, přizpůsobení osobnosti atd.). Tato příručka se zaměřuje výhradně
  • Rozhovory s úvěrovým analytikem Otázky s úvěrovým analytikem Otázky a odpovědi s úvěrovým analytikem. Pro kohokoli, kdo má pohovor na pozici analytika v úvěrovém oddělení banky, je to průvodce esem! Otázky zahrnují následující: technické dovednosti (finance a účetnictví), sociální dovednosti (komunikace, přizpůsobení osobnosti atd.). Tato příručka se zaměřuje výhradně
  • Otázky týkající se behaviorálního pohovoru Otázky a odpovědi týkající se behaviorálního rozhovoru Tento seznam obsahuje nejčastější otázky a odpovědi na pohovory týkající se financí a měkkých dovedností v chování. Otázky týkající se behaviorálních rozhovorů jsou u finančních pracovních míst velmi časté, a přesto jsou na ně žadatelé často nedostatečně připraveni.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found