Stáž v investičním bankovnictví - důležité informace, data, rady

Většina investičních bank nabízí každý rok program stáží v investičním bankovnictví a najímá řadu letních analytiků a spolupracovníků, aby pracovali 9–12 týdnů ve svých kancelářích. Tyto programy jsou skvělé pro obě strany: stážisté získají fenomenální zkušenosti a seznámí se s tím, jaké to je pracovat ve firmě, a banky uvidí dovednosti, pracovní morálku a osobnost stážistů z první ruky, než se rozhodnou, zda chtějí je najmout na plný úvazek. Více: přečtěte si popis pracovní pozice investičního bankovnictví Popis pracovní pozice investičního bankovnictví Tento popis pracovní pozice investičního bankovnictví nastiňuje hlavní dovednosti, vzdělání a pracovní zkušenosti potřebné k tomu, abyste se mohli stát analytikem IB nebo spolupracovníkem.

Stážisté se díky praktickým zkušenostem mohou naučit dovednosti potřebné pro investiční bankovnictví Jobs Procházet popisy pracovních pozic: požadavky a dovednosti pro zveřejňování nabídek v investičním bankovnictví, průzkumu kapitálu, pokladny, FP&A, podnikových financí, účetnictví a dalších oblastech financí. Tyto popisy pracovních míst byly sestaveny na základě nejběžnějších seznamů dovedností, požadavků, vzdělání, zkušeností a další práce. Stážisté spolupracují s produktovou skupinou nebo průmyslovou skupinou IBD - divize investičního bankovnictví IBD je zkratka pro divizi investičního bankovnictví v rámci celkové investiční banky. IBD má odpovědnost za spolupráci s korporacemi, institucemi a vládami při získávání kapitálu (upisování na akciových, dluhových a hybridních trzích), jakož i za provádění fúzí a akvizic, podporu skutečných transakcí a obchodů, na kterých banka pracuje. Je pravda, že práce sama o sobě je velmi vstupní úrovní, ale dohody mohou být velmi zviditelněné.

stáž v investičním bankovnictvíNejde jen o získání kávy!

Načasování a proces podávání žádosti

Většina programů stáží investičního bankovnictví je nabízena v létě. Některé banky však nabízejí také „kooperativní“ stáž během podzimu, zimy nebo jara. Takové programy spolupráce jsou nabízeny pouze prostřednictvím univerzit, které již vytvořily program spolupráce s bankou, nebo které mají rotující akademický cyklus (jako je ten, který existuje na Dartmouth College).

Typická časová osa je následující:

  1. Září - zveřejněny příležitosti pro stáže
  2. Říjen / listopad - jsou prováděny rozhovory a předkládány nabídky
  3. Květen / červen - stáže začínají (průměrná délka je asi 10 týdnů)

Poradenství generálního ředitele společnosti Goldman Sachs pro letní stážisty

Generální ředitel společnosti Goldman Sachs Lloyd Blankfein nabídl několik rad letním stážistům v GS, jak ukazuje video níže na YouTube. V rozhovoru Blankfein popisuje svou osobní kariérní dráhu, počínaje jako právník, než přešel do investičního bankovnictví.

Jednou z jeho nejlepších rad je mít širokou škálu osobních zájmů a shromáždit různé zkušenosti, díky nimž budete zajímavým člověkem.

Navíc povzbuzuje ambiciózní stážisty, aby se o tento proces nestarali. Nakreslí analogii s golfovou hrou a vysvětlí to takto: „Pokud uchopíte hůl příliš pevně, míč nepůjde tak daleko ani rovně. Uvolněte se trochu na svém sevření a budete ohromeni zlepšením!

Video je 41 minut a Finance důrazně doporučuje jej sledovat!

Stáže jsou rozhodující pro získání nabídek na plný úvazek

Hlavní důvod, proč je stáž v investičním bankovnictví tak důležitá, spočívá ve statistickém faktu, že velké procento všech nabídek na plný úvazek jde stážistům, kteří jsou najati zpět. Závěrem je, že pokud si během léta nezajistíte práci v bance nebo na jiné relevantní pozici, pak vaše šance na získání nabídky na plný úvazek, když absolvujete, jsou určitě nižší.

Situaci můžete udělat, abyste pomohli! Prvním je začít se ucházet o pozice co nejdříve ve své univerzitní kariéře. Mnoho společností přijme studenty v létě po prvním ročníku. I když práce není tak zviditelněná jako práce v IB, může být použita jako odrazový můstek v příštím roce a v následujícím roce, jak se budete rozvíjet.

Dovednosti v oblasti finančního modelování

Jedním z nejlepších způsobů, jak posílit svůj životopis a vyniknout, je získat v jeho životopisu dovednosti v oblasti finančního modelování a oceňování. Pokračovat Při odesílání motivačního dopisu a životopisu na pozici podnikových financí postupujte podle pokynů a osvědčených postupů v oboru. Stáhněte si životopisy a šablony motivačních dopisů, které budou připraveny na vaši žádost o zaměstnání. Tyto životopisy jsou navrženy tak, aby vám poskytly nejlepší záběr při výběru na pohovor. Finance nabízí širokou škálu kurzů, počínaje samotnými základy aplikace Excel a účetnictví, až po modelování DCF a dokonce i finanční modelování fúzí a akvizic.

Tyto kurzy vám pomohou připravit se na stáž v investičním bankovnictví tím, že vám poskytnou dovednosti, které potřebujete k rozběhu.

finanční model fúzí a akvizic investičního bankovnictví

Zdroj: Kurzy finančního finančního modelování.

Více zdrojů stáže investičního bankovnictví

Děkujeme, že jste si přečetli tohoto průvodce stážovými programy investičního bankovnictví. Posláním Finance je pomáhat vám rozvíjet svou kariéru a stát se světovým finančním analytikem. S ohledem na tuto misi vám tyto další zdroje pomohou na vaší cestě:

  • Obnovení investičního bankovnictví Šablona pro obnovení investičního bankovnictví. Naučte se, jak napsat životopis investičního bankovnictví (analytik nebo spolupracovník) s bezplatným průvodcem a šablonou pro obnovení financí. Životopis IB je jedinečný. Je důležité přizpůsobit svůj životopis průmyslovým standardům, aby nedošlo k okamžitému smazání
  • Průvodní dopis investičního bankovnictví Průvodní dopis investičního bankovnictví Šablona průvodního dopisu investičního bankovnictví. Naučte se, jak napsat motivační dopis investičního bankovnictví (analytik nebo spolupracovník) s naším bezplatným průvodcem a šablonou. Abychom vám pomohli projít procesem prověřování, vytvořili jsme tuto příručku pro psaní vašeho dopisu o pozici investičního bankovnictví.
  • Otázky a odpovědi k rozhovorům Rozhovory Eso na váš další rozhovor! Podívejte se na průvodce pohovorem Finance s nejčastějšími dotazy a nejlepšími odpověďmi na jakoukoli pracovní pozici v oblasti podnikových financí. Otázky a odpovědi k rozhovorům pro finance, účetnictví, investiční bankovnictví, kapitálový výzkum, komerční bankovnictví, FP&A a další! Bezplatní průvodci a procvičte si eso na pohovoru
  • Příručky pro finanční modelování Finanční modelování Zdroje a příručky pro finanční modelování zdarma, které vám pomohou naučit se nejdůležitější koncepty vlastním tempem. Tyto články vás naučí osvědčené postupy v oblasti finančního modelování se stovkami příkladů, šablon, průvodců, článků a dalších. Zjistěte, co je finanční modelování, jak sestavit model, dovednosti aplikace Excel, tipy a triky

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found