Funkce REPLACE - vzorec, příklady, jak používat funkci Nahradit

Funkce REPLACE je zařazena do seznamu funkcí Excel TEXT Funkce Seznam nejdůležitějších funkcí aplikace Excel pro finanční analytiky. Tento podváděcí list pokrývá stovky funkcí, které je důležité znát jako analytik aplikace Excel. Funkce nahradí část textového řetězce na základě zadaného počtu znaků jiným textovým řetězcem.

Ve finanční analýze může být funkce REPLACE užitečná, pokud si přejeme odstranit text z buňky, když je text na proměnné pozici.

Vzorec

= REPLACE (old_text, start_num, num_chars, new_text)

Funkce REPLACE používá následující argumenty:

  1. Old_text (povinný argument) - Toto je text, který chceme nahradit některými znaky.
  2. Start_num (povinný argument) - Poloha prvního znaku, který chcete nahradit, ve starém textu.
  3. Num_chars (povinný argument) - Toto je počet znaků, které se mají nahradit.
  4. Nový_text (povinný argument) - náhradní text.

Jak používat funkci VYMĚNIT v aplikaci Excel?

Jako funkci listu lze funkci REPLACE zadat jako součást vzorce v buňce listu. Abychom pochopili použití této funkce, zvažte příklad:

Příklad 1

Předpokládejme, že jsme importovali data z externího zdroje a chceme najít určité znaky. Uvedené údaje jsou:

Funkce REPLACE

Vzorec a výsledky v aplikaci Excel jsou uvedeny na následujícím obrázku obrazovky:

Funkce REPLACE - příklad

Několik poznámek o funkci REPLACE:

1. Chyba #VALUE - nastane, když:

A. Zadaný argument start_num je záporný nebo je nečíselnou hodnotou.

b. Zadaný argument num_chars je záporný nebo nečíselný.

2. Funkce REPLACE je navržena pro použití s ​​textovými řetězci a vrací textový řetězec. Pokud se tedy pokusíme použít funkci s datem, časem nebo číslem, můžeme získat liché výsledky. Pokud neplánujeme použít datum, čas nebo číslo v dalších výpočtech, můžeme problém vyřešit převedením hodnot na text pomocí nástroje Excel do sloupců. Udělat to:

  • Musíme vybrat buňky, které chceme převést na text. Vybraný text nesmí obsahovat více než jeden sloupec.
  • Na kartě Data na pásu karet aplikace Excel vyberte Text do sloupců, jak je znázorněno níže:

VYMĚNIT - Příklad 1

  • Ujistěte se, že je vybrána možnost Oddělený, a pak klikněte na Další.

VYMĚNIT - Příklad 2

  • Zajistěte, aby nebyly vybrány všechny možnosti oddělovače, a poté znovu klikněte na Další. Vyberte Text a klikněte na tlačítko Dokončit.

Funkce REPLACE by nyní měla fungovat podle očekávání u hodnot, které byly převedeny na text.

Kliknutím sem stáhnete ukázkový soubor aplikace Excel

Dodatečné zdroje

Děkujeme, že jste si přečetli finančního průvodce důležitými funkcemi aplikace Excel! Tím, že si uděláte čas na osvojení a zvládnutí těchto funkcí, výrazně urychlíte svou finanční analýzu. Další informace najdete v těchto dalších finančních zdrojích:

  • Funkce aplikace Excel pro finance Excel pro finance Tento průvodce Excel pro finance vás naučí 10 nejlepších vzorců a funkcí, které musíte znát, abyste byli skvělým finančním analytikem v aplikaci Excel. Tato příručka obsahuje příklady, snímky obrazovky a podrobné pokyny. Nakonec si stáhněte bezplatnou šablonu aplikace Excel, která obsahuje všechny finanční funkce obsažené v tomto kurzu
  • Kurz vzorců pro Excel
  • Pokročilé vzorce aplikace Excel, které musíte znát Pokročilé vzorce aplikace Excel, které musíte znát Tyto pokročilé vzorce aplikace Excel jsou důležité pro znalost a posune vaše dovednosti v oblasti finanční analýzy na další úroveň. Pokročilé funkce aplikace Excel, které musíte znát. Naučte se 10 nejlepších vzorců aplikace Excel, které každý finanční analytik světové úrovně pravidelně používá. Tyto dovednosti zlepší vaši tabulkovou práci v jakékoli kariéře
  • Zkratky aplikace Excel pro PC a Mac Zkratky aplikace Excel PC Zkratky aplikace Excel pro Mac - Seznam nejdůležitějších a nejběžnějších zkratek pro MS Excel pro uživatele PC a Mac, finance, účetní profese. Klávesové zkratky zrychlují vaše dovednosti v oblasti modelování a šetří čas. Naučte se úpravy, formátování, navigaci, pás karet, vkládání speciálních, manipulaci s daty, úpravy vzorců a buněk a další zkratky

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found