Poplatek za závazek - Zjistěte, jak vypočítat poplatky za závazky

Poplatek za závazek je poplatek, který účtuje věřitel dlužníkovi za účelem kompenzace věřiteli Nejlepší banky v USA Podle americké federální pojišťovací společnosti pro pojištění vkladů existovalo v USA k únoru 2014 6 799 komerčních bank pojištěných FDIC. centrální bankou země je Federální rezervní banka, která vznikla po přijetí zákona o federálních rezervách v roce 1913 pro udržování otevřené úvěrové hranice. Poplatek také zajišťuje slib věřitele poskytnout úvěrovou linku Bankovní linka Bankovní linka nebo úvěrová linka (LOC) je druh financování, které je poskytováno jednotlivci, korporaci nebo vládnímu subjektu, bankou nebo jiným subjektem na dohodnuté podmínky ke konkrétním datům, bez ohledu na podmínky finančních trhů. Poplatek kompenzuje věřiteli rizika spojená s otevřenou úvěrovou linkou navzdory nejistým budoucím tržním podmínkám a současné neschopnosti věřitele účtovat úroky Úrokové náklady Úrokové náklady vznikají ze společnosti, která financuje prostřednictvím dluhu nebo leasingu kapitálu. Úroky se nacházejí ve výkazu zisku a ztráty, ale lze je vypočítat také pomocí dluhového plánu. Plán by měl nastínit všechny hlavní dluhy, které má společnost ve své rozvaze, a vypočítat úrok vynásobením jistiny.

Diagram poplatků za závazky

Věřitelé zasílají dlužníkům dopisy o závazcích s uvedením poplatku za závazek a s vysvětlením, jak byl poplatek stanoven. Věřitel obvykle účtuje paušální poplatek nebo procento nevyplacené nebo budoucí částky úvěru. Procentní poplatek se obvykle pohybuje mezi 0,25% a 1%. Poplatek se obvykle platí po uzavření úvěrové smlouvy. Tuto částku však lze účtovat pravidelně, pokud je účtována z nerozděleného úvěru. V takových případech je poplatek založen na průměrném zůstatku nevyplacené částky úvěru.

Poplatek za závazek vs. úrok

Poplatek za závazek a úroky jsou často často zaměňovány s jiným. Ačkoli mezi nimi existují podobnosti, je mezi nimi podstatný rozdíl. U nerozděleného nebo budoucího úvěru je účtován poplatek za závazek, zatímco úrok se počítá z částky, která již byla rozdělena.

Ukázkový výpočet

Společnost ABC získala od Bank X kreditní linku ve výši 40 milionů USD s 3% úrokovou sazbou as poplatkem za závazek 0,75%, aby byla úvěrová linka otevřená. Poplatek je účtován ročně z nevyužité části úvěrového limitu. ABC Corp. použila v prvním roce 25 milionů dolarů. Poplatek zaplacený bance X ve druhém roce bude tedy vypočítán následujícím způsobem:

Poplatek za závazek = nevyužitá částka úvěrového limitu × sazba závazku

= (40 milionů - 25 milionů $) x 0,75% = $112,500

Výše uvedená situace je zjednodušeným příkladem výpočtu poplatku za závazek. Obecně se poplatek počítá pravidelně na základě průměrného nevyužitého zůstatku na úvěrovém limitu, vynásobeného sazbou poplatku a počtem dní v období.

Související čtení

Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se neustále učit a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující finanční zdroje:

  • Překlenovací půjčka Překlenovací půjčka je krátkodobá forma financování, která se používá ke splnění současných závazků před zajištěním trvalého financování. Poskytuje okamžitý peněžní tok, když je potřeba financování, ale zatím není k dispozici. Překlenovací půjčka přichází s relativně vysokými úrokovými sazbami a musí být zajištěna nějakou formou zajištění
  • Dluhová kapacita Dluhová kapacita Dluhová kapacita se týká celkové výše dluhu, který může podnik vzniknout a splatit podle podmínek smlouvy o dluhu.
  • Nástroj revolvingového úvěru Nástroj revolvingového úvěru Nástroj revolvingového úvěru je úvěrová linka, která je sjednána mezi bankou a podnikem. Dodává se se stanovenou maximální částkou a
  • Obchodní úvěr Obchodní úvěr Obchodní úvěr je dohoda nebo porozumění mezi obchodními agenty, které umožňují výměnu zboží a služeb

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found