Penzijní fond - přehled, jak to funguje, otevřené vs uzavřené fondy

Penzijní fond je fond, který akumuluje kapitál, který má být vyplácen jako důchod pro zaměstnance, když odejdou do důchodu na konci své kariéry.

Penzijní fond

Penzijní fondy obvykle agregují velké částky peněz, které mají být investovány na kapitálové trhy. Kapitálové trhy Kapitálové trhy jsou směnárenský systém, který převádí kapitál od investorů, kteří v současné době nepotřebují své fondy, jednotlivcům a, například na akciových a dluhopisových trzích, k vytváření zisku (vrací).

Penzijní fond představuje institucionálního investora a investuje velké množství peněz do soukromých a veřejných společností. Penzijní fondy jsou obvykle spravovány společnostmi (zaměstnavateli). Hlavním cílem penzijního fondu je zajistit v budoucnu dostatek peněz na pokrytí důchodů zaměstnanců po jejich odchodu do důchodu.

souhrn

  • Penzijní fond je skupina peněz, která se vyplácí jako důchod při odchodu zaměstnanců do důchodu.
  • Penzijní fondy investují tyto peníze, aby je znásobily, což potenciálně poskytne důchodcům větší výhody.
  • Výplaty důchodů závisí na procentuálním podílu průměrného platu zaměstnance za posledních několik let jejich zaměstnání.

Co je penzijní plán?

Důchodový plán je definován jako důchodový plán, kdy zaměstnavatelé i zaměstnanci přispívají kapitálem do fondu fondů vyčleněných pro budoucí výplaty důchodů. Prostředky jsou investovány jménem zaměstnanců, místo aby nečinně seděli na bankovních účtech Kontrola účtů vs spořicí účty Klient banky si může zvolit otevření kontrolních účtů vs spořicích účtů v závislosti na několika faktorech, jako je účel, snadnost přístupu nebo jiné atributy . Běžný účet je typ bankovního účtu, který se používá pro každodenní transakce. Jedná se o nejzákladnější účet, který nabízejí banky, družstevní záložny a malí věřitelé. . Výnosy z investic slouží zaměstnancům při odchodu do důchodu.

Jak fungují penzijní fondy?

Nejčastěji jsou důchodové plány plány definovaných požitků, což znamená, že zaměstnanci budou dostávat výplaty důchodů ve výši určitého procenta jejich průměrné mzdy vyplácené během posledních několika let zaměstnání.

Otevřené vs. uzavřené penzijní fondy

Otevřené penzijní fondy jsou správci alespoň jednoho penzijního plánu bez omezení členství. Uzavřené penzijní fondy podporují penzijní plány otevřené pouze konkrétním zaměstnancům.

Uzavřené penzijní fondy lze dále rozdělit na:

  • Penzijní fondy pro jednoho zaměstnavatele
  • Penzijní fondy s více zaměstnavateli
  • Spřízněné členské penzijní fondy
  • Jednotlivé penzijní fondy

Kam investují penzijní fondy?

Hlavním investičním stylem penzijního fondu je diverzifikace a obezřetnost. Cílem penzijních fondů je diverzifikace portfolia, alokace kapitálu na různé investiční nástroje (akcie, dluhopisy, deriváty, alternativní investice Alternativní investice Alternativní investice jsou investice do aktiv odlišných od hotovosti, akcií a dluhopisů. Alternativní investice mohou být investice do hmotných aktiv, jako jsou jako drahé kovy nebo víno. Kromě toho to mohou být investice do finančních aktiv, jako je soukromý kapitál, nouzové cenné papíry a zajišťovací fondy atd.).

Po mnoho let se však penzijní fondy omezovaly na investice primárně do cenných papírů krytých vládou, jako jsou dluhopisy s vysokým úvěrovým hodnocením (dluhopisy investičního stupně) a akcie s modrým čipem Modrý čip Modrý čip je zásobou dobře zavedená společnost s reputací spolehlivosti, kvality a finanční stability. Akcie blue chip jsou obvykle lídry na trhu ve svých sektorech a jejich tržní kapitalizace dosahuje miliard dolarů. . Vzhledem k tomu, že se trhy vyvíjejí a vzhledem k neustálé potřebě relativně vysoké návratnosti, bylo penzijním fondům umožněno investovat do většiny tříd aktiv.

V dnešní době mnoho penzijních fondů přešlo z aktivní správy portfolia akcií na pasivní investiční nástroje, investují do indexových fondů a do fondů obchodovaných na burze, které sledují akciové indexy. Nastupující trendy spočívají v alokaci kapitálu na alternativní investice, konkrétně na komodity, dluhopisy s vysokým výnosem, zajišťovací fondy a nemovitosti.

Portfolia cenných papírů krytých aktivy, např. Studentské půjčky nebo dluhy na kreditních kartách, jsou nové nástroje, které penzijní fondy používají ke zvýšení celkové míry návratnosti. Investice soukromého kapitálu jsou mezi penzijními fondy stále populárnější. Jsou to prostě dlouhodobé investice do soukromých společností. Cílem investic do soukromého kapitálu je vydělat peníze (prodat podnik) v době, kdy podnik dospívá k významným ziskům.

Investiční fondy pro nemovitosti (REIT) Investiční fondy pro nemovitosti (REIT) Investiční fondy pro nemovitosti (REIT) jsou investiční fondy nebo cenné papíry, které investují do nemovitostí vytvářejících příjmy. Fond provozuje a vlastní společnost akcionářů, kteří přispívají penězi na investice do komerčních nemovitostí, jako jsou kancelářské a bytové domy, sklady, nemocnice, nákupní centra, bydlení studentů, hotely jsou také velmi populární mezi penzijními fondy, protože jsou pasivními investicemi do realitní trhy. Investice do komerčních nemovitostí se také investují do stavebních kanceláří, skladů, průmyslových parků atd.

Související čtení

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně .

Prostřednictvím kurzů, školení a cvičení finančního modelování se každý na světě může stát skvělým analytikem. K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné další finanční zdroje uvedené níže:

  • Limity příspěvků 401 (k) Limity příspěvků 401 (k) Limity příspěvků 401 (k) jsou limity stanovené Kongresem USA na částku peněz, kterou mohou zaměstnanci přispět na svůj penzijní plán.
  • Cliff Investing Cliff Vesting Cliff vesting je proces, při kterém mají zaměstnanci nárok na plné výhody z kvalifikovaných penzijních plánů jejich společnosti k danému datu
  • Soukromé REITs vs. veřejně obchodované REITs Soukromé REITs vs. veřejně obchodované REITs Soukromé REITs vs. veřejně obchodované REITs. Investiční fondy do nemovitostí (REIT) lze rozdělit na soukromé nebo veřejné, obchodované nebo neobchodované. REIT konkrétně investují do realitního sektoru a pronajímají a shromažďují výnosy z pronájmu investovaných nemovitostí
  • Sociální zabezpečení Sociální zabezpečení Sociální zabezpečení je americký federální vládní program, který poskytuje sociální pojištění a dávky lidem s nedostatečným nebo žádným příjmem. První sociální

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found