Růstová účetní rovnice - přehled, vzorec, dopad

Růstová účetní rovnice je finanční nástroj, který měří ekonomický růst - konkrétně to, jak jsou změny reálného hrubého domácího produktu (HDP) Hrubý domácí produkt (HDP) Hrubý domácí produkt (HDP) standardním měřítkem ekonomického zdraví země a ukazatelem jeho životní úroveň. HDP lze také použít k porovnání úrovní produktivity mezi různými zeměmi. v ekonomice jsou ovlivňovány změnami dostupného kapitálu, práce a technologií. Růstová účetní rovnice umožňuje analyzovat ekonomický růst na nejmenší úrovni. Umožňuje člověku rozdělit ekonomický růst na různé složky na mikroúrovni a poskytuje tak velmi přesnou míru ekonomického růstu národa.

Vzorec

Růstová účetní rovnice se počítá takto:

Růstová účetní rovnice

Kde:

  • Y je HDP nebo celková hrubá domácí produkce
  • A je produktivita celkového faktoru
  • K je stávající základní kapitál země
  • L je velikost pracovní síly v zemi. Trh práce Trh práce je místem, kde se setkává nabídka a poptávka po pracovních místech, kde pracovníci nebo pracovníci poskytují služby, které zaměstnavatelé požadují. Pracovníkem může být kdokoli, kdo si přeje nabídnout své služby za úplatu, zatímco zaměstnavatelem může být jediný subjekt nebo organizace
  • ΔY je změna HDP
  • ΔA je změna v produktivitě celkového faktoru
  • ΔK je změna základního kapitálu země
  • ΔL je změna velikosti pracovní síly v zemi
  • αK. je podíl kapitálu na celkových příjmech
  • αL je podíl práce na celkovém příjmu

Růstovou účetní rovnici lze alternativně napsat následovně:

Alternativní vzorec

Kde:

  • GY je růst HDP
  • GA je růst TFP (Total Factor Productivity)
  • GK. je růst kapitálu
  • GL je růst pracovní síly nebo růst populace

Zde mohou být míry růstu pozitivní nebo negativní. Rovnici lze tedy také použít k analýze poklesu reálného HDP Nominální HDP vs. Skutečný HDP Nominální hrubý domácí produkt (HDP) a reálný HDP kvantifikují celkovou hodnotu veškerého zboží vyrobeného v zemi za rok. Reálný HDP je však očištěn o inflaci, zatímco nominální HDP nikoli. stejně jako zvýšení reálného HDP. Jedním z problémů vzorce je však to, že je velmi obtížné přesně měřit rychlost růstu technologie. Jeho výpočet obecně závisí na uvážení účetního Účetní Účetní hraje v organizaci velmi zásadní roli, bez ohledu na to, zda se jedná o nadnárodní společnost nebo malou tuzemskou společnost. Příliv a odliv peněz společnosti pečlivě sleduje účetní, který rovněž zajišťuje, aby všechny finanční transakce byly legální a správné.

Poměr kapitálu k práci

V rovnici růstového účetnictví představuje složka „(změna v k / k) poměr kapitálu a práce. Poměr kapitálu k práci je poměr celkového kapitálu dostupného na jednu jednotku práce. Poměr udává míru kapitálové intenzity (běžně označované jako prohlubování kapitálu) ekonomiky. Ukazuje, zda je ekonomika kapitálově náročná, což v zásadě znamená použití více kapitálu a méně práce, nebo náročná na práci, což znamená použití více praktické práce a méně kapitálu. Vyspělé země nebo země s prosperujícím ekonomickým růstem jsou obvykle kapitálově náročnější, zatímco chudé nebo rozvojové země jsou obecně náročnější na pracovní sílu.

Dopad poměru kapitálu k práci na rovnici účetního růstu

Poměr kapitálu a práce naznačuje, že životní úroveň v ekonomice závisí na dostupnosti kapitálu a pokroku v technologii, nejen na procentním nárůstu zaměstnanosti.

Další zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně . K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné další finanční zdroje uvedené níže:

  • Vzorec přebytku spotřebitele Vzorec přebytku spotřebitele Přebytek spotřebitele je ekonomické měření pro výpočet výhody (tj. Přebytku) toho, co jsou spotřebitelé ochotni zaplatit za zboží nebo službu, oproti jeho tržní ceně. Vzorec přebytku spotřebitele je založen na ekonomické teorii mezního užitku.
  • Ekonomické ukazatele Ekonomické ukazatele Ekonomický ukazatel je metrika používaná k hodnocení, měření a hodnocení celkového zdravotního stavu makroekonomie. Ekonomické ukazatele
  • Hrubý národní produkt Hrubý národní produkt Hrubý národní produkt (HNP) je měřítkem hodnoty veškerého zboží a služeb produkovaných obyvateli a podniky země. Odhaduje hodnotu konečných produktů a služeb vyráběných obyvateli země bez ohledu na místo výroby.
  • Křivka J Křivka AJ Křivka je graf, ve kterém vykreslená čára klesá na začátku a postupně stoupá k bodu vyššímu než počáteční bod, čímž vytváří tvar písmene J. Odráží jev, ve kterém následuje období nepříznivých výnosů obdobím postupného zotavování, které stoupá do vyššího bodu, než je výchozí bod.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found