Střednědobá poznámka (MTN) - přehled, jak to funguje, výhody

Střednědobý dluhopis (MTN) se obvykle týká dluhopisu se splatností, který je do pěti až deseti let.

Střednědobá poznámka

Co je to poznámka?

Směnka nebo splatný směnka je právní dokument, který představuje částku dlužnou od dlužníka věřiteli nebo investorovi. Dluhopisy obecně obsahují jistinu nebo nominální hodnotu Hodnota nominální hodnoty Hodnota nominální nebo nominální hodnoty dluhopisu, akcie nebo kupónu, jak je uvedeno na dluhopisu nebo akciovém certifikátu. Jedná se o statickou hodnotu stanovenou v době vydání a na rozdíl od tržní hodnoty pravidelně nekolísá. , který je půjčen dlužníkovi a očekává se, že bude splacen později, kromě plánovaných splátek úroků. Dluhopisy lze považovat za formu zajištění s pevným výnosem, které je podobné dluhopisu.

Dluhopisy mohou vydávat různé organizace a subjekty, včetně federálních vlád, státních nebo provinčních vlád, obecních vlád, korporací, neziskových organizací atd.

Mezi příklady poznámek patří:

  • Bankovky
  • Pokladniční poukázky
  • Nezajištěné poznámky
  • Zabezpečené poznámky
  • Hypotékou zajištěné bankovky
  • Obecní poznámky
  • Euro bankovky
  • Směnky Směnky se vztahují na finanční nástroje, které zahrnují písemný příslib emitenta, že zaplatí druhé straně - příjemci - konkrétní částku peněz, a to buď ke konkrétnímu budoucímu datu, nebo kdykoli příjemce požaduje platbu. Poznámka by měla obsahovat veškeré výrazy, které se vztahují k zadlužení, včetně toho, kdy a
  • Poznámky k poptávce
  • Konvertibilní poznámky
  • Strukturované poznámky
  • Termín poznámky

Porozumění střednědobým poznámkám

Aby bylo možné odlišit střednědobé poznámky od ostatních poznámek, je třeba určit definici „střednědobého“. Obecně platí, že při porovnání cenných papírů s pevným výnosem Cenné papíry s pevným výnosem Cenné papíry s pevným výnosem jsou typem dluhového nástroje, který poskytuje výnosy ve formě pravidelných nebo pevných úrokových plateb a splátek, přičemž všechny ostatní jsou stejné, přijdou střednědobé směnky s vyšší uvedenou sazbou nebo kupónovou sazbou než krátkodobé směnky.

Je to proto, že za účelem vyrovnání rizik spojených s půjčováním peněz na delší dobu bude investor požadovat vyšší výnos. V návaznosti na tuto logiku bude dlouhodobá bankovka obecně nabízet vyšší stanovenou sazbu než střednědobá bankovka.

Střednědobá poznámka - kupónová sazba

Různé organizace nebo korporace mohou vydávat MTN a mohou průběžně nabízet poznámky prostřednictvím prodejce. Obchodník zastupuje účastníky trhu, kteří nakupují a prodávají cenné papíry ze svého vlastního účtu za účelem zajištění likvidity a vytváření trhů na trzích cenných papírů.

Je to na rozdíl od makléřů, kteří nakupují a prodávají cenné papíry jménem jiné strany. Investoři si mohou vybrat různé splatnosti od krátkodobých (méně než rok) po dlouhodobé (více než 30 let). Střednědobé směnky se však vyznačují splatností od pěti do deseti let.

Výhody střednědobých bankovek

Z pohledu investora

Investoři mohou upřednostňovat střednědobé směnky, pokud odpovídají časovému horizontu. Investiční horizont Investiční horizont je termín používaný k identifikaci doby, po kterou se investor snaží udržet své portfolio před prodejem cenných papírů se ziskem. Investiční horizont jednotlivce je ovlivněn několika různými faktory. Primárním určujícím faktorem je však často míra rizika, které investor hledá. Někteří investoři nemusí krátkodobě potřebovat kapitál, ale z dlouhodobého hlediska mohou nakonec potřebovat finanční prostředky. Investoři mohou chtít vyšší výnosy než krátkodobé směnky, ale z dlouhodobého hlediska mohou stále vyžadovat likviditu.

Pro investory jsou střednědobé směnky ideální alternativou, protože nabízejí vyšší úrokovou sazbu než krátkodobé investice a jsou výhodnější oproti neustálému obnovování krátkodobých investic s nízkým výnosem.

Realizace opakovaných krátkodobých investic vystavuje investory riziku reinvestování, což je riziko, že investor nemusí být schopen reinvestovat peněžní toky při požadované míře návratnosti. Riziko je výraznější v ekonomickém prostředí s klesajícími úrokovými sazbami. Střednědobé směnky umožňují investorům odstranit toto riziko ve střednědobém horizontu a zajistit konkrétní výnos po celou dobu životnosti investice.

Střednědobé směnky nabízejí investorům tu výhodu, že nabízejí širší škálu investičních možností, ze kterých si mohou vybrat. Investoři, kteří chtějí investovat na střednědobém trhu s bankovkami, si mohou vybrat z několika investičních možností týkajících se povahy, velikosti a doby trvání investice.

Z pohledu emitenta

Emitenti střednědobých bankovek mohou těžit z konzistentního generování peněžních toků, které poskytuje nabídka bankovek investorům. Umožňuje emitentům vydávat dluhopisy podle potřeby, aby vyhověly jejich finančním potřebám. Například pokud společnost potřebuje financovat velký nadcházející projekt, ale má nedostatek hotovosti, může vydat střednědobé směnky investorům, aby získala prostředky s nižšími náklady než vydávání dlouhodobých směnek.

Emitenti si také zachovávají flexibilitu vydávání poznámek s vloženými možnostmi, jako jsou možnosti volání.

Možnosti v poznámkách

Kupní opce Kupní opce Kupní opce, běžně označovaná jako „call“, je forma smlouvy o derivátech, která dává kupujícímu opce s kupní opcí právo, nikoli však povinnost, koupit akcie nebo jiný finanční nástroj u konkrétního cena - realizační cena opce - ve stanoveném časovém rámci. na dluhopisu se také označuje jako dluhopis s možností výplaty nebo směnný dluhopis a umožňuje emitentovi směnit dluhopis před stanoveným datem splatnosti. V zásadě dává emitentovi větší flexibilitu, pokud si přeje splatit svůj dluh předčasně.

Může to být ideální v prostředí, kdy úrokové sazby klesají, protože emitent může splácet dluhopis, poté buď refinancovat, nebo vydat nový dluhopis za nižší úrokovou sazbu. Kvůli flexibilitě investoři obvykle požadují vyšší úrokovou sazbu na splatný dluhopis, na rozdíl od dluhopisu, který nelze odvolat, aby kompenzovali riziko, že emitent může dluhopis splatit předčasně.

Dodatečné zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků , modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně. K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné další finanční zdroje uvedené níže:

  • 10letá státní pokladní poukázka USA 10letá státní pokladní poukázka USA 10letá státní pokladní poukázka USA je dluhový závazek, který vydává ministerstvo financí vlády Spojených států a jeho splatnost je 10 let. Majiteli vyplácí úrok každých šest měsíců s pevnou úrokovou sazbou, která je stanovena při počátečním vydání.
  • Obchodovatelný vkladový certifikát Obchodovatelný vkladový certifikát (NCD) Obchodovatelný vkladový certifikát (NCD) označuje depozitní certifikát s minimální nominální hodnotou 100 000 USD, i když obvykle NCD budou mít
  • Míra návratnosti Míra návratnosti Míra návratnosti (ROR) je zisk nebo ztráta investice po určitou dobu, která je spojena s počáteční cenou investice vyjádřenou v procentech. Tato příručka učí nejběžnější vzorce
  • Obchodování s pevným výnosem Obchodování s pevným výnosem Obchodování s pevným výnosem zahrnuje investice do dluhopisů nebo jiných dluhových cenných papírů. Cenné papíry s pevným výnosem mají několik jedinečných atributů a faktorů

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found