Focus Group - Zjistěte více o různých typech focus groups

Cílovou skupinu tvoří skupina jednotlivců, kterým jsou kladeny otázky o jejich názorech a postojích. Emoční inteligence Emoční inteligence známá také jako emoční kvocient (EQ) je schopnost zvládat své emoce a emoce ostatních. Pro vedoucí firmy je vysoké EQ nezbytné pro úspěch. Tato příručka se zabývá pěti prvky emoční inteligence a jejich významem pro charakterizaci úspěšného vůdce. EQ vs IQ vůči určitým produktům, službám nebo konceptům. Tyto skupiny jsou běžnou technikou kvalitativního průzkumu trhu používanou společnostmi nebo jinými subjekty a jejich cílem je poskytnout porozumění vnímání spotřebitelů. Celkový adresovatelný trh (TAM) Celkový adresovatelný trh (TAM), označovaný také jako celkový dostupný trh, je celkovým výnosem příležitost, která je k dispozici produktu nebo službě, pokud jde o určitá témata. Jsou upřednostňovány před rozhovory, protože vyvolávají členy skupiny, aby se vzájemně ovlivňovali a ovlivňovali.

Focus Group

Porozumění zaostřovacím skupinám

Fokusní skupina se obvykle skládá z 5–12 jedinců, kteří všichni mají určité vlastnosti týkající se tématu skupiny. Moderátor nebo tazatel usnadňuje diskusi a vytváří prostředí, které podporuje komunikaci různých vnímání a hledisek. Obvykle trvají přibližně jednu až dvě hodiny, během nichž se členům skupiny obvykle položí pět nebo šest otázek. Diskuse je poté pečlivě analyzována, aby poskytla informace o tom, jak může skupina, produkt, služba nebo příležitost vnímat. Kvalitativní data se používají k vývoji produktů, služeb nebo příležitostí, které splní požadavky zákazníků. Křivka poptávky Křivka poptávky je řádek, který ukazuje, kolik jednotek zboží nebo služby bude zakoupeno za různé ceny. Cena je vynesena na svislou osu (Y), zatímco množství je vyneseno na vodorovnou (X) osu. .

Typy zaostřovacích skupin

1. Obousměrný

Jedna skupina sleduje, jak druhá skupina odpovídá na otázky moderátora. Poslechem toho, co si druhá skupina myslí a říká, je skupina, která poslouchá, schopna usnadnit další diskusi a potenciálně vyvodit různé závěry.

2. Dvojitý moderátor

Jsou přítomni dva moderátoři - jeden, který zajišťuje hladký průběh relace ve skupině, a jeden, který zajišťuje, že jsou všechna dotyčná témata pokryta. Fokusní skupiny s dvojím moderátorem obvykle vedou k produktivnější relaci.

3. Moderátor soubojů

Ďáblův obhájce hrají dva moderátoři. Účelem fokusní skupiny soubojů a moderátorů je usnadnit nové nápady zavedením nových způsobů myšlení a různých hledisek.

4. Respondent-Moderátor

Jeden nebo více účastníků ve skupině převezme vedení jako moderátor. Důvodem je změna dynamiky skupiny a generování rozmanitějších odpovědí.

5. Mini zaostřovací skupina

Fokusní skupina, která se skládá z méně účastníků - obvykle čtyř nebo pěti - což vytváří důvěrnější skupinu.

6. Online focus group

Účastníci reagují a sdílejí informace online prostředky. Online focus groups jsou vytvářeny k oslovení širšího okruhu účastníků.

Výhody focus group

  • Fokusní skupiny jsou levnějším způsobem získávání informací ve srovnání s individuálními rozhovory.
  • Účastníci mohou poslouchat odpovědi ostatních účastníků a „navzájem se živit“.
  • Skupiny obecně vedou ke shromažďování více dat, protože účastníci dostávají příležitost navzájem se vyvracet.
  • Ve srovnání s kvantitativním průzkumem jsou tyto skupiny schopny shromáždit více informací o vnímání, postojích a zkušenostech.

Nevýhody focus group

  • Skupinová dynamika, jako je groupthink Groupthink Groupthink je termín vyvinutý sociálním psychologem Irvingem Janisem v roce 1972 k popisu chybných rozhodnutí skupiny v důsledku skupinových tlaků. Groupthink je jev, při kterém se způsoby přístupu k problémům nebo záležitostem zabývají konsensem skupiny spíše než jednotlivci jednajícími samostatně. , může bránit diskusi.
  • Skupinu může být obtížné řídit a kontrolovat kvůli počtu účastníků.
  • Plachí účastníci nebo introverti se mohou asertivními účastníky cítit přemoženi a zastrašováni. To může zavést zkreslení a ovlivnit konečný výsledek.
  • Analýza dat může být časově náročná a náročná.
  • Skupinová kultura může zastrašit nebo selhat při napájení účastníků, což má za následek slabší sběr dat.

Další zdroje

Posláním společnosti Finance je pomoci komukoli na světě stát se skvělým finančním analytikem prostřednictvím globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari. Chcete-li se dál učit a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující finanční zdroje:

  • 5 P of Marketing 5 P's of Marketing 5 P's of Marketing - Product, Price, Promotion, Place, and People - are key marketing elements used to position a business strategically. 5 P z
  • AIDA Model in Marketing AIDA Model The AIDA model, which skratky for Attention, Interest, Desire, and Action model, is an advertising effect model that identifies the levels that an individual
  • Síťový efekt Síťový efekt Síťový efekt je jev, kdy současní uživatelé produktu nebo služby nějakým způsobem prospívají, když si produkt nebo službu osvojí další uživatelé. Tento efekt vytváří mnoho uživatelů, když je přidána hodnota k jejich používání produktu. Největším a nejznámějším příkladem síťového efektu je internet.
  • Pozice trhu Pozice trhu Pozice trhu se týká schopnosti ovlivňovat vnímání spotřebitele ohledně značky nebo produktu ve srovnání s konkurencí. Cíl trhu

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found